O Θωμάς Παπαδημητρίου, ένας ξεχωριστός συγχωριανός μας δάσκαλος, έφυγε για πάντα. Το χωριό και οι συλλογικοί του φορείς θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του για πάντα. Το Ημερολόγιο του Φιλοπρόδου και της Αδελφότητας για το 2007, το Ημερολόγιο «ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ», διασώζει ζωντανή κι ανεξίτηλη τη μορφή του στο εξώφυλλό του, ανάμεσα στους μαθητές του, κάπου στα 1956, δίπλα στον πλάτανο της βρύσης του χωριού. Ο δάσκαλος και οι μαθητές του γύρω από ένα αιωνόβιο δέντρο, μια εικόνα συμβολική κι αντάξια για μια εμβληματική μορφή του χωριού μας. Το δέντρο της γνώσης που φυτεύει ένας άξιος δάσκαλος, με την πορεία και την προσφορά μιας ολόκληρης ζωής, είναι ένα δέντρο με γερές ρίζες, ένα δέντρο αειθαλές που πάντα θα βλασταίνει μέσα από τους μαθητές του, πάντα θα καρπίζει στο αύριο του τόπου μας και των ανθρώπων του.

 

Οι άξιοι δάσκαλοι δεν φεύγουν για πάντα αλλά ζουν μέσα από τους μαθητές τους, μέσα από τις γνώσεις και τις αξίες που μετέδωσαν στο μέλλον, στην προκοπή του τόπου. Στα έργα των μαθητών τους, στα έργα των συνεχιστών, η μνήμη τους μένει ανεξίτηλη και ζωντανή.

 

Ένας άξιος δάσκαλος, ένας άξιος συγχωριανός έφυγε, το δέντρο της προσφοράς του θα καρπίζει για πάντα ανάμεσά μας... Αιωνία η μνήμη του!

 

Αλέξανδρος Θ. Λαμπρίδης                  Γεώργιος Θ. Διώχνος

 Πρόεδρος Φιλοπροόδου                      Πρόεδρος Αδελφότητας