Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2013

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3063 από Alexandros
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2013
Σάββατο 1 Ιουνίου, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Οι ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!
Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνα! Η μεγάλη γιορτή των φωνών! Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες! Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.
Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.
Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιριού που φέτος είναι και η πρώτη του νύχτα!
Το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού... ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, όλοι στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ! Φέτος περισσότεροι παρά ποτέ. Ανάμεσά μας: Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό & Πολύτσανη), πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Βαγγέλης Κώτσου), Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων, "Κεραντζήδες" (ΕΡ.Κ.Ε.Τ.), "Πολύφωνο" (Εργαστήρι Πολυφωνίας Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε.), Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Πολυφωνικό Συλλογικού Καφενείου Αναδημίας Πλάτωνος, φωνητικό σύνολο "ΙΩ" (διφωνίες Κάτω Ιταλίας, Βώλακα Δράμας), Δανάκης, Ιντσούδης (διφωνίες & γκάιντα Θράκης), LOT KURBETI (Αλβανία), RODHINA (Βουλγαρία)
Κι οι συμμετοχές διαρκώς πληθαίνουν! Συμμετοχές που θα τιμήσουν τη γιορτή μας! Με καταβολές άνευ ορίων και άνευ όρων.
Μαζί μας και η εξαίσια Ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλο με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι. Να ερμηνεύει εμβληματικούς σκοπούς της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης, να συνοδεύει πολυφωνικά τραγούδια, να παίρνει τη σκυτάλη στο τέλος της γιορτής, προσκαλώντας σε ένα χορό λυτρωτικό και απελεύθερο, χορό που όπως και το Πολυφωνικό Τραγούδι μας θέλει όλους μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο - όπως οι δύσκολοι καιροί μας.
Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στα σώματα, καλοκαίρι στις ψυχές!
Και στην αρχή της βραδιάς ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 15 χρόνια του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ, με μερικές από τις ανεξίτηλες στιγμές του μεγάλου μας ταξιδιού! Για να είμαστε όλοι φέτος μαζί στην Πέτρα, ακόμα και αυτοί που λείπουν για πάντα...
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, κορυφαίου συλλογικού φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών στον κόσμο. Διοργάνωση αστική μη κερδοσκοπική "ΑΠΕΙΡΟΣ"/ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Η «Άπειρος» πήρε το όνομά της από την αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου.
Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3), στην τιμή των 10 ευρώ.
Πληροφορίες: 210 3310 919, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.polyphonic.gr
mega
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com