Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

Στη Βροσίνα οι μετανάστες της Ηγουμενίτσας;

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2908 από Μαρία Λ
Από την εφημερίδα Καθημερινή - 8/5/2011

news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_artic...11_08/05/2011_441455

Επιστολή για την κατάσταση στην Ηγουμενίτσα

Τη διευθέτηση του οξύτατου προβλήματος των μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και στον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτ. Οικονόμου ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνης. Ο ίδιος, εκφράζοντας κοινωνικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής, ζητεί να δρομολογηθεί λύση με τη σταδιακή απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή, προτείνοντας να χρησιμοποιηθούν ως χώροι υποδοχής και κράτησης «ανενεργά» στρατόπεδα που υπάρχουν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Μάλιστα, υποδεικνύει δύο συγκεκριμένα στρατόπεδα, «άδεια» αυτήν την περίοδο, ένα στην περιοχή της Βροσίνας, στα όρια των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων κι ένα στα νότια της Ηπείρου.

«Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτήν την εκρηκτική και συνάμα τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Είναι η πύλη μας προς την Ευρώπη», λέει ο περιφερειάρχης μιλώντας στην «Κ» την επομένη του δεύτερου συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της Ηγουμενίτσας στον χώρο του λιμανιού, για το ίδιο θέμα.

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συνεχείς διαμάχες μεταξύ αλλοδαπών διαφορετικών εθνικοτήτων για το ποιος θα επικρατήσει και θα προωθηθεί πιο κοντά στα καράβια της φυγής για την Ιταλία έχουν και οικονομικό αντάλλαγμα. Οι λαθρομετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν πλεονεκτική θέση για πρόσβαση προς τα φορτηγά διεθνών μεταφορών πληρώνουν στους αρχηγούς της επικρατέστερης ομάδας για να την αποκτήσουν. Σ’ αυτό αποδίδονται και οι μεταξύ τους αιματηρές συγκρούσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2909 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Στη Βροσίνα οι μετανάστες της Ηγουμενίτσας;
Φαίνεται πως οι πιέσεις της τοπικής κοινωνίας της Ηγουμενίτσας είχαν αποτέλεσμα. Ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Και να προσθέσω ότι η πρόταση του περιφερειάρχη αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που έγινε πριν λίγες μέρες στη βουλή. Με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Νάκου προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Παπουτσή. Στη συζήτηση αυτή τέθηκε ως θέμα η αναζήτηση κατάλληλου χώρου προς τα σύνορα της Θεσπρωτίας με τα Γιάννενα. Όπως είχε προτείνει καιρό πριν και τοπική εφημερίδα της Ηγουμενίτσας, ονομάζοντας μάλιστα από τότε το στρατόπεδο της Βροσίνας. Το μόνο θετικό ήταν που στη βουλή έλεγαν πως δεν πρέπει ο χώρος αυτός να είναι σε άλλο νομό για να μη θεωρηθεί πως γίνεται μετακύληση του προβλήματος από τον ένα νομό στον άλλο.

Από τη δύσκολη θέση τους έβγαλε τώρα ο περιφερειάρχης. Που προτείνει ο ίδιος να πάνε στη Βροσίνα οι μετανάστες.

Άρα αναμένεται και σύντομα μάλιστα να γίνει δεκτή η πρόταση από την κυβέρνηση και μετά βαΐων και κλάδων.

Ο καθένας μας καταλαβαίνει τι θα σημάνει κάτι τέτοιο και για τη Βροσίνα και για το χωριό μας. Γιατί οι μετανάστες είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να δεχτούν να μένουν εκεί πάνω και θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να γυρίσουν στην Ηγουμενίτσα.

Ποιος από μας θα τολμάει πια να οδηγεί νύχτα στην περιοχή; Ποιος θα φυλάει πρόβατα και δε θα τρέμει η ψυχή του; Ποιος θα ακούει ένα θόρυβο έξω από το σπίτι και δε θα παγώνει από το φόβο του;

Φαίνεται πως προεόρτιο της κατάστασης ήταν και ο περιορισμός των δρομολογίων... Και καθώς από την περιοχή μας ελάχιστα φορτηγά περνούν, όχι μόνο νύχτα που είπα πριν, αλλά και μέρα θα τρέμει το φυλλοκάρδι μας να περάσουμε.

Ήδη εδώ, στην Ηγουμενίτσα, κανείς λογικός άνθρωπος δε διανοείται να περάσει το μικρό τούνελ στην είσοδο της Εγνατίας. Όλοι πάμε από τον περιφερειακό. Γιατί έτσι και μπεις στο τούνελ ορμάνε ομάδα μεταναστών καταπάνω στο αυτοκίνητο απαιτώντας να τους δώσεις χρήματα. Αν δεν τους δώσεις; Πολύ απλά. Σπάνε το αμάξι... Και είναι ένα βήμα η αστυνομία. Και όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτε...

Ακόμη και σε κεντρικές καφετέριες της πόλης και μέρα μεσημέρι εμφανίζονται μετανάστες και αρπάζουν από τα τραπέζια ό,τι βρουν. Το ίδιο και σε καταστήματα. Άλλοτε επαιτώντας και άλλοτε απαιτώντας. Σε φούρνους κυρίως και ψησταριές. Κι αν δεν πάρουν αυτό που ζητάνε κάνουν το μαγαζί καλοκαιρινό...

Φυσικά κάθε ευαίσθητος άνθρωπος σ' αυτή την πόλη τους συμπονά για το δράμα που περνάνε. Και ξέρουμε ότι δε φταίνε οι ίδιοι που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Όλοι σχεδόν τους βοηθάνε. Με ό,τι μπορεί ο καθένας. Άλλος λεφτά, άλλος φαγητό. Έχουμε κι έναν παπά από τους λίγους, τον παπα - Θόδωρο Ζώη, που έχει κάνει θεσμό τη διοργάνωση συσσιτίων.

Όμως δεν μπορεί και να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Με εκατοντάδες άστεγους ανθρώπους που πρέπει εμείς να βρίσκουμε τρόπο να τους συντηρήσουμε. Και λέω εκατοντάδες αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι. Μπορεί να είναι και πάνω από 1000. Και με τα γεγονότα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή αναμένονται και πολλοί ακόμη.

Από τη μεριά του ο υπουργός απέκλεισε κάθε άλλη λύση εκτός από τη φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους. Να τους δώσουμε, είπε, νομιμοποιητικά έγγραφα για να ταξιδέψουν προς Ευρώπη, θα σημάνει την άλλη στιγμή αποβολή της χώρας μας από τη Σένγκεν. Προσπαθούν λέει να τους πείσουν για επαναπροώθηση στις πατρίδες τους. Μα ελάχιστοι μετανάστες δέχονται κάτι τέτοιο... Εξάλλου αυτοί οι μετανάστες είναι οι περισσότεροι πρόσφυγες από χώρες που γίνεται πόλεμος ή άλλες βίαιες καταστάσεις. Είναι δυνατόν να θέλουν να γυρίσουν πίσω; Να θέλουν δηλαδή από μόνοι τους να πεθάνουν;

Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω... Κι εδώ στην Ηγουμενίτσα πρόβλημα είναι και μεγάλο η παρουσία των μεταναστών. Τη νύχτα δεν είναι πια και τόσο εύκολο να κυκλοφορείς. Και ειδικά στην περιοχή που είναι κοντά στο λιμάνι ούτε που το σκέφτεται κάποιος να περάσει μόνος του. Αλλά και να τους φέρουν επάνω στα χωριά μας που είναι άδεια από ανθρώπους το βρίσκω φριχτό. Εδώ τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω. Με λίγη προσοχή βολεύεται η κατάσταση. Αλλά κι αυτοί δεν είναι χαζοί να προκαλούν. Εκτός βέβαια από εξαιρέσεις. Γιατί πάντα ανάμεσα σε τέτοιες ομάδες πληθυσμού είναι λογικό να αυξάνεται και η παραβατικότητα. Είναι και οι συνθήκες της ζωής τους που τους εξωθούν. Κι εμείς στη θέση τους δε θα ήμασταν καλύτεροι.

Κρίμα είναι κι αυτοί, κρίμα κι εμείς. Κι αλίμονο τι θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες. Θα ωχριούν τα επεισόδια της εποχής που έμπαιναν λαθραία οι Αλβανοί...

Ήδη με ενημέρωσαν πως και χωρίς να έχει γίνει χώρος φιλοξενίας το στρατόπεδο Βροσίνας, περνάνε και από το δικό μας δρόμο πεζοί μετανάστες. Και μία κλοπή ήδη σημειώθηκε σε σπίτι στο χωριό. Χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως την έκαναν μετανάστες. Έχουμε και δικά μας μπουμπούκια... Φυσικά όμως και οι δικοί μας θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση με τους μετανάστες. Όπως στο παρελθόν που ό,τι και να γινόταν τα έριχναν στους Αλβανούς.

Τι μέλλει γενέσθαι; Μάλλον το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε την προσευχή μας. Και μη Θε μου χειρότερα... Εδώ για τα λεωφορεία και δεν ιδρώνει κανενός το αυτάκι, για τους μετανάστες και τις συνέπειες της μεταφοράς τους στις ζωές μας θα ενδιαφερθούν;
Last edit: 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Μαρία Λ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2910 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Στη Βροσίνα οι μετανάστες της Ηγουμενίτσας;
Χωρίς θυσίες δεν υπάρχουν λύσεις! έτσι πανηγυρίζει το ράδιο Ηγουμενίτσα για τις δηλώσεις του δημάρχου Ηγουμενίτσας για τους μετανάστες.

Θυσία ποιων όμως; Σίγουρα όχι της Ηγουμενίτσας.

Αφού η πρόταση είναι να μεταφερθούν οι μετανάστες μακριά από την Ηγουμενίτσα.

Και κατάφεραν επιτέλους να συμφωνήσει και ο υπουργός.

Οπότε γιατί να μην πανηγυρίζουν; Και να μην κορδώνονται στους δημότες τους;

Να φύγουν οι μετανάστες δε ζητάγατε; τους λένε. Ορίστε, θα τους διώξουμε! Θα τους στείλουμε στη Βροσίνα! Εκτός Θεσπρωτίας!

Ας θυσιαστεί λοιπόν η Βροσίνα, για να γλιτώσει η Ηγουμενίτσα και ο τουρισμός στη νότια Θεσπρωτία....


Η συνέντευξη του Δημάρχου εδώ

892fm.blogspot.com/2011/05/blog-post_206.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2917 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Στη Βροσίνα οι μετανάστες της Ηγουμενίτσας;
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ

Δεν πέρασε η πρόταση εκείνων που είχαν βάλει στόχαστρο την περιοχή μας. Τελικά η Βροσίνα δεν είναι στις προτάσεις Παπουτσή για κέντρα υποδοχής - κράτησης μεταναστών.

892fm.blogspot.com/2011/05/3.html

Κι έχουν λυσσάξει στην Ηγουμενίτσα εκείνοι που έκαναν την πρόταση φτάνοντας να κατηγορούν τον Παπουτσή ότι το κάνει για να πάρουν επιδοτήσεις οι κομματικά προσκείμενοι για κέντρα που θα δημιουργηθούν κοντά στην πόλη της Ηγουμενίτσας!!!

892fm.blogspot.com/2011/05/blog-post_874.html

Ασφαλώς, σε ότι αφορά την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα, δεν είναι δυνατόν να σκεφθεί κανείς πως ενδέχεται η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας των λιμανιών.

Ως προς την Πάτρα, αυτό έγινε κατανοητό.

Εδώ, όμως, φοβάμαι πως το θέμα το εξέλαβαν κάποιοι, σαν ευκαιρία εξαργύρωσης προεκλογικών επιταγών ή συναλλαγματικών.

Κάτι που δεν επιτράπηκε να γίνει στην Πάτρα.

Να θυμίσω εδώ πως οι εφοπλιστές και οι άλλοι πλοιοκτήτες, έχουν αποφασίσει να διαγράψουν την Πάτρα από τα λιμάνια γραμμής Ελλάδας Ιταλίας.

Γεγονός που σημαίνει πως το κύριο βάρος πέφτει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Γι’ αυτό και η έκθεση της FRONTEX μιλάει για πάνω από 5000 λαθρομετανάστες που θα βρίσκονται μέσα στον Ιούνιο στον χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Με αυτά τα δεδομένα, πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσπρωτία το πρόβλημα της ύπαρξης των 5000 λαθρομεταναστών στα διοικητικά της όρια, με … τρεις «αποθήκες» που έχουν την δυνατότητα να… «φυλακίσουν» το πολύ 500 ανθρώπινες ψυχές;

Τις υπόλοιπες 4.500 ανθρώπινες ψυχές δεν τις υπολογίζουν;

Τους ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των αποθηκών που θα εισπράξουν κάποιες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ΕΥΡΩ, θα τους αποκαταστήσει από το ανάθεμα της ανθρώπινης Κοινωνίας;

Τόσο φτηνά θα είναι τα γραμμάτια ή οι συναλλαγματικές των προεκλογικών ανίερων συμμαχιών;

Αλήθεια, ο πολύς Ευρωσοσιαλιστής Υπουργός Προστασίας του (Έλληνα, τουλάχιστον) πολίτη, έτσι και τόσο κοστολογεί τη ζωή τόσο των ΑΘΛΙΩΝ λαθρομεταναστών όσο και των γηγενών εν δυνάμει εξόριστων Θεσπρωτών;

Αλήθεια, είναι σε θέση ο πολύς ανθρωπιστής κύριος Παπουτσής, να πουλήσει τον ανθρωπισμό του, προκειμένου να αρπάξουν κάποιες χιλιάδες ή εκατομμύρια ΕΥΡΩ μερικοί δοσίλογοι ψηφοφόροι, που …ανέτρεψαν σφυγμομετρήσεις για να δώσουν «πύρειες» νίκες σε κάποιους υποτιθέμενους Σοσιαλιστές, προκειμένου να ικανοποιήσουν ( με το αζημίωτο;) απαιτήσεις και συμφωνίες (με το αζημίωτο) προεκλογικές;


πηγή 892fm.blogspot.com/2011/05/31.html

Τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Θεσπρωτία, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας, εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα.

Ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής, είχε ανακοινώσει από την Τετάρτη την πρόθεση δημιουργίας πέντε Κέντρων Κράτησης σε όλη τη χώρα και χθες προχώρησε στην ανακοίνωση 14 θέσεων που είναι υποψήφιες.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τις τρεις συνολικά θέσεις θεωρούνται ως... οι καταλληλότερες και από τους τοπικούς φορείς.

Πρόκειται για ένα κτήμα στην περιοχή του Βασιλικού, το οποίο ανήκει σε ιδιώτη, καθώς και για ένα ιδιωτικό κτίριο 2000 τ.μ. στην περιοχή Βατάτσας. Το κτίριο αυτό είχε κατασκευαστεί για να στεγάσει στο παρελθόν βιομηχανική μονάδα, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο χώρο είχαν στεγαστεί και Αλβανοί μετανάστες μετά το άνοιγμα των συνόρων πριν δύο δεκαετίες.

Η τρίτη πρόταση αφορά ένα μικρό κτίριο στο Λαδοχώρι, ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, όχι τόσο λόγω μεγέθους, αλλά και γιατί είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής που ήδη έχουν υποφέρει πολλά από την παρουσία των μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Λαδοχωρίου.

Θετικός στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Θεσπρωτία, δήλωσε μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, σημειώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη χωροθετηθεί κοντά στην Ηγουμενίτσα. «Έχουμε υποχρέωση σαν τοπική κοινωνία να συμφωνήσουμε και να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προτάσεις του υπουργείου δε συμπεριλαμβάνεται το παλιό στρατόπεδο στην περιοχή της Βροσύνας, κάτι που ενδεχομένως οφείλεται και στις ακαριαίες αντιδράσεις από την πλευρά του δήμου Ζίτσας.

892fm.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας. Επιπλέον, η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα. Οι μετανάστες θα βρίσκονται δηλαδή κοντά σε μια άλλη έξοδο», τονίζει ο δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, που είχε αρχικά προτείνει και τη Βροσίνα για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και στους δημάρχους Ζίτσας και Ηγουμενίτσας κ.κ. Δ. Ρογκότη και Γ. Κάτσενο αντίστοιχα, ξεκαθαρίζει ότι "η πρόταση, που ακούστηκε, για το στρατόπεδο της Βροσίνας, εκτιμώ ότι δεν εμπίπτει στα κριτήρια που κατά τη γνώμη μου πρέπει να πληρούνται για την οριοθέτηση του κέντρου υποδοχής και κράτησης".


Να θυμίσω ότι τα περί Βροσίνας ξεκίνησαν με πρόταση που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα της Ηγουμενίτσας ΤΟΛΜΗ

educandus.blogspot.com/2011/03/blog-post_23.html

από το Μάρτιο ακόμη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκαν την Ηγουμενίτσα για να λύσουν λέει το θέμα των μεταναστών και υπέβαλαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Κι αμέσως μετά ο περιφερειάρχης, κ. Καχριμάνης, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό προστασίας του πολίτη κατονομάζοντας και αυτός το στρατόπεδο Βροσίνας ως λύση.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το θέμα με τους λαθρομετανάστες επιλέχθηκε από κάποιους ως σημείο πολιτικής εκμετάλλευσης και μάλιστα αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές ήταν ολοφάνερο ότι κάποιοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να οξύνουν την κατάσταση και να ξεσηκώσουν τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας. Άλλοι με άρθρα στο διαδίκτυο και άλλοι ακόμη και με καραμπίνες. Στο τέλος υποδαύλισαν και τη δημιουργία επιτροπής κατοίκων στο Λαδοχώρι. Μα δεν τους πέρασε. Ούτε τους ανθρώπους της Ηγουμενίτσας να τους κάνουν ρατσιστές ούτε και να καταδικάσουν τη δική μας περιοχή που δε θα μπορούσε να αντέξει την ύπαρξη κέντρου κράτησης μεταναστών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.139 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
18 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com