Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

Καθαρισμός Κλιματιστικού

  • nikos
  • Το Άβαταρ του/της nikos Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2571 από nikos
Καθαρισμός Κλιματιστικού δημιουργήθηκε από nikos
Γιατί πρέπει να καθαρίζονται τα κλιματιστικά.

Τα κλιματιστικά μετατρέπονται σε τόπο συσσώρευσης παθογόνων μικροοργανισμών από την αναπνοή και τον ιδρώτα των ανθρώπων. Τα βακτηρίδια αυτά επαναπροωθούνται με το ίδιο σύστημα κλιματισμού στον αέρα των χωρών διαβίωσης ή εργασίας. Η υγρασία που δημιουργείται στην εσωτερική μονάδα των κλιματιστικών (υδρατμοί συμπύκνωσης) βοηθάει ακόμα περισσότερο να αναπτυχθούν μύκητες και βακτήρια φιλικά προς το νερό. Τα απόβλητα τους παραμένουν στο εσωτερικό στοιχείο και διαχέονται στον αέρα όταν η μονάδα τεθεί σε λειτουργία ενώ είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά του αέρα. Επίσης, ένα βακτηρίδιο, η Legionella Pneumophila είναι υπεύθυνο για μία βαριά πνευμονία γνωστή ως η 'νόσος των λεγεωνάριων' που, σε ευαίσθητα άτομα, μπορεί να καταλήξει μέχρι και τον θάνατο.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες, ειδικά σε μονάδες που λειτουργούν για μεγάλα διαστήματα και σε χώρους που συνευρίσκονται αρκετά άτομα. Με τις πληροφορίες που θα δοθούν παρακάτω, το κόστος καθαρισμού είναι πραγματικά ελάχιστο και η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά την μισή ώρα.


Όλη την διαδικασία μπορείτε να την δείτε αναλυτικά στο video.

www.youtube.com/v/eTR9WK_JFiA

Επιγραμματικά ο τρόπος καθαρισμού είναι ο εξής:


1) Αγοράζουμε τα σωστά χημικά καθαρισμού. Χρειαζόμαστε κάποιο αντι-μυκυτιακό και αντι-βακτηριδιακό για το εσωτερικό στοιχείο και κάποιο σκληρό καθαριστικό για την εξωτερική μονάδα αν δουλεύει σε άσχημες συνθήκες σκόνης και η βρωμιά έχει πλέον επικαθήσει σε άσχημο βαθμό στις ψήκτρες. Ρωτάμε σε ειδικό μαγαζί που πουλάει χημικά για ψυκτικούς. Μπορούμε να πάρουμε κάποιο υγρό το οποίο θα διαλύσουμε και θα ψεκάσουμε με ειδικό δοχείο ή μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο σπρέι το οποίο όμως θα καθαρίσει σαφώς λιγότερες μονάδες. Υπάρχουν και κάποια χημικά που αρωματίζουν και το εσωτερικό στοιχείο ταυτόχρονα με την απολύμανση.

2) Ανοίγουμε το κάλυμμα του εσωτερικού στοιχείου και, είτε το αφήνουμε σε ανάκλιση, είτε το ξεκουμπώνουμε αν βγαίνει εύκολα.
Προσέχουμε πολύ με το κάλυμμα του κλιματιστικού, βίαιες κινήσεις μπορούν να το σπάσουν…

3) Βγάζουμε τα φίλτρα σκόνης και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αν υπάρχουν.

4) Φτιάχνουμε την διάλυση του μίγματος και το ψεκάζουμε στο εσωτερικό στοιχείο. Ξεκινάμε με μία ποσότητα γύρω στα 200ml. Αν δεν μας φτάσει, φτιάχνουμε και άλλη δόση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παλιό δοσομετρητή για σκόνη πλυντηρίου. Αν έχουμε αγοράσει σπρέι, το ψεκάζουμε κατευθείαν. Διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης οποιουδήποτε χημικού χρησιμοποιούμε και πάντα φοράμε μάσκα.

5) Αφήνουμε το απολυμαντικό να δράσει για 10-15 λεπτά (ή όσο αναφέρεται στις οδηγίες).

6) Στον χρόνο αυτό καθαρίζουμε τα φίλτρα είτε με το ίδιο απολυμαντικό, είτε με κάποιο καθαριστικό σπιτιού γενικής χρήσης. Αν τα φίλτρα άνθρακα έχουν καταστραφεί, αγοράζουμε καινούργια. Ξεπλένουμε και το πλαστικό της εξωτερικής μονάδας αν το έχουμε βγάλει.

7) Ψεκάζουμε με νερό το εσωτερικό στοιχείο για να το ξεπλύνουμε. Τα νερά και το καθαριστικό καταλήγουν έξω από το σπίτι μέσω της σωλήνας συγκέντρωσης της υγρασίας. Καλό είναι να πλύνουμε λίγο και αυτό το σημείο έξω από το σπίτι.

8) Με την αντίστροφη σειρά, βάζουμε τα φίλτρα και κλείνουμε το καπάκι.

9)Το εξωτερικό στοιχείο το ξεπλένουμε πρώτα με νερό με πίεση από το λάστιχο. ΠΡΟΣΟΧΗ, αν χρησιμοποιήσουμε πλυστικό μηχάνημα με πίεση, δεν το πλησιάζουμε πολύ κοντά γιατί θα στραβώσουμε τις λεπτές ψύκτρες του συμπιεστή!
Αν η βρωμιά είναι σημαντική και έχει επικολληθεί στις ψύκτρες, χρησιμοποιούμε το καθαριστικό υγρό ή σπρέι για εξωτερικές μονάδες και το αφήνουμε να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ευχαριστούμε τον ψυκτικό Τάσο Β. για τις πληροφορίες του τρόπου καθαρισμού
Ευχαριστούμε το κατάστημα 'ΣΟΛΔΑΤΟΣ' για τις γενικές πληροφορίες για τα χημικά.
Μηλιαράκη 17 - Κάτω Πατήσια & Σπάρτακου 6 - Καλλιθέα


Για την αντιγραφη:
www.safedriver.gr/meremetia.net/index.php?productID=92
Last edit: 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν by nikos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
18 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com