Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ: Η πορεία προς τη νομιμοποίηση

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3148 από Μαριορή
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω ένα μικρό οδοιπορικό της πορείας της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών προς τη νομιμοποίηση. Με παρατήρηση σοβαρή και οργισμένη εξαρχής για τον ίδιο τον όρο, τη νομιμοποίηση. Που σημαίνει αυτόματη παραδοχή πως μέχρι τώρα το σωματείο μας ήταν παράνομο. Ε, όχι δα! Να βαφτίζουμε το μεράκι των ανθρώπων που το ίδρυσαν και με χίλιους κόπους το κράτησαν ζωντανό και υπερδραστήριο για 79 χρόνια, το δόσιμο ψυχής και την κατάθεση ακόμη και από το υστέρημα ανθρώπων βιοπαλαιστών, ως παρανομία. Δεν το δέχομαι. Έτσι όμως μας βαράνε σήμερα τον ταμπουρά. Και κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως ή θα έπρεπε να διαλύσουμε την Αδελφότητα ή να συμμορφωθούμε στις νέες απαιτήσεις. Αλλιώς και τα πρόστιμα θα μεγάλωναν και τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την Αδελφότητα ή και την υπηρέτησαν στο παρελθόν, θα βρίσκονταν στο σκαμνί. Αν και εδώ θα πρέπει να σημειώσω πως ένας λάθος χειρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει και στα δύο ενδεχόμενα. Ευτυχώς τον αποφύγαμε, αν και μας έγινε η πρόταση και όχι μόνο από έναν. Να κλείσουμε δηλαδή την Αδελφότητα, για να γλιτώσουμε τα πρόστιμα, και να ιδρύσουμε νέα.

Προς στιγμήν μας πέρασε κι εμάς από το μυαλό. Όταν στο λένε ειδικοί για τέτοια θέματα, δεν μπορείς να μην προβληματίζεσαι. Όμως εξετάζοντας το ζήτημα από όλες τις απόψεις, και που δεν είναι μόνο φορολογικές, διαπιστώσαμε ότι:

1. Αν διαλυθεί η Αδελφότητα, σύμφωνα με το καταστατικό της αλλά και τα αντίστοιχα άρθρα του αστικού κώδικα, χάνονται τα χρήματα που σήμερα διαθέτει. Ύψους 18.000 ευρώ και κάτι ψιλά. Και περνάνε στο Δήμο Σουλίου.

2. Ίδρυση νέου σωματείου σήμερα σημαίνει έξοδα 600 περίπου ευρώ και ένα σχεδόν χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μια τέτοια επιλογή θα δημιουργούσε όχι μόνο πρόβλημα σε μας, θα μέναμε χωρίς σωματείο για μεγάλο διάστημα, αλλά και στην Συνομοσπονδία που ανήκουμε, την Πανηπειρωτική. Διότι το δικό μας πρόβλημα είναι πρόβλημα και για τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της Πανηπειρωτικής, κι αλίμονο αν προκειμένου να νομιμοποιηθούν τόσες και τόσες Αδελφότητες, έκλειναν οι παλιές και δημιουργούνταν νέες.

3. Με τη διάλυση θα γινόταν και η βίαιη ανακοπή της ιστορικής συνέχειας των 79 ετών λαμπρής πορείας της Αδελφότητας. Ιδιαιτέρως θα στερούμασταν το δικαίωμα να περηφανευόμαστε πως ιδρυτής του σωματείου υπήρξε ένας φωτισμένος άνθρωπος αλλά και ήρωας της Ελλάδας όπως ο γιατρός Τάσος Αναγνωστόπουλος.

4. Επιπλέον ως ΔΣ δεν είχαμε τέτοια εντολή από τη Γενική Συνέλευση. Αλλά για το αντίθετο. Να κρατήσουμε στη ζωή την Αδελφότητα και να φροντίσουμε το ταχύτερο δυνατό να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με το κράτος. Με σαφή υπογράμμιση να βγάλουμε ΑΦΜ και να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά θέματα, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και η οποία σε πρώτη φάση αρνήθηκε να υπογράψει ότι όλα βαίνουν καλώς ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Αν δεν υπακούγαμε στις εντολές της Γενικής Συνέλευσης, θα ήμασταν όντως παράνομοι και συνάμα εκτός καταστατικού.

5. Τέλος θα τινάζαμε στον αέρα και την άλλη εντολή της Γενικής Συνέλευσης. Για την ενίσχυση του μονομπλόκ στην είσοδο του χωριού καθώς στο σημείο αυτό υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και άλλα βράχια και να προκαλέσουν υλικές ζημιές σε σπίτια συγχωριανών που βρίσκονται εκεί αλλά και ανθρώπινα θύματα. Και πρέπει να πούμε ότι το ζήτημα της ενίσχυσης του μονομπλόκ δεν απασχόλησε μόνο την τελευταία Γενική Συνέλευση, του 2014, αλλά και την αντίστοιχη του 2012 και την προηγούμενη του 2010. Με τα μέλη του σωματείου να χαρακτηρίζουν το έργο ως πρωτεύουσας σημασίας.

Σ' αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και των βασανιστικών διλημμάτων βρέθηκε το ΔΣ τις τελευταίες 40 μέρες αλλά και με το τέρας της γραφειοκρατίας αντιμέτωπο. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα γεγονότα. Που αποτελούν και έναν πρώτο απολογισμό προς τα μέλη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3149 από Μαριορή
1η Ιουνίου 2014. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Στην ταβέρνα του συγχωριανού μας, Χ. Μαρτίνη, Πατησίων 289, πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ. Η κατάσταση τραγική. Λίγα τα μέλη που παρευρίσκονται και λίγα και τα οικονομικά εντάξει, μόλις 34 για το 2014. Δεν υπάρχουν καν τόσοι υποψήφιοι για να αναδειχθεί νέο ΔΣ. Αρχίζουν οι πιέσεις από τους μεγαλύτερους προς τους πιο νέους, ακόμη και τηλεφωνήματα σε όσους δεν ήταν εκεί. Να μπουν στο ΔΣ και να μη σβήσει η Αδελφότητα.

Τελικά το ποθούμενο γίνεται πράξη. Και με ομόφωνη απόφαση των παρόντων τοποθετούνται στο ΔΣ οι εξής:

Σταύρος Παπαδημητρίου
Σβανά Κλεοπάτρα
Αναγνωστοπούλου Δήμητρα
Λαμπρίδου Μαρία
Σταμάτης Παναγιώτης

αλλά και δύο από τα προηγούμενα μέλη που δέχονται να συνεχίσουν την προσφορά τους στην Αδελφότητα:

Ράπελλας Βαγγέλης
Τσόδουλος Γεώργιος

Καλορίζικοι, μας λένε οι χωριανοί κι εμείς προσπαθούμε να συνέρθουμε από το σοκ. Αλλά και να ενημερωθούμε για τα νέα μας καθήκοντα. Το καταστατικό, τα προβλήματα, τα μέλη, την περιουσία της Αδελφότητας και ένα σωρό ακόμη.
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3150 από Μαριορή
7 Ιουνίου 2014, Σάββατο. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ

Και πάλι στην ταβέρνα του Μαρτίνη. Γίνεται η συγκρότηση σε σώμα. Προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη ποιος θα αναλάβει τι. Ομόφωνα καταλήγουμε στην εξής σύνθεση:

Πρόεδρος - Μ. Λαμπρίδου
Αντιπρόεδρος - Β. Ράπελλας
Γ. Γραμματέας - Κ. Σβανά
Αναπλ. Γραμματέας - Δ. Αναγνωστοπούλου
Ταμίας - Γ. Τσόδουλος
Μέλος - Π. Σταμάτης
Μέλος - Σ. Παπαδημητρίου

Ούτε στην περίπτωση αυτή μπορούμε να μιλήσουμε για εκλογή. Τοποθέτηση σε καθήκοντα έγινε. Δεν υπήρξε δηλαδή το "ψηφίστε με" αλλά περισσότερο το "θέλεις δε θέλεις πρέπει να αναλάβεις αυτό το πόστο". Και με τη διαρκή υπόκρουση "κινδυνεύει η Αδελφότητα".

Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε από τον προηγούμενο πρόεδρο, τον κ. Σπύρο Σταμάτη, για τα θέματα που πρέπει να προσέξουμε και στα οικονομικά και στα του πανηγυριού. Το ίδιο και από τους παλιούς στο ΔΣ. Το Βαγγέλη και το Γιώργο.

Μας εξηγούν πως πρέπει να στείλουμε γράμμα στα μέλη και να ενημερώσουμε για τη συγκρότηση και τις αποφάσεις της Γ. Συνέλευσης. Αλλά και για το πανηγύρι αφού οι ημερομηνίες πιέζουν.

Μοιράζονται τα πρώτα καθήκοντα. Να μπουν τα λεφτά σε βιβλιάριο, να βγει νέα σφραγίδα, να γραφτεί η επιστολή, να αγοραστούν φάκελλοι αλληλογραφίας, να τυπωθούν ετικέτες, να ετοιμαστεί πρωτόκολλο παράδοσης, να υπογραφεί η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, να έρθουμε σε επαφή με τους φορείς του χωριού, να ψάξουμε το θέμα πανηγύρι........

Φεύγουμε με το κεφάλι καζάνι και ραντεβού την Τετάρτη για να ετοιμάσουμε την επιστολή.
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3151 από Μαριορή
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Στα γραφεία της εταιρείας του συγχωριανού Γ. Διώχνου, στην Πατησίων 67, συναντιόμαστε στις 5 το απόγευμα και στρωνόμαστε στη δουλειά. Να διπλώσουμε γράμματα, να σφραγίσουμε φακέλλους, να κολλήσουμε ετικέτες...

Ο Γιώργος παραλαμβάνει 173 φακέλλους για να τους ταχυδρομήσει.

Ενημερώνω πως από τον αντιπρόσωπό μας στην Πανηπειρωτική, τον Αλέξανδρο, πληροφορήθηκα ότι την Πέμπτη, 12 του μήνα, γίνεται σύσκεψη για το θέμα της νομιμοποίησης.
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3152 από Μαριορή
12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

Γίνονται εισηγήσεις, γίνονται τοποθετήσεις. Αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια. Ανεβαίνω κι εγώ στο βήμα και ζητάω μεγαλύτερη βοήθεια από την Πανηπειρωτική για να τα βγάλουμε πέρα.

Το συμπέρασμα από τη σύσκεψη είναι πως την έχουμε άσχημα. Κι εμείς και οι άλλες Αδελφότητες. Και πρέπει να αρχίσουμε να τρέχουμε....

Ορίζουμε έκτακτο ΔΣ για ενημέρωση και αποφάσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3153 από Μαριορή
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

Επισκέπτομαι την Πανηπειρωτική. Αναστατωμένη από όσα άκουσα στη σύσκεψη και ενόψει του έκτακτου ΔΣ την Κυριακή, 15/6. Ενημερώνομαι από το Γ.Γ. της Πανηπειρωτικής και με συμβουλεύει τι να κάνουμε.

Παραλαμβάνω από τη Γραμματεία τις σχετικές με τη νομιμοποίηση εγκυκλίους και αρχίζει η συστηματική μελέτη της κατάστασης.

Ενημερώνουμε μέσω του site του χωριού για τις εξελίξεις όλους τους χωριανούς και το ίδιο μέσω του γκρουπ στο face book που δημιουργήσαμε για την Αδελφότητα από την πρώτη μέρα της συγκρότησης του νέου ΔΣ. Το θέμα αφορά όλους τους χωριανούς και η ενημέρωση είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.170 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
19
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
Χρυσάνθου και Δαρείας μαρτύρων
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com