Με την ευχή όλη η χρονιά να είναι όμορφη σαν αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή στην καρδιά του χειμώνα, κόπηκε η πίττα του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ στις 21 Ιανουαρίου στο χωριό. Στην κοπή παραβρέθηκαν 40 χωριανοί, αρκετά παιδιά ανάμεσά τους.

Το μαχαίρι, στα χέρια του Προέδρου του Φ.Σ.Π. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, ακουμπώντας το φλουρί (...κωνσταντινάτο!) συνηγόρησε με τον τρόπο του στη λογική που μας θέλει όλους μαζί στο χωριό. Το φλουρί ακούμπησε στο μαχαίρι ανάμεσα στα κομμάτια της Βάσως Μαρτίνη και του Αλέξανδρου.  Το φλουρί κέρδισε η Βάσω μαζί με δώρο από τον Αλέξανδρο ένα CD με πολυφωνικά τραγούδια και ευχές για κάθε πρόοδο κι ευτυχία και, ιδιαίτερα, με την ευχή να συνεχίσει να ζεσταίνει με την παρουσία της το χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου συχνά η Βάσω μελετά.

Πέρα από τη νοστιμότατη βασιλόπιττα, παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε το ΗΜΕΡΟΓΙΟ για το 2007 που εξέδωσε ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ από κοινού με την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, σε μια καλαίσθητη έκδοση με τίτλο "ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ" συμπεριλαμβάνει 16 φωτογραφίες  -από το 1931 μέχρι το 1960 -από το Αρχείο του Φ.Σ.Π. που συνοδεύονται από ποιητικά σχόλια. Οι χωριανοί με χαρά και λόγια καλά αγόρασαν ημερολόγια και για ώρα πολύ συζητούσαν κι αναγνώριζαν τα πρόσωπα των φωτογραφιών.

Η κοπή της πίττας έγινε στο Σχολείο ...μετά μουσικής, με την ακρόαση προπολεμικών ηχογραφήσεων από την ηπειρώτικη μουσική παράδοση από το αρχείο της ραδιοφωνικής εκπομπής του Αλέξανδρου. Κάποιοι χωριανοί, μάλιστα, αναζήτησαν πληροφορίες για σχετικούς δίσκους.