Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ της Αδελφότητας. Η πρόεδρος, κ. Μαρία Λαμπρίδου, ενημέρωσε πως σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα, κ. Κλεοπάτρα Σβανά και τη βοήθεια της κ. Σωτηρίας Διόχνου που ήταν ΓΓ στη Γενική μας Συνέλευση, ετοιμάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για αλλαγή ΔΣ και κατατέθηκαν με e-mail στην Περιφέρεια Αττικής και στην Α΄ ΔΟΥ Αθήνας. Μένει να σταλούν και στην Πανηπειρωτική.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και ομόφωνα πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:
  1. Πανηγύρι: Η απαγόρευση εκ μέρους της Πολιτείας αποτελεί τροχοπέδη στην παρούσα φάση και δυστυχώς καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης που θα μπορούσε να θεωρηθεί πανηγύρι. Αν υπάρξει χαλάρωση των μέτρων μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκείνη την περίοδο για διοργάνωση μιας ωραίας βραδιάς γλεντιού στο Μεσοχώρι. Σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο και το Καφενείο του χωριού μας. Και βεβαίως με τον ταλαντούχο οργανοπαίχτη του Πολυδρόσου, τον Χρήστο Μαρτίνη.
  2. Οικονομικές ενισχύσεις για έργα στην Αγία Παρασκευή: Σε συνεννόηση με τον ιερέα του χωριού μας και με εκπρόσωπο της Αδελφότητας τον πολιτικό μηχανικό κ. Γιώργο Διόχνο, θα προχωρήσουμε σε εργασίες στο χώρο που διοργανώνουμε κάθε χρόνο το πανηγύρι ώστε να διενεργείται καλύτερα. Για το λόγο αυτό θα διαθέσουμε ένα ποσό από το αποθεματικό μας και θα ζητήσουμε και την εισφορά των συγχωριανών μας με την ίδια διαδικασία που κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε χρήματα: Τοποθέτηση πίνακα στον χώρο του καφενείου όπου θα αναγράφονται τα ονόματα και οι εισφορές και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν όλα για τα έργα στην Αγία Παρασκευή.
  3. Ο δρόμος από την πάνω είσοδο του χωριού μας: Η κ. Γιάννα Αναγνωστοπούλου εισηγείται το θέμα. Αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια και να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Και εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια του αντιπροσώπου μας κ. Γιώργου Διόχνου, που έχει αναλάβει με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να προωθήσει και το θέμα της διαμόρφωσης της πλατείας μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο και του έχουμε ήδη αναθέσει να επικοινωνήσει με τους φορείς του χωριού μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την ευκαιρία θα του πούμε να βάλει θέμα και για την πάνω είσοδο του χωριού μας.
  4. Πούλμαν για θαλάσσια μπάνια: Πρόταση από την κ. Γιάννα Αναγνωστοπούλου για να εξυπηρετείται ειδικά η νεολαία μας. Και για το θέμα αυτό θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Δήμου καθώς το κόστος είναι πολύ μεγάλο.
  5. Λογοτεχνική βραδιά... (λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες και αφού επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς) Την εκδήλωση την αναθέτουμε στο μέλος του ΔΣ κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη, καθώς εκείνος ήταν που την πρότεινε αλλά και έχει τη δυνατότητα να την αναλάβει.
  6. Ανανέωση φαρμάκων πρώτων βοηθειών (στο Ιατρείο του χωριού): Ανέλαβε ο ταμίας μας, ο κ. Γιώργος Τσόδουλος, να το τακτοποιήσει όταν πάει τον Αύγουστο στο χωριό και σε συνεργασία με την αγροτική γιατρό.
_________________________________
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ, 4 μέσω zoom και 2 μέσω κινητού τηλεφώνου. Ευελπιστούμε να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα και στις επόμενες συνεδριάσεις να παίρνουν μέρος και τα 7 μέλη.
4
 

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
19
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
Χρυσάνθου και Δαρείας μαρτύρων
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com