Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2009

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2569 από Alexandros
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2009 δημιουργήθηκε από Alexandros
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2009
24 Ιουλίου - 8 Αυγούστου

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών από την καρδιά των Βαλκανίων στην καρδιά της Μεσογείου
με την καρδιά πάντα στην Άπειρο Ήπειρο




Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ξεκινά και πάλι. Φωνές πολύτροπες, πολύχρωμες, φωνές πολύφωνες. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά. Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει σμίγοντας την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου.
Η 11η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού ξεκινά το ταξίδι της. Από τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, στην παραμεθόρια Μακεδονία και Ήπειρο, τη Νότια Αλβανία, την Κάτω Ιταλία. Από τις 24 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Δύο εβδομάδες πολύτροπων εκδηλώσεων, Συναυλίες, δρώμενα, προβολές, σεμινάρια, περιήγηση, πεζοπορία, περιοδεύουσα ελεύθρη κατασκήνωση. Ένα φεστιβάλ διαρκώς on the road, κυρίως off road. Σε τόπους στα όρια, τα μεθόρια και τα υπερόρια της επίσημης γεωγραφίας, πίσω από τις αποσιωπήσεις και τις ψευδωνυμίες της. Σε πετρόκτιστες πλατείες μικρών χωριών και κωμοπόλεων, όχθες και πηγές ποταμών, αλώνια και ξέφωτα δασών, υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους. Ανασταίνοντας τους τόπους μέσα από την παλιότερη πολιτιστική τους κληρονομιά. Ζωντανεύοντας τα μονοπάτια που διαβαίνουν τα σύνορα, σμίγοντας τα κοινά τοπία των παραδόσεων των γειτόνων λαών.
Με εκδηλώσεις σε τέσσερις χώρες – Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία. Με πολυφωνικούς ομίλους από επτά χώρες – Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Η.Π.Α.. Με δώδεκα περάσματα συνόρων σε 15 μέρες. Ένας πραγματικά και ουσιαστικά διεθνής πολιτιστικός θεσμός που εξαπλώνει τις εκδηλώσεις του σμίγοντας τους φυσικούς και κοινωνικούς χώρους επιβίωσης του πολυφωνικού τραγουδιού δίχως όρια, δίχως σύνορα.

Πολύτιμοι συνταξιδιώτες του Πολυφωνικού Καραβανιού:
Εργαστήρι Πολυφωνίας, με σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού κοντά σε αυθεντικούς ερμηνευτές του, με ένα τραγούδι σε κάθε τόπο από τους ίδιους τους κατοίκους του τόπου. Με συντονιστές τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, τον Αντώνη Έξαρχο και τη Μαρία Τσουκαλά που εδώ και δέκα χρόνια διδάσκουν πολυφωνικό τραγούδι στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.
Εργαστήρι φωτογραφίας του Νίκου Οικονομόπουλου, κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου που συνταξιδεύει φέτος με το Πολυφωνικό Καραβάνι και τους μαθητές του (περισσότερα www.ontheroad.gr)
Εργαστήρι Κρουστών, με σεμινάρια οργάνων, ρυθμών και αυτοσχεδιασμού με την Αρετή Μίγγου, με αυτοσχεδιαστικές συμπράξεις φωνών και κρουστών.
Πλανόδια κινηματογραφική λέσχη της «Απείρου», ή αλλιώς, Σινέ Περιπλήνηση, με προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών για το Πολυφωνικό Τραγούδι σε τόπους υπαίθριους και απρόσμενους.
Πολυφωνική Κατασκήνωση, μια ελεύθερη, περιοδεύουσα κατασκήνωση που συνταξιδεύει με το Πολυφωνικό Καραβάνι, στήνοντας κάθε βράδυ και σε άλλο τόπο, σε ξωκκλήσια, όχθες, δάση και παραλίες.
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού, με παρουσιάσεις ηχογραφήσεων, βιντεοσκοπήσεων και φωτογραφιών σε κάθε τόπο με θέμα τα 10 πρώτα χρόνια του Πολυφωνικού Καραβανιού.
Εργαστήρι επιτόπιων καταγραφών, με οπτικοακουστικές καταγραφές μαρτυριών, τραγουδιών και των εκδηλώσεων του Πολυφωνικού Καραβανιού από συνεργείο της «Απείρου».
Το Πολυφωνικό Καραβάνι 2009 ανοίγει τη δεύτερη δεκαετία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού με την πιο γενναιόδωρη, πολύτροπη και εκτατική πολυφωνική σύναξη. Εστιάζοντας πιο αποφασιστικά παρά ποτέ στην επόμενη μέρα της παλαιότατης παράδοσης σε μια εποχή μεταίχμιο για την επιβίωσή της. Με το αίτημα της διάδοσης, το πέρασμα της σκυτάλης σε νέους ανθρώπους, τη δυνατότητα του πολυφωνικού τραγουδιού να δοκιμάζει μέλλοντες διαρκείας.
Με διοργανώτρια την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άπειρος» και συνδιοργανωτές τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της παραμεθόριας Ηπείρου.
Με δύναμη από την άλλη Ελλάδα! Από την Ελλάδα του λαϊκού πολιτσμού και της συλλογικής έκφρασης.

Παρασκευή 24 Ιουλίου Φιλιπούπολη, Βουλγαρία
Σάββατο 25 Ιουλίου Βώλακας Δράμας, Ιεροπηγή Καστοριάς
Κυριακή 26 Ιουλίου Αβδέλα Γρεβενών
Δευτέρα 27 Ιουλίου Αετομηλίτσα, Πληκάτι, Καστάνιανη
Τρίτη 28 Ιουλίου Σωπική, Πολύτσανη Άνω Πωγώνι/ Δολό Πωγωνίου
Τετάρτη 29 Ιουλίου Σελιό, Δερβιτσάνη Δερόπολης / Άνω Παρακάλαμος
Πέμπτη 30 Ιουλίου Πρεμετή Αλβανία / Κόνιτσα
Παρασκευή 31 Ιουλίου Θεογέφυρο/Καλοχώρι
Σάββατο 1 Αυγούστου Φαράγγι Καλαμά / Παλιοχώρι Φιλιατών
Κυριακή 2 Αυγούστου Πολύδροσο Θεσπρωτίας / Αρχαία Φανωτή
Δευτέρα 3 Αυγούστου Ελατοχώρι/ Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Τρίτη 4 Αυγούστου Βουθρωτό, Φοινίκη Αλβανία/ Παλιά Σαγιάδα
Τετάρτη 5 Αυγούστου Corigliano d’ Otranto Grecia Salentina
Πέμπτη 6 Αυγούστου Sternatia Grecia Salentina / Bova Marina Calabria
Παρασκευή 7 Αυγούστου Roghudi, Aspromonte Kalabria


Το ταξίδι αρχίζει! Τι λέτε, συνταξιδεύουμε;

Πληροφορίες, επικοινωνία, δηλώσεις συμμετοχής:
www.polyphonic.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,, 2103310919, 6973342113
polyphonic.forumotion.com


ΕΙΔΗΣΗ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ!
www.livestream.com/polyphonicfestival
Συνημμένα:
Last edit: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.118 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com