Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" - Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2922 από Alexandros
Σάββατο 18 Ιουνίου, 9 μμ
"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" - η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, στην κορυφαία καλοκαιρινή της εκδήλωση στην Αθήνα: «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑΑ». Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί που αναδεικνύουν κορυφαίες στιγμές της Ηπειρώτικης Ιστορίας αλλά και το μόχθο και την ξενιτιά – το διαχρονικό, καθημερινό αγώνα των Ηπειρωτών. Τραγούδια του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα - τη συλλογικότητα.

Με κορυφαίες συμμετοχές πρωτομαστόρων της παράδοσης στο μουσικό πρόγραμμα! Με τον Γρηγόρη Καψάλη στο κλαρίνο, τον Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι, τον Χρήστο Ζώτο στο λαούτο. Με την ηπειρώτικη κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη. Με κορυφαίους Ηπειρώτες τραγουδιστές και την ξεχωριστή συμμετοχή χορωδιών, πολυφωνικών σχημάτων. Ανάμεσά τους το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ", το πολυφωνικό της ΑΕΤΟΠΕΤΡΑΣ, το εργαστήρι πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής και η χορωδία της ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ και της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ. Με χορευτικούς ομίλους από τους Συλλόγους Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας.

Με μια άγρα στίχων από την λαϊκή ποίηση και τους Ηπειρώτες ποιητές. Με την ένθετη προβολή μονάκριβων, παλαιών αλλά και σύγχρονων οπτικοακουστικών υλικών και τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, τύπου και εντύπου. Σε σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξανδρου Λαμπρίδη και παρουσίαση από την Ηπειρώτισσα ηθοποιό Παρασκευή Κατσάνη.
Μια πολύτροπη εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού, αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου – την πρώτη επανάσταση στον ελλαδικό χώρο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ένα επαναστατικό κίνημα με επίκαιρα εθνικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ένα κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα που αντλεί από τη συλλογική μνήμη καρποφορώντας με τη συλλογική έκφραση και δημιουργία! Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που γλεντούν στην πιο όμορφη καλοκαιρινή ηπειρώτικη σύναξη στην Αθήνα.

Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, το φθηνότερο σε όλες τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις φέτος! Ένα εισιτήριο κάλεσμα συμμετοχής για κάθε συμπατριώτη και κάθε φίλο της Ηπείρου. Ένα εισιτήριο στήριξης στην Πανηπειρωτική, σε μια εποχή τόσο δύσκολη για όλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2923 από Alexandros
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. Περισσότεροι από 2.500 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο ανάλογης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου, ανοίγοντας τον εορτασμό που θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο.

Τραγούδια της Ιστορίας, του μόχθου, της ξενιτιάς, του ανταμώματος συνέθεσαν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο κόσμησε η συμμετοχή κορυφαίων πρωτομαστόρων της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Ο Γρηγόρης Καψάλης στο κλαρίνο, ο Γιάννης Παπακώστας στο τραγούδι, ο Χρήστος Ζώτος στο λαούτο, πλαισιωμένοι από την κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη ερμήνευσαν τραγούδια και σκοπούς, συνοδεύοντας τον όμορφο χορό των χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και των Ενώσεων Ηπειρωτών Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, Θριασίου Πεδίου, Ρωμανιωτών, Ασπροπύργου και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας. Ξεχωριστή η συμμετοχή των Χορωδιών της Π.Σ.Ε. και της Μουργκάνας, των πολυφωνικών συνόλων Αετόπετρας Ιωαννίνων και “Χαονία”, του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. καθώς και της Μαριάννας Τζήμα στο τραγούδι.

Προβλήθηκε, επίσης, video αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”, αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα του αγώνα της Ηπείρου και απηχώντας την ένθερμη συμπαράσταση των χιλιάδων θεατών.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης και στις δράσεις και τον αγώνα του κορυφαίου οργάνου της Ηπειρωτικής Αποδημίας.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη και ο Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος.

Η εκδήλωση είχε παλμό κι αγωνιστικότητα όπως αρμόζει στους Ηπειρώτες και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλου του κόσμου σε ένα μεγάλο ηπειρώτικο χορό που αποτύπωνε τη χαρά του ανταμώματος αλλά και την υπόσχεση για μελλοντικές συνάξεις ακόμη πιο όμορφες.

Η Π.Σ.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης που παραχώρησε τον χώρο του Θεάτρου και στήριξε πολύπλευρα τη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, συμβάλοντας αποφασιστικά στην απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com