Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download
2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download

Το πολυφωνικό σύνολο ΧΑΟΝΙΑ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2889 από Alexandros
Το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" συμμετέχει στην εκδήλωση "Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ", τραγουδώντας αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 11:30 πμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης -τη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου.

Η "Χαονία" κλείνει φέτος 15 χρόνια ταξιδιού στα τοπία του πολυφωνικού τραγουδιού. Πήρε το όνομά της από τη χώρα των αρχαίων Χαόνων - ηπειρώτικου φύλου της αρχαιότητας. Η περιοχή της Χαονίας συμπίπτει, σε μεγάλο βαθμό, με το χώρο επιβίωσης της ηπειρώτικης πολυφωνίας σήμερα.

Το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" έχει τραγουδήσει σε εκατοντάδες συναυλίες και φεστιβάλ σε επτά χώρες, Τα ιδρυτικά μέλη του Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αντώνης Έξαρχος διδάσκουν πολυφωνικό τραγούδι στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από το 1999 μέχρι σήμερα, ενώ έχουν την Καλλιτεχνική διεύθυνση και την Οργανωτική Γραμματεία, αντίστοιχα, του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού (Πολυφωνικό Καραβάνι).

Η "Χαονία" έχουν βραβευθεί από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την προσφορά της στην προβολή και τη διάδοση της ηπειρώτικης πολυφωνίας.

Στο πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" πρωτοστατούν τρεις Πολυδροσίτες - Αλέξανδρος, Αντώνης και ο Γιώργος Διώχνος ενώ από αύριο τραγουδά μαζί τους και η βαφτησιμιά της Ευτυχίας, η Αλίκη Γκανά από τα Τρίκαλα - που έχει παραθερίσει πολλές φορές στο χωριό μας :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

adelfotita - 18/07/2022 - 13:38

"Έφυγε η Χρυσούλα Ράπελλα. .Η ταφή της θα γίνει την Τετάρτη 12 η ώρα στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων αφού διαβαστεί στην εκκλησία Μυροφόρων και Νικοδήμου 11 η ώρα (Αγίων Αναργύρων).

adelfotita - 21/06/2022 - 01:33

https://polydroso.gr/information/usefull-phones.html ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
25
Σεπτεμβρίου
2023
Ανατ.: 07.18
Δύση: 19.21
Σελήνη
10 ημερών
Ευφροσύνης οσίας, Τάττης μάρτ.
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com