Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Η αναγέννηση τη...
Ντιντιλίνα. Σπά...
Ο Μύλος των Εξα...
Οικία υπ' αριθμ...
Το Ζαλογγογέφυρ...

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

__________________________

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 18 – TK 17123  Ν. ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ: 6932 318259 – mlampridoy@yahoo.gr  - www.polydroso.gr

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ: Νέο ΔΣ Αδελφότητας –  Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές,  παλιοί και νέοι Πολυδροσίτες,

Από καρδιάς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειές σας.

Την 1η Ιουνίου 2014 έγινε η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας από την οποία και εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο και συγκροτήθηκε στις 7 Ιουνίου ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λαμπρίδου Μαρία

6932 318259– 6994 117350

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ράπελλας Βαγγέλης

6932 585661 - 210 2611273

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σβανά Κλεοπάτρα

6936 209157 - 210 9408860

ΤΑΜΙΑΣ

Τσόδουλος Γιώργος

6940 508043 - 210 2387403

ΑΝAΠΛΗΡΩΤΡΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα

6979 007123 - 211 1189398

ΜΕΛΟΣ

Παπαδημητρίου Σταύρος

6972 666518 – 210 5714541

ΜΕΛΟΣ

Σταμάτης Παναγιώτης

6936 753890 – 210 2136244

Αναπληρωματικά Μέλη ΔΣ: 1ος αναπληρωματικός ο  Μάκος Βασίλης και ακολουθούν Ράπελλα Μαρία και Ράπελλας Βασίλης.

Ελεγκτική Επιτροπή: Σταμάτης Σπύρος, Διώχνος Γιώργος, Μήτσης Κώστας

Αντιπρόσωποι για την Π.Σ.Ε.: Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Διώχνος Γιώργος, Μαρτίνης Χρήστος.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση,  το νέο ΔΣ συνεδρίασε και εξέτασε αφενός όσα προέκυψαν από τη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση (σημειώνουμε ότι ζητήθηκε από τα μέλη η κατασκευή τοιχίου  στην είσοδο του χωριού για αποφυγή ατυχήματος από πτώση βράχων) και αφετέρου τρέχοντα σημαντικά θέματα της Αδελφότητας. Όπως για παράδειγμα το ερώτημα τηςαπόκτησης ΑΦΜ και της επιβεβλημένης δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού.  Ζητήθηκε επίσης από το απερχόμενο ΔΣ να ετοιμάσει Πρωτόκολλο Παράδοσης, με ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά.  Αλλά και ενημέρωση από τους παλιούς σε όσους μπήκαν για πρώτη φορά στο ΔΣ για όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν.

Ιδιαιτέρως μας απασχόλησε η συσπείρωση των μελών και η προσέλκυση νέων, ώστε η Αδελφότητα να φανεί αντάξια και αυτή τη διετία των προσδοκιών των προγόνων μας που την ίδρυσαν και που έθεσαν ως πρώτο σκοπό την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των απανταχού της γης Πολυδροσιτών, σε ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Στο ίδιο πλαίσιο η Αδελφότητα θα συνεργαστεί στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς και ιδιαιτέρως τους φορείς του χωριού μας, ώστε να γίνει εφικτή η κατασκευή και συντήρηση χρήσιμων για την Κοινότητα έργων και να συνεχιστεί  η πολιτιστική άνοδος του χωριού, η διάσωση της παράδοσης, η διάδοση των ηθών και εθίμων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας. Για τούτο και ζητούμε την ενεργή στήριξη όλων των μελών της Αδελφότητας, που τη θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων. Είμαστε σίγουροι, κρίνοντας και από το παρελθόν, πως θα την έχουμε! Οι Πολυδροσίτες λατρεύουν το χωριό τους και υπερβάλλοντας εαυτόν προσπαθούν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν.  Αυτό λοιπόν που έχουμε χρέος ως ΔΣ είναι να αξιοποιήσουμε και να συντονίσουμε αυτές τις επιθυμίες και βεβαίως όλων ανεξαιρέτως.  Υποσχόμαστε πως θα το πράξουμε.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε η προετοιμασία του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Τα μέλη του ΔΣ ανέλαβαν να διερευνήσουν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, ώστε και φέτος να μείνουν ευχαριστημένοι όσοι θα λάβουν μέρος. Ευπρόσδεκτη η βοήθεια και όποιου άλλου συγχωριανού, ιδιαιτέρως όσων διαθέτουν εμπειρία. Εξάλλου το γνωρίζουμε όλοι πως η επιτυχία αυτού του πανηγυριού οφείλεται στη μαζική συμμετοχή των συγχωριανών στις ετοιμασίες, και των παλιών αλλά και των νέων του χωριού μας!  Αναπόφευκτα μας είναι απαραίτητη και η οικονομική στήριξη, για να είναι το πανηγύρι αντάξιο των παραδόσεων του χωριού μας. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, οπότε και δε ζητάμε βοήθεια από το υστέρημα αλλά από όσους έχουν τη δυνατότητα. Προς τούτο τα μέλη του ΔΣ θα διερευνήσουν και την εύρεση χορηγών. Σε κάθε περίπτωση σκοπός μας είναι να λάβουν μέρος στο πανηγύρι όσο περισσότεροι γίνεται και να διασκεδάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδιαιτέρως οι νέοι και τα παιδιά, που είναι το αύριο του χωριού μας και τέτοιες εμπειρίες τους δένουν με τον τόπο και τις παραδόσεις μας.*

Έχοντας το νου μας στη νεολαία αποφασίσαμε και τη δημιουργία ομάδας στο facebook, καλώς ή κακώς εκεί συγκεντρώνονται καθημερινά τα παιδιά και όχι μόνο. Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να έρθουμε πιο κοντά και ιδιαιτέρως με τους Πολυδροσίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.  Ήδη γράφτηκαν 90 μέλη και περιμένουμε να γραφτούν όσοι ακόμη συγχωριανοί διαθέτουν εκεί λογαριασμό. Η ονομασία της ομάδας είναι η ίδια με την επωνυμία της Αδελφότητας και θα βρείτε τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση κάτω από τον τίτλο της πρώτης σελίδας.

Παρόμοια το ΔΣ συζήτησε και άλλους τρόπους για να αναζωογονήσουμε το ενδιαφέρον των μελών για την Αδελφότητα. Έγιναν αρκετές προτάσεις για επανάληψη παλαιών πετυχημένων δραστηριοτήτων αλλά και νέων.  Περιμένουμε και στο σημείο αυτό τη βοήθειά σας, τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Και στη συνέχεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να προκρίνουμετις καλύτερες, με συναινετική διάθεση και ομοθυμία. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε και την περίοδο που θα βρεθούμε για διακοπές στο χωριό. Και που ελπίζουμε να καταφέρετε όλοι να έρθετε!

Καλή αντάμωση και καλό καλοκαίρι!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Θ. Λαμπρίδου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κλεοπάτρα Σβανά

*Υ.Γ. Υπάρχει πρόταση να βάλουμε πούλμαν για το πανηγύρι. Η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή. Ενημερώστε μας λοιπόν το συντομότερο δυνατό αν ενδιαφέρεστε.

Πες Το

Μαριορή - 21/10/2017 - 23:25

5 Νοέμβρη η Αδελφότητα κάνει Αρτοκλασία στον Άγιο Λουκά Πατησίων.

ΠΠΔ - 29/08/2017 - 22:38

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ" ΠΑΤΗΣΤΕ " Ctrl + "

Μαριορή - 30/07/2017 - 20:47

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο συγχωριανός Τάσος Φώτσης. Αύριο στην Κέρκυρα η κηδεία του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

Μαριορή - 07/05/2017 - 11:33

Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Πολυδροσιτών: Δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου, 11/6/2017, ώρα 10.30, Πατησίων 289, Αθήνα (ταβέρνα Μαρτίνη)

Μαριορή - 03/05/2017 - 22:38

Σας ενημερώνουμε ότι για τεχνικούς λόγους ματαιώνεται η εκδρομή που προγραμμάτιζε η Αδελφότητα για τις 7 Μάη.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
Οκτωβρίου
Ανατ.: 07.48
Δύση: 18.36
Σελήνη
2 ημερών
Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Νικηφόρου οσίου
Οι Έλληνες αρχηγοί οχυρώνονται στο Μεσολόγγι.
1907
Το ανταρτικό σώμα του Αθλγού Κοσμόπουλου προσβάλλει κοντά στην Ασπροβάλτα Τούρκους χωροφύλακες.
1941
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 137 κατοίκους.
1942
Έναρξη της συμμαχικής επιθέσεως κατά του Ελ Αλαμέιν της Β. Αφρικής με τη συμμετοχή της Ι Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας.
1943
Αντιπροσωπεία Δωδεκανησίων κηρύσσει στις Η.Π.Α. την Ένωση των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Λάρισα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια