Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download
Ο Μύλος των Εξα...
View Image Download
Οικία υπ' αριθμ...
View Image Download

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ

Περισσότερα
3 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 3 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3206 από Μαριορή
Μαριορή δημιούργησε το θέμα: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ
Θερμά συγχαρητήρια, και τα προσωπικά μου και εκ μέρους της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών, στο συγχωριανό μας κ. Γρηγόριο Μαρτίνη, συνταξιούχο φιλόλογο, για την εμπνευσμένη ομιλία του σχετικά με την αρμονία του λόγου Ελύτη - Μπεράτη και την ανομία του πολέμου. Ο Γρηγόρης, που όντας ακόμη φοιτητής ξεκίνησε να μυεί τους νέους του χωριού μας στην ποίηση. Θυμάμαι με συγκίνηση πως μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου ήμουν όταν μου ανέθεσε να απαγγείλω σε εκδήλωση στο Πολύδροσο τα Κεριά του Καβάφη. Ήταν το πρώτο ποίημα του γέροντα της Αλεξάνδρειας που διάβασα στη ζωή μου! Και τώρα, δεκαετίες μετά, συνεχίζει δραστήρια να εκπέμπει το φως της ψυχής του αλλά και τις γνώσεις πλέον μιας ολόκληρης ζωής. Εκπληκτική και η ευφράδειά του, δείγμα ανθρώπου που κατέχει στο μέγιστο βαθμό το θέμα που παρουσιάζει. Μια ομιλία που όχι μόνο πραγματεύεται το λόγο ιερών τεράτων των γραμμάτων μας, αλλά και το πράττει κινούμενη σε ανάλογα επίπεδα.

Συγχαρητήρια και στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο που διοργάνωσε την εκδήλωση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτό το κάτι άλλο που χαρακτηρίζει το χωριό μας και επισήμανε στο χαιρετισμό της και η Δήμαρχος, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση. Παρών και ο συγχωριανός μας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κ. Δονάτος Μαρτίνης. Καθώς και ο βουλευτής του νομού μας, και μέλος της κυβέρνησης, κ. Μπέζας. Πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας, όπως η κ. Μαρίνα Μπέση, σχολική σύμβουλος της προσχολικής αγωγής Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και επίσης ο έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής, κ. Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Απουσίασε η Αδελφότητα των απανταχού Πολυδροσιτών, εύλογα αφού αφενός η έδρα μας είναι πεντακόσια χιλιόμετρα μακριά και αφετέρου δεν προσκληθήκαμε. Αλλιώς τα μέλη του ΔΣ που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Πολύδροσο θα είχαν αναλάβει να μας εκπροσωπήσουν. Τηρώντας την απόφασή μας για στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού μας. Ας είναι. Το μείζον παραμένει η έξοχη ομιλία του Γρηγόρη. Που για μία ακόμη φορά μας κοινώνησε την εμορφιά του ποιητικού λόγου. Γρηγόρη, σε ευχαριστούμε!

]
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια 1 Μήνας πριν από Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Μαριορή - 21/10/2017 - 23:25

5 Νοέμβρη η Αδελφότητα κάνει Αρτοκλασία στον Άγιο Λουκά Πατησίων.

ΠΠΔ - 29/08/2017 - 22:38

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ" ΠΑΤΗΣΤΕ " Ctrl + "

Μαριορή - 30/07/2017 - 20:47

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο συγχωριανός Τάσος Φώτσης. Αύριο στην Κέρκυρα η κηδεία του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
18
Δεκεμβρίου
2017
Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.00
Νέα Σελήνη
Σεβαστιανού μάρτυρος, Μοδέστου, Ζωής μάρτυρος
1803
Είκοσι δύο Σουλιώτισσες γκρεμίζονται από το βράχο του Ζαλόγγου με τα παιδιά τους, προτιμώντας τον θάνατο από τη σκλαβιά.
1821
Αποστέλλονται από την Ισπανία 300 εθελοντές φιλέλληνες, για να πολεμήσουν στο πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων.
1943
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια της Μαγνησίας.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com