Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download
2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2755 από Alexandros
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ δημιουργήθηκε από Alexandros
Με ενέργειες των τελευταίων τριών ετών το ΜΟΥΣΕΙΟ του χωριού μας επεκτείνεται ουσιαστικά και αποφασιστικά.
Πριν από δύο χρόνια, σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου ασχοληθήκαμε με το σχεδιασμό της επέκτασης, υποβάλοντας αίτημα παραχώρησης του υπολοίπου κτιρίου (Κοινοτικό Γραφείο και Ιατρείο)
Πριν από ένα χρόνο ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του υπολοίπου του δευτέρου ορόφου του κτιρίου από το Δήμο Παραμυθιάς προς το Φιλοπρόοδο με συμφωνητικό παραχώρησης που συνυπογράψαμε με τον Δήμαρχο.
Πριν από ένα μήνα εκταμιεύθηκε το ποσό της επιχορήγησης των 25.000 ευρώ για την επέκταση του Μουσείου από τον ΟΠΑΠ
Η επέκταση, σύμφωνα και με την απόφαση του Συλλόγου και τις κατοπινές ενέργειες, προβλέπει δύο νέες και καινοτόμες εκθεσιακές ενότητες:
1. τμήμα της ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ του χωριού και της περιοχής μας (κωδικά το αναφέρουμε και ως Οπτικοακουστικό Αρχείο)
2. τμήμα για τη σχέση των Πολυδροσιτών με την Παιδεία και τα Γράμματα
Το πρώτο αφορά στην προβολή, καταγραφή, ψηφιοποίηση, συστηματοποίηση οπτικών, ηχητικών και έντυπων υλικών που αναφέρονται στην πολιτιστική μας κληρονομιά και δεν έχουν το χαρακτήρα υλικού εκθέματος. Καταγραφές με προσωπικές μαρτυρίες, τραγούδια, νανουρίσματα, παραμύθια, συνταγές μαγειρικής, γλέντια, πανηγύρια, στιγμές της κοινωνικής ζωής του χωριού μας- είτε με video, είτε με ήχο, είτε με ψηφιοποιημένες ή ψηφιακές φωτογραφίες έχουν θέση στο Αρχείο. Ένα αρχείο που θα αποτελέσει μια πρωτότυπη, ψηφιακή βιβλιοθήκη του χωριού μας. Ένα παράθυρο στη συλλογική μας μνήμη, ένα εργαλείο συλλογικής αυτογνωσίας με εικόνες και ήχους ανεξίτηλους από το γενέθλιο τόπο και τους συγχωριανιούς μας. Στο αρχείο θα μπορεί μελλοντικά ο κάθε νέος μας να βλέπει και να ακούει τους παλαιότερους μέσα από τις συνεντεύξεις τους, μέσα από τις συνάξεις της κοινωνικής ζωής και στο χωριό και στην αποδημία.
Το δεύτερο τμήμα της επέκτασης αφορά την παρουσίαση εκθεμάτων που θα τεκμηριώνουν τη διαχρονική σχέση των Βλαχωριτών/Πολυδροσιτών με την Παιδεία και τα Γράμματα, μια εκθεσιακή ενότητα πρωτότυπη και καινοτόμα που ως προς αυτό θα έρθει να πλαισιώσει την υπάρχουσα πρωτότυπη ενότητα της Ξενιτιάς. Ήδη παλιοί εκπαιδευτικοί του χωριού μας έχουν εκδηλώσει τη διάθεση να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της εκθεσιακής ενότητας αυτής.

Τις ημέρες αυτές συζητούμε την καλύτερη διευθέτηση του χώρου της επέκτασης για τη στέγαση των δύο ενοτήτων. Από την απόφαση στην οποία θα καταλήξουμε θα εξαρτηθούν τα αναγκαία οικοδομικά έργα. Το κύριο μέρος της επιχορήγησης αφορά την αγορά εξοπλισμού. Προβλέπεται η αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακής βιντεοκάμερας, ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, video προβολέα, οθόνης προβολής, ψηφιακού monitor (τηλεόρασης), ηχοσυστήματος, scanner, ψηφιακού κασσετοφώνου, μικροφώνων, ακουστικών κά. Ξεκίνησε ήδη η έρευνα αγοράς για όλα αυτά.
Στην υλοποίηση της επέκτασης του Μουσείου κάθε γνώμη, ιδέα, πρόταση του κάθε μέλους του Συλλόγου έχει θέση και είναι πολύτιμη.

Το έργο αφορά ένα από τα στολίδια του χωριού, το Μουσείο. Η επέκτασή του με τις δύο νέες ενότητες δίνει ένα ευρύτερο κίνητρο ανάπτυξης για το χωριό μας. Όχι μόνο με την τόνωση της επισκεψιμότητας αλλά και με τη διασφάλιση της τακτικής λειτουργίας του Μουσείου. Αυτό πολύ πρακτικά σημαίνει το δικαίωμα του Μουσείου να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη θέσπιση θέσης εργασίας μερικής απασχόλησης. Αυτό θα αλλάξει και την τωρινή κατάσταση ενός Μουσείου που εσωτερικά αποτελεί κόσμημα αλλά εξωτερικά δεν φέρει το οποιοδήποτε διακριτικό της παρουσίας του-ούτε ταμπέλα στο ίδιο το κτίριο, ούτε στην είσοδο του χωριού. Αυτή η κατάσταση έμμεσα απαξιώνει την ύπαρξη του Μουσείου μας που, ας μην το ξεχνάμε, ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στο Νομό Θεσπρωτίας. Και αυτό τη στιγμή που άλλα Μουσεία στο Νομό μας φροντίζουν για την προβολή τους και την προβολή των ίδιων των χωριών. Όλοι μας περνάμε από το Νεοχώρι πηγαίνοντας προς την Παραμυθιά και βλέπουμε την προβολή του στην οδοσήμανση ενώ το Λαογραφικό Μουσείο Τσαμαντά έχει τοποθετήσει ταμπέλες σε αποστάσεις 30 και 40 χλμ από το χωριό του. Το δικό μας Μουσείο, πολύ πιο όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικά, με επίπεδο έκθεσης υποδειγματικό, πιο έξω είναι σαν να μην υπάρχει! Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει επιτέλους να αλλάξει και σε αυτό η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Περιμένουμε ιδέες και προτάσεις, λοιπόν. Από τα πιο πρακτικά ως τα πιο θεωρητικά. Από το ποια βιντεοκάμερα να πάρουμε και πως ακριβώς θα διαρρυθμιστεί ο χώρος της επέκτασης ως το πως θέλουμε και ονειρευόμαστε το Μουσείο μας. Από τον εμπλουτισμό των υλικών του, τα τεχνικά της ψηφιοποίησης και της διαμόρφωσης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων μέχρι την προβολή του Μουσείου με κάθε πρόσφορο και ουσιαστικό τρόπο. Κι η προβολή σίγουρα δεν εξαντλείται ούτε είναι κυρίως η τοποθέτηση ταμπέλας αλλά η παρουσία του μουσείου σε πολιτιστικούς χάρτες και οδηγούς της ευρύτερης περιοχής, στο διαδίκτυο κλπ. Περιμένουμε και την προσφορά εθελοντικής εργασίας από όποιον μπορεί και θέλει. Ας μειώσουμε όσο γίνεται τα έξοδα που μπορούμε με την εθελοντική μας δουλειά για να αυξηθούν τα χρήματα που θα διατεθούν σε εκείνα που αποκτώνται μόνο με χρηματα (πχ εξοπλισμός).

Μετά από πολλά πολλά χρόνια εξασφαλίσαμε μια τέτοια επιχορήγηση για το Σύλλογο. Ας πιάσει με τον καλύτερο τρόπο τόπο το κάθε της ευρώ. Από εμάς εξαρτάται!
Ας κουβεντιάσουμε και από εδώ και από κοντά τι τι και το πως μπορεί να γίνει. Η υλοποίηση του έργου με την επιχορήγηση αξίζει να είναι υποδειγματική γιατί έτσι θα φέρει και την επόμενη στο κοντινό μέλλον. Και σίγουρα η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να είναι έγκαιρη και τυπικά εντάξει.

Όποιος θέλει ας γράψει εδώ, όποιος θέλει ας γράψει στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τηλεφωνήσει σε μένα ή στα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μεταφέροντας σκέψεις, ιδέες, προτάσεις αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στη δουλειά προετοιμασίας των δύο ενοτήτων. Το Οπτικοακουστικό Αρχείο, για παράδειγμα, θέλει τη συλλογή, την ψηφιοποίηση, τη συστηματοποίηση καταγραφών σε ήχο ή εικόνα για το χωριό. Θέλει παράλληλα την πραγματοποίηση καταγραφών και στο χωριό και στην Αθήνα. Να πάρουμε συνεντεύξεις από τους παπούδες και τους πατεράδες, με τις θύμησές τους, τη μαρτυρία της ζωής τους. Να αποτυπώσουμε τα τραγούδια που θυμούνται, τα νανουρίσματα, τα παραμύθια, τα παιδικά παιχνίδια, τις τοπικές συνταγές, φωτογραφίες των ανθρώπων, των σπιτιών, της φύσης, της χλωρίδας του τόπου μας, να αποτυπώσουμε τις ίδιες τις λέξεις, όλο αυτό τον πλούτο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που δεν χωράει σαν τυπικό έκθεμα στο Μουσείο αλλά αποτελεί στοιχείο της συλλογικής μας ταυτότητας. Να προλάβουμε κάποιες οριακές καταγραφές - όσοι χάσαμε αγαπημένους μας ανθρώπους, παπούδες και γιαγιάδες μπορούμε ίσως να νιώσουμε πόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο είναι αυτό. Να διαμορφώσουμε ενότητες προβολής και ακρόασης των υλικών του Αρχείου. Έχει πολύ δουλειά, δουλειά για όλους! Ας ξεκινήσουμε!
Last edit: 13 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2757 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Το Μουσείο του χωριού μας και η επέκτασή του αφορούν όλους μας. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με ιδέες, προτάσεις, προσφορά εθελοντικής εργασίας ή όπως αλλιώς κρίνει ο ίδιος.
Κι η καλύτερη ενημέρωση όλων μας μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη συμμετοχή του καθένα μας. Ξεκινώ, λοιπόν, να δημοσιεύω τα πιο βασικά στοιχεία από την αίτηση επιχορήγησης που υπέβαλα στον ΟΠΑΠ, με βάση την οποία εγκρίθηκε και εκταμιεύθηκε η επιχορήγηση των 25.000 ευρώ και η οποία μπαίνει στη φάση της υλοποίησής της. Τα στοιχεία αυτά περιγράφουν τη δράση με τα χρήματα της επιχορήγησης και τον αντικειμενικό στόχο της δράσης.ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στο Νομό Θεσπρωτίας, αποτελώντας το σημαντικότερο καρπό του Φιλοπρόοοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών. Στην 35χρονη διαδρομή του το Μουσείο καταξιώθηκε από την ποιότητα, τον πλούτο και την πρωτοτυπία του εκθεσιακού υλικού που απαρτίζεται από 950 αντικείμενα σε 8 αυτοτελείς ενότητες. Η αξία του εκθεσιακού υλικού και της μουσειολογικής τεκμηρίωσης αναγνωρίστηκε από δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και κρίσεις επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων. Η αρχική έκθεση του 1973 αναδιοργανώθηκε το 1993 και επεκτάθηκε το 1998 με την καινοτόμα θεματική ενότητα της ξενιτιάς. Το Μουσείο αποτελεί το στολίδι της περιοχής, αποτυπώνοντας τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης, την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την αδιάλειπτα καρποφόρα δράση των συλλογικών φορέων.
Με ενέργειές μας πέρυσι παραχωρήθηκε από το Δήμο Παραμυθιάς στον Φ.Σ.Π. ο χώρος του πρώην Κοινοτικού Γραφείου για την επέκταση του Μουσείου. Η επέκταση προτάσεται σαν στόχος που θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάδειξη του τόπου και την τόνωση της επισκεψιμότητας του. Η καίρια θέση του χωριού στο μέσο του οδικού άξονα Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, δίπλα στο Φαράγγι του Καλαμά, στην είσοδο του Νομού Θεσπρωτίας, συνηγορούν στην ευρύτερη αξία του στόχου.
Η επέκταση του Μουσείου προβλέπει δύο νέες, πρωτότυπες ενότητες: την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και την Παιδεία στην ευρύτερη περιοχή. Και οι δύο θεματικές ενότητες είναι καινοτόμες σε περιφερειακό επίπεδο.
Η ενότητα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αφορά τη λειτουργία Οπτικοακουστικού Αρχείου με την ψηφιοποίηση, συστηματοποίηση και προβολή οπτικών και ηχητικών αρχειακών υλικών από στοιχεία του τοπικού, λαϊκού πολιτισμού, κυρίως όσων δεν έχουν χαρακτήρα υλικού εκθέματος. Η δημιουργία του Αρχείου προβλέπει, ως μέρος της παρούσας δράσης, την αγορά εξοπλισμού για την ψηφιοποίηση υλικών και την ψηφιακή προβολή και ακρόασή τους (ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακή βιντεοκάμερα, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, video projector, οθόνη προβολής, ψηφιακό κασσετόφωνο, ηχοσύστημα, ψηφιακός σαρωτής (scanner) , αποθηκευτικά μέσα, ψηφιακό monitor (τηλεόραση) κά). Η λειτουργία του Αρχείου είναι μια διαδραστική διαδικασία που θα προσελκύσει νέους της περιοχής μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών. Επάλληλα, ο τομέας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αποτυπώνει τη σύγχρονη δυναμική των αναζητήσεων στην πολιτιστική προβολή, καθιστώντας το Μουσείο πρωτοπόρο σε περιφερειακό επίπεδο, με δυνατότητα πανελλήνιας προβολής και επισκεψιμότητας.
Η ενότητα της Παιδείας (Γράμματα) προβάλει διαχρονικά υλικά από την Εκπαίδευση στον τόπο μας σε μια ενότητα ευρύτερης αξίας. Η προετοιμασία της έκθεσης έχει διασφαλίσει τη συνδρομή τεκμηρίωσης. Παράλληλα ενεργοποιεί το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου (Πολυδροσίτες εκπαιδευτικούς -κάποιοι ανάμεσα τους έχουν και τη δική τους συμμετοχή στη δημιουργία του Μουσείου) ενώ η λειτουργία της θα συμβάλει διαδραστικά στην ενεργοποίηση των νέων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Η επέκταση αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες εκθεσιακές τάσεις στο μουσειολογικό χώρο. Με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης θα αρθρωθεί ένα μουσειολογικό σενάριο που θα αποτελεί ένα πρωτότυπο τρόπο περιήγησης, καθιστώντας το Μουσείο σημείο αναφοράς στον ευρύτερο πολιτιστικό, λαογραφικό και περιηγητικό χάρτη της Ηπείρου.
Το Μουσείο Πολυδρόσου είναι το πιο όμορφο συλλογικό δημιούργημα στο χωριό μας, ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην πορεία της περιοχής προς το μέλλον, ένα στολίδι για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο κι αξίζει την έμπρακτη υποστήριξη σας στην επέκταση και τον εμπλουτισμό του.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η επέκταση του Μουσείου Πολυδρόσου με δύο νέες, καινοτόμες θεματικές ενότητες σαν κίνητρο για την τόνωση της επισκεψιμότητας του τόπου και της ανάδειξης του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και σαν έναυσμα για τη δημιουργική ενασχόληση των νέων της ευρύτερης περιοχής με τις νέες τεχνολογίες στην υπόθεση της πολιτιστικής κληρονομιάς.Σύντομα θα κοινοποιηθούν και τα τεχνικά στοιχεία της αίτησης, μόλις μεταφερθούν σε μορφή word αρχείου. Καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι και που στηρίχθηκε η σημαντικότερη επιχορήγηση προς το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ εδώ και πολλά χρόνια και, κυρίως πως, αξιοποιώντας την επιχορήγηση αυτή με τον καλύτερο τρόπο, θα υλοποιήσουμε το έργο της επέκτασης του Μουσείου. Μια υποδειγματική αξιοποίηση θα δώσει τη δυνατότητα νέας οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου και του Μουσείου και σε αυτό μπορούμε να έχουμε όλοι τη δική μας συμβολή :)

Θα ξεκινήσει, επίσης, η δημοσίευση προτάσεων των συγκεκριμένων αγορών για τον εξοπλισμό αναμένοντας τις προτάσεις όλων μας πριν από κάθε απόφαση.
Το Μουσείο, όπως αναγράφεται και στην αίτηση, είναι το πιο όμορφο συλλογικό δημιούργημα στο χωριό μας, ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην πορεία της περιοχής προς το μέλλον, ένα στολίδι για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο κι αξίζει την έμπρακτη υποστήριξη σας στην επέκταση και τον εμπλουτισμό του.
Κι αν το δεύτερο πληθυντικό "σας" απευθυνόταν προς τον ΟΠΑΠ, εδώ ας το αλλάξουμε με το πρώτο πληθυντικό "μας" γιατί αφορά όλους μας... ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2759 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ) ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΥΣΟΥ

Κοινοποιώ κάποιες προτάσεις για την αγορά εξοπλισμού για το τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μουσείου
Η έρευνα αγοράς έχει διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά σε αυτά που έχω καταλήξει και προωθώ, περιμένω τη γνώμη όλων
Προωθώ τμηματικά, λοιπόν, για να επιταχύνουμε τη συζήτηση και, κατόπιν, τις αποφάσεις και την υλοποίηση
Στέλνω τις προτάσεις μου για πέντε αγορές: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΟ, ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
σε δεύτερη φάση, στις αμέσως επόμενες ημέρες, ελπίζω να έχω στείλει προτάσεις για ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ, ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, ΟΘΟΝΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ κλπ
Ό,το προτέινω εδώ το έχω δει να δουλεύει αλλά έχω κάνει και αρκετή σχετική αναζήτηση δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο
Για αυτό δεν στέλνω ακόμη για τα υπόλοιπα, για να σχηματίσω ιδία άποψη για τη λειτουργία τους
Πολύ σημαντική ήταν η επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πριν από δέκα ημέρες, η συνεργασία με τους τεχνικούς του και η συνομιλία με το διευθυντή του και προσωπικό φίλο μου
Παρεπιπτόντως, υπάρχει η διάθεση για συνεργασία και συνδρομή του Οπτικοακουστικού Αρχείου του Μουσείου μας από μέρους τους αλλά και με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα έχουμε θετική στάση και συνεργασία. Αυτά, τέλος, που προτείνω είναι στη λογική συμπίεσης του κόστους αγοράς εξοπλισμού με κατεύθυνση μια ενδιάμεση λύση από αυτές που μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί. Από τις 25.000 ευρώ της επιχορήγησης εκτιμώ ότι ο εξοπλισμός του Αρχείου μπορεί να κινηθεί σε συνολικό κόστος μεταξύ 12-14.000 ευρώ και σε κάτι τέτοιο προσπαθούν να συμβάλουν οι συγκεκριμένες προτάσεις μου. Οι προτάσεις προσπαθούν να προσφέρουν ερέθισμα για άλλες προτάσεις και διάλογο για να αποφασίσουμε τις καλύτερες λύσεις για τις αγορές μας. Οπότε οι συγχωριανοί μας και ιδιαίτερα οι περισσότερο γνώστες των τεχνολογικών ας συνδράμουν με τις γνώσεις προσφέροντάς μας τα ...φώτα τους! ;)1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε υπολογιστή MACINTOSH για να μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τις δύο πλατφόρμες και τις ανάλογες δυνατότητες στο λογισμικό
Με partition στο δίσκο εκκίνησης θα μπορεί ο ίδιος υπολογιστής να δουλεύει και σε περιβάλλον Mac και σε περιβάλλον PC, αξιοποιώντας τα προτερήματα κάθε περιβάλλοντος
Έτσι δουλεύει ο υπολογιστής της "ΑΠΕΙΡΟΥ" οπότε έχω ιδία πείρα για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας επιλογής
Από τις υπάρχουσες επιλογές σε τέτοιους υπολογιστές προτείνω δύο εναλλακτικές λύσεις
Αν επιλέξουμε σταθερό υπολογιστή η καλύτερη εφικτή λύση είναι:

Mac Pro Quad Core - Ελληνική Έκδοση
Επεξεργαστής Intel Xeon Quad-Core στα 2.66 GHz
8MB L3 Cache fully shared
128-bit SSE4 μονάδα διανυσματικής επεξεργασίας
Σύστημα μεταφοράς και καταχώρησης πληροφοριών 64-bit
Μνήμη 3GΒ(3x1GB) DDR3-SDRAM ιδια ECC DIMMS
Eσωτερικός σκληρός δίσκoς Serial ATA 640GB (3Gb/s)/7200-rpm
Εσωτερικό 18x SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
NVIDIA GeForce GT120 με 512MB GDDR3 μνήμη
3 Full length PCI Express slots: 1 PCI Express 2.0 x 16 slot & 2 PCI Express 2.0 x 4 slots
4 θύρες Firewire 800Mbps
5 θύρες USB 2.0 + 2 θύρες USB 2.0 στο πληκτρολόγιο
Δύο ανεξάρτητες ενσωματωμένες θύρες 10/100/1000(Gigabit) BASE-T Ethernet
Αναλογική στερεοφωνικη είσοδος/έξοδος ήχου
Οπτική ψηφιακή είσοδος/έξοδος ήχου (Toslink ports)

Ελληνολατινικό USB Keyboard και Ελληνικά εγχειρίδια

Περιλαμβάνει το εξής software:
•Mac OS X v10.5 Leopard
•iLife '09

Ελληνικό συνοδευτικό λογισμικό:
• Yποδομή Γραμματοσειρών
2 032.77 Euro

Αν επιλέξουμε φορητό υπολογιστή η καλύτερη λύση είναι:

MacBook Pro 17'' 2.8GHz Ελληνική Έκδοση
17” LED-Backlit Glossy Widescreen Display ανάλυσης 1920x1200
Intel Core 2 Duo 2.8GHz / 6MB on chip shared L2 cache / Δίαυλος συστήματος 1066MHz
4 GB DDR3 SDRAM (2x2GB) στα 1066MHz.
Υποστηρίζει μνήμη έως τα 8GB (το μηχάνημα διαθέτει συνολικά 2 SO-DIMM slots)
NVIDIA GeForce 9400M & 9600Μ GT (512 MB GDDR3 )
Ενσωματωμένη camera iSight
Σκληρός δίσκος εσωτερικός 500GB Serial ATA (5400rpm)
Express Card/34 connector
3 θύρες USB 2.0
1 θύρα 800Mbps FireWire
Ενσωματωμένο Bluetooth 2.1+EDR
Ενσωματωμένη μπαταρία πολυμερών λιθίου (μέχρι 8 ώρες εργασίας με ασύρματη δικτύωση)
Eλληνολατινικό πληκτρολόγιο και Eλληνικά εγχειρίδια

Συνοδευτικό Λογισμικό:
•Mac OS X Leopard και GR-Update
•iLife (περιλαμβάνει iTunes, iPhoto, iMovie , iDVD, iWeb, GarageBand)
Yποδομή Γραμματοσειρών
2 049.58 Euro


Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το site www.rainbow.gr κι οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ
Προφανώς ο σταθερός είναι καλύτερη λύση με περισσότερη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής.
Ο φορητός προσφέρει τα προατερήματα της φορητότητας. Πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, όπως και όλα τα άλλα.
Στην περίπτωση του σταθερού πρέπει να αγοράσουμε και οθόνη, σε επόμενη δημοσίευση οι προτάσεις μου

2. ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΟ
Η πρότασή μου είναι το μηχάνημα που αγοράσαμε και με την "ΑΠΕΙΡΟ" και με το οποίο είμαι ενθουσιασμένος.
Προτείνω μόνο αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία όσο ακόμη υπάρχει!
Γράφει σε memory stick, συνδέεται με firewire, παίρνει μπαταρίες οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού όντας απόλυτα και εύκολα φορητό.
Τα στοιχεία του προέρχονται από το site www.elina.gr

Tascam - HD-P2 (840.00 Ευρώ + Φ.Π.Α.)Φορητό στερεοφωνικό μαγνητόφωνο υψηλής ανάλυσης. Χρησιμοποιεί σα μέσο αποθήκευσης δισκέτες Compact Flash ή Micro Drive. Γράφει σε αρχεία Broadcast Wave uncompressed μέχρι 192-kHz/24-bit. Η μεταφορά των αρχείων σε υπολογιστή για επεξεργασία γίνεται εύκολα μέσω θύρας Firewire.
Διαθέτει 2 εισόδους μικροφώνου XLR με phantom power, -20 db Pad και Peak Limiter. Unbalanced stereo line είσοδο (RCA). Unbalanced stereo line έξοδο (RCA). SPDIF ψηφιακή είσοδο/έξοδο (coaxial). Έξοδος ακουστικών. Ενσωματωμένο μονοφωνικό μικρόφωνο και μεγάφωνο (για συνεντεύξεις). Θύρα FireWire για σύνδεση με υπολογιστή. Είσοδο SMPTE/LTC timecode (XLR balanced jack). Chase locks to incoming SMPTE timecode. Video clock input. Tri-level sync για εφαρμογές HDTV. Συγχρονισμός με Frame Lock, Lock and Release καθώς και Freewheel. Δυνατότητα Pull-up and Pull-down sample rates για συμβατότητα με διάφορα video format. Επεξεργασία ονομάτων μέσω εξωτερικού Computer Keyboard. Τροφοδοσία από 8 μπαταρίες AA (Alkaline,NiMH ήNiCd) ή τροφοδοτικό. Περιέχονται Ζώνη ώμου, AC adapter.

3. ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η καλύτερη ποιοτικά (όχι και οικονομικά) σχετικά προσιτή λύση είναι η άρτι αφιχθείσα στην Ελλάδα hi end Canon 7D

Πολύ καλά χαρακτηριστικά και test σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και forum, εξαιρετικός αισθητήρας, λήψη full hd video. Τιμή καταλόγου μόνο για το σώμα 1.200 ευρώ

Στα καταστήματα μπορεί να βρεθεί τουλάχιστον 20% φθηνότερη και, σε προσφορά, σε kit με φακό. Η τιμή για την ποιότητά της είναι καλή γιατί είναι νέα στην αγορά και η canon την προωθεί. Θα ακριβύνει σύντομα.

(στοιχεία από το www.canon.gr )

Canon EOS 7D
Digital SLR Camera new


Built to match the passion of photographers. With an 18MP sensor, 8fps shooting, ISO12800, Intelligent Viewfinder and Full HD 1080 movies, the EOS 7D offers performance with unprecedented versatility.

Features


18MP APS-C CMOS sensor
8fps shooting
ISO range up to 12800
100% Viewfinder
19 cross-type AF points
iFCL metering system
Dual "DIGIC 4"
Full HD movie
Integrated Speedlite Transmitter
3” Clear View II LCD
Magnesium alloy body with environmental protection
Designed by you, built by Canon18 Megapixel APS-C CMOS sensor
The EOS 7D offers superb resolution thanks to its 18MP CMOS sensor. Offering the photographer the choice of flexibility and creativity.

8 frames per second
Shoot 18MP 14-bit images at 8 fps as standard, in a burst of up to 126 large JPEGs; photographers can capture both detail and action.

High ISO
For handheld shooting in low light, the EOS 7D offers ISO speeds of up to 6400. Expandable to ISO 12800, for low light scenes where using flash is undesirable.

100% Viewfinder coverage
The 100% coverage viewfinder with 1.0x magnification provides the most complete and natural view of your subject. The Intelligent viewfinder offers shooting information never before seen in an EOS, including the Dual Axis Electronic Level to ensure perfect horizons.

19-point cross-type AF system
A newly designed AF sensor with Zone and Spot AF modes gives the photographer new ways to select AF points. All points are cross type with the centre point offering both f/2.8 and f/5.6 sensors.

iFCL metering system
A new 63-zone dual layer metering sensor analyses Focus, Colour and Luminance information, providing accurate and consistent metering.

DIGIC 4
Canon’s Dual “DIGIC 4” provides the EOS 7D with the power to deliver outstanding colour reproduction from its high resolution CMOS sensor. DIGIC 4 also delivers 14 bit processing, excellent noise reduction, long battery life, Face Detection AF and Full HD movie recording.

Full HD movie recording
Complementing outstanding still imaging capabilities with Full HD 1080 video recording including selectable frame rates and full manual control.

Integrated Speedlite Transmitter
EOS 7D includes the ability to control multiple Speedlites without an ST-E2 or 580EX II, and includes a built-in 15mm wide angle flash. Expand your flash photography.

3.0” Clear View II LCD
The 3.0” Clear View II LCD features 920,000 dot resolution, a wide viewing angle and new solid structure for improved image viewing in bright conditions. Live View displays real-time images on the LCD, offering three auto focus modes.

Magnesium alloy body with environmental protection

The magnesium alloy body offers weather sealing equivalent to the acclaimed EOS-1N, EOS Integrated Cleaning System and 150,000 release shutter durability. The EOS 7D has been designed from the ground up to be used by the most demanding photographers.

Εναλλακτική, πολύ φθηνότερη αλλά αξιοπρεπέστατη λύση, από το site www.forodesmos.gr
Προσωπικά εκτιμώ ότι και για οικονομικούς λόγους πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή και όχι στην καλύτερη αλλά ακριβότερη 7 D1,367.00€
Canon EOS 50D: Απελευθερώστε τον φωτογράφο που κρύβετε μέσα σας.

Ο ιδανικός συνδυασμός της ταχύτητας με την ποιότητα υλοποιείται με τον αισθητήρα CMOS και τον επεξεργαστή DIGIC 4, προσφέροντας κορυφαία απόδοση με υψηλές ταχύτητες ISO, ευελιξία στη φωτογράφηση και ποιότητα εικόνας χωρίς συμβιβασμούς.
O αισθητήρας, μεγέθους APS-C, προσφέρει εικόνες με εκπληκτικό βαθμό λεπτομέρειας και χαμηλό θόρυβο, ιδανικές για αναπαραγωγή μεγάλης κλίμακας και δημιουργική κοπή.
Η νέα σχεδίαση των pixels με διάταξη μικροφακών χωρίς κενά επεκτείνει τις δυνατότητες συλλογής φωτός για εξαιρετική απόδοση σε όλο το εύρος των ταχυτήτων ISO. Ιδανική για την καταγραφή αθλητικών εκδηλώσεων, σκηνών με άγρια ζώα και διαδοχικές σκηνές δράσης, καταγράφει 6.3 καρέ ανά δευτερόλεπτο για συνεχόμενη λήψη έως 90 εικόνων JPEG με χρήση κάρτας UDMA.
Ο επεξεργαστής αποτελεί τον πανίσχυρο μηχανισμό επεξεργασίας, ο οποίος - σε συνεργασία με τον αισθητήρα, προσφέρει εικόνες 14-bit για ομαλές διαβαθμίσεις χρωμάτων και χρώματα με απόλυτα φυσική εμφάνιση.
Αρκετά ισχυρός ώστε να επιτρέπει συνεχείς λήψεις με ταχύτητα 6.3 καρέ/δευτ., είναι επίσης υπεύθυνος για τον σχεδόν μηδενικό χρόνο και την ταχύτατη προεπισκόπηση των εικόνων μετά τη λήψη.
Για λήψεις με υψηλές ταχύτητες κλείστρου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, διαθέτει τις βασικές ταχύτητες ISO έως 3200, με δυνατότητα επέκτασης στην υψηλής ευαισθησίας ταχύτητα 12800.
Η οθόνη με ανάλυση VGA 920.000 κουκκίδων προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια, ιδανική για τον έλεγχο της εστίασης και του κάδρου των εικόνων σας.
Η ευρεία γωνία θέασης σε συνδυασμό με την κατάσταση Άμεσης Προβολής (Live View) καθιστούν τη φωτογράφηση από "δύσκολες" γωνίες λήψης εξαιρετικά εύκολη υπόθεση.
Η κατάσταση Άμεσης Προβολής (Live View) επιτρέπει στους χρήστες να καδράρουν τις εικόνες τους με ακρίβεια όταν η χρήση του σκοπεύτρου δεν είναι εφικτή.
Το ειδικό πλήκτρο Άμεσης Προβολής επιτρέπει την εμφάνιση εικόνων στην LCD οθόνη σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας τρεις τύπους αυτόματης εστίασης: Quick AF, Live AF και τη νέα λειτουργία Ανίχνευσης Προσώπων με Άμεση Προβολή, η οποία επιτρέπει την εστίαση με βάση τα πρόσωπα που ανιχνεύονται στο καρέ.
Το υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) χρησιμοποιεί 9 σημεία τύπου σταυρού για εστίαση εξαιρετικής ακρίβειας τόσο σε οριζόντια, όσο και σε κατακόρυφα πλάνα.
Το κεντρικό σημείο AF προσφέρει ευαισθησία έως f/2.8.
Τα σημεία είναι διασκορπισμένα σε όλο το κάδρο AF για την καλύτερη υποστήριξη των θεμάτων εκτός κέντρου.
Κατασκευασμένο για απαιτητική καθημερινή χρήση, το εξαιρετικά ελαφρύ σώμα είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και ενσωματώνει ειδικά εξαρτήματα προστασίας έναντι των καιρικών συνθηκών για κορυφαία απόδοση στην οποία μπορείτε να βασίζεστε.
Το Ενσωματωμένο Σύστημα Καθαρισμού EOS συνδυάζει υλικά ειδικής σύνθεσης για λιγότερη σκόνη, μία ειδική επικάλυψη fluorine στο φίλτρο low-pass για την απώθηση της σκόνης και μία μονάδα αυτοκαθαρισμού του αισθητήρα η οποία απομακρύνει τη σκόνη από τον αισθητήρα σε κάθε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της φωτογραφικής μηχανής.
Είναι συμβατή με περισσότερους από 60 φακούς EF και EF-S, καθώς και με όλες τις μονάδες φλας της σειράς Speedlite EX.
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS: Με εύρος φακού 11x, ο ιδανικός αυτός φακός προορισμένος για όλες τις χρήσεις για φωτογράφους σς κίνηση, με σπουδαία απόδοση χαμηλού φωτισμού με την συμβολή του 4 βημάτων σταθεροποιητή εικόνας.

Ελάχιστο διάφραγμα: f22 - 38.
Ελάχιστη απόσταση απόστασης: 0.45m.
Μέγιστη μεγέθυνση: 0.24(στα 200mm)
Σταθεροποιητής εικόνας: 4 βημάτων.
Διάμετρος φίλτρου: 72mm.
Μέγιστη διάμετρος x μάκρος; 78.6x102.
Βάρος φακού: 595 γρ.
Τύπος Μηχανής: D-SLR
Οπτικό / Ψηφιακό Ζουμ: 18-200mm
Οθόνη LCD: 3.0" TFT
D-SLR: KIT
Ωφέλιμα Εικονοστοιχεία σε Mp: 15.10
Διαστάσεις (π x υ x β, σε mm): 145.5 x 107.8 x 73.5mm
Βάρος (σε γρ.): 730 γρ.
Διασύνδεση: USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B), έξοδος HDMI, έξοδος βίντεο (PAL/ NTSC)
Αποθηκευτικά Μέσα: CompactFlash Type I/ II
Λειτουργία Βίντεο: ταυτόχρονη λήψη RAW+JPEG
Ευαισθησία (αντιστοιχία ISO): Auto (100-1600), 100-3200
Αισθητήρας Εικόνας: TTL-CT-SIR with a CMOS sensor


4. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η γνώση μου στο θέμα είναι μικρή και όχι σίγουρη

Την πιο προστική οικονομικά και στοιχειωδώς αξιόπιστη λύση που βρήκα είναι PANASONIC στις 42 ίντσες με full hd ανάλυση

προωθώ στοιχεία από το www.plaisio.gr / ιδια τιμή έχει και στο www.multirama.grPanasonic TX-P42U10 Plasma TV 42''
Εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε ασυναγώνιστη τιμή στις 42 ίντσες! Με Full HD ευκρίνεια, τέλεια απόδοση της κίνησης και ρεαλιστικά χρώματα με αντίθεση 2.000.000:1

Αναμένεται σύντομα

2 έτη εγγύηση αντιπροσωπείας


649,00 €


πρόσθεσε το στη wish list

0 649.00 αγόρασε το και με:
?


κωδικός plaisio
1405462Περιγραφή

Εκπληκτικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική εικόνα και τέλεια απόδοση της κίνησης
Με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και εξελιγμένο Plasma panel 12ης γενιάς η νέα σειρά plasma τηλεοράσεων της Panasonic διακρίνεται για την κινηματογραφική ποιότητα αναπαραγωγής ταινιών, τις καθαρές και ομαλές σκηνές αθλητικού περιεχομένου και την ρεαλιστική δράση στα παιχνίδια.

Η νέα Viera TX-P42U10E με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας και προοδευτικής σάρωσης των 1,06 μέτρων συναρπάζει σε μέγεθος και λειτουργία! Η αξεπέραστη Full HD ανάλυση (1080p) την καθιστά ικανή να αποδίδει σήμα με καθαρότητα και ευκρίνεια, ενώ 2 είσοδοι HDMI τελευταίας έκδοσης (v1.3) της εξασφαλίζουν συμβατότητα με το περιβάλλον υψηλής ευκρίνειας και με τις ολοένα και αυξανόμενες συσκευές με σήμα HD, όπως κονσόλες και Blu-Ray players.

Το πάνελ των 42 ιντσών διαθέτει τεχνολογία Intelligent Frame Creation. Η τελευταία εφαρμόζει την τεχνική 400Hz sub-field drive και φέρνει μπροστά σας εξαιρετικά ομαλή και απαλή εικόνα Full HD, με εξαιρετική απόδοση και ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια σε σκηνές με έντονη κίνηση. Κάθε καρέ προβάλλεται για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα τηλεοράσεων, γεγονός που μειώνει δραστικά τα ίχνη στην οθόνη (aftereffects).

Επιπλέον, το μοντέλο της Panasonic διακρίνεται για το εξαιρετικά υψηλό contrast του. Το μεγαλύτερο contrast συνεπάγεται μεγαλύτερο βάθος στα χρώματα, πλουσιότερη και πιο ζωντανή εικόνα, και εξασφαλίζει την εμφάνιση πραγματικά μαύρου χρώματος. Στον τομέα αυτό η αντίθεση της Viera αγγίζει την εντυπωσιακή αναλογία 30.000:1 (και δυναμική αντίθεση 2.000.000:1).

Η εικόνα είναι βελούδινη και πεντακάθαρη, περιγράφει τα χρώματα με εκπληκτική ακρίβεια και υποστηρίζει το χρωματικό πρότυπο x.v.Colour. Επιπλέον η Viera TX-P42U10E διαθέτει την ικανότητα χειρισμού σημάτων εισόδου 1080/24p. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλήρως συμβατή με πρωτότυπο κινηματογραφικό περιεχόμενο που αναπαράγεται στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ακριβώς όπως συλλαμβάνεται από την ίδια την κινηματογραφική κάμερα.

To VIERA Link σας επιτρέπει τον χειρισμό των συνδεδεμένων AV συσκευών μόνο με το χειριστήριο της VIERA τηλεόρασής σας, εφόσον τις έχετε συνδέσει με καλώδιο HDMI.
VIERA Image Viewer. Δείτε εύκολα και γρήγορα Full HD φωτογραφίες και βίντεο την στιγμή που τα τραβήξατε χάρη στην ενσωματωμένη υποδοχή SD.
Ένας ψηφιακός επεξεργαστής ήχου V-Audio Surround με ηχεία 20 Watt αναλαμβάνει την καθαρή απόδοση των διαλόγων και την πιστή αναπαραγωγή των εφφέ και της μουσικής υπόκρουσης για γνήσια κινηματογραφική ατμόσφαιρα με ρεαλιστική αίσθηση περιβάλλοντος χώρου (surround).
Η σειρά U10 διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T) τόσο για εκπομπές MPEG2 όσο και για εκπομπές MPEG4 (H.264).
Χαρακτηριστικά
Είδος
Plasma TV
Διαγώνιος Οθόνης
42 inches
Τεχνολογία Οθόνης
Plasma
Ώρες ζωής
100000
Ευκρίνεια
Full HD
Ανάλυση
1920 x 1080
Συχνότητα
100 Hz
Sub-field drive
400 Hz
Τυπική Αντίθεση
30000:1
Δυναμική Αντίθεση
2000000:1
Χρόνος Απόκρισης
0.001 ms
Επεξεργαστής σήματος
V-Real Pro 3
24p
24p Playback
Ψηφιακός Δέκτης DVB-T
Ναι
Κωδικοποίηση ψηφιακού σήματος
MPEG4-MPEG2
Teletext
Ναι
Γλώσσα Teletext
Ελληνικά
Σελίδες Teletext
1000
Αudio Technology
DTS Dolby Digital Plus V-Audio Surround
Αριθμός Ηχείων
2
Ισχύς Ηχείων
2 x 10 Watt
Ψηφιακό κτενωτό φίλτρο
Ναι
3D Comb Filter
Ναι
Χ.V.Colour
Ναι
3D Colour Management
Ναι
Motion Pattern Noise Reduction
Ναι
D-Sub 15 pin
1
Composite
1
S-Video
1
Scart
1
Component RGB
1
HDMI
3
Audio RCA (L/R) in
2
Audio RCA (L/R) out
1
Stereo Mini Jack in
1
Είσοδος ακουστικών
1
Optical out
1
VIERA Link
Ναι
CI Slot
1
Card Reader
SD
Τύπος Κάρτας Μνήμης
SD High Capacity
Λειτουργία PAΤ
Ναι
Πλατος
102.1 cm
Ύψος (με βάση)
68 cm
Ύψος
63.7 cm
Βάθος (με βάση)
30.9 cm
Βάθος
11.5 cm
Βάρος (με βάση)
21 kg
Βάρος
25 kg
VESA
400 x 300
Tηλεχειριστήριο
Ναι
.


δείτε ακόμα

Όλα τα προϊόντα Panasonic

(Panasonic store)

Λίγο μεγαλύτερη και ακριβότερη η 50άρα οθόνηPanasonic Viera TX-P46S10E Plasma TV 46"Απολαύστε πεντακάθαρη εικόνα με Full HD ανάλυση, τέλεια απόδοση της κίνησης και εκπληκτική ακρίβεια χρωμάτων με αντίθεση 2.000.000:1

Άμεσα διαθέσιμο - Παράδοση σε 24 ώρες

2 έτη εγγύηση αντιπροσωπείας

18 άτοκες δόσεις με όλες τις πιστωτικές κάρτες

949,00 €


πρόσθεσε το στη wish list

18 949.00 αγόρασε το και με:
?


κωδικός plaisio
1274627Περιγραφή

Εκπληκτικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική εικόνα και τέλεια απόδοση της κίνησης
Με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και εξελιγμένο Plasma panel 12ης γενιάς η νέα σειρά plasma τηλεοράσεων της Panasonic διακρίνεται για την κινηματογραφική ποιότητα αναπαραγωγής ταινιών, τις καθαρές και ομαλές σκηνές αθλητικού περιεχομένου και την ρεαλιστική δράση στα παιχνίδια.

Η νέα Viera TX-P46S10E με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας και προοδευτικής σάρωσης των 1,16 μέτρων συναρπάζει σε μέγεθος και λειτουργία! Η αξεπέραστη Full HD ανάλυση (1080p) την καθιστά ικανή να αποδίδει σήμα με καθαρότητα και ευκρίνεια, ενώ 3 είσοδοι HDMI τελευταίας έκδοσης (v1.3) της εξασφαλίζουν συμβατότητα με το περιβάλλον υψηλής ευκρίνειας και με τις ολοένα και αυξανόμενες συσκευές με σήμα HD, όπως κονσόλες και Blu-Ray players.

Το πάνελ των 46 ιντσών διαθέτει τεχνολογία 100Hz Double Scan και επιπλέον έρχεται εξοπλισμένο με λειτουργία μείωσης του ψηφιακού θορύβου με εξελιγμένο Μοtion Pattern Noise Reduction. Το σύστημα σάρωσης 100Hz διπλασιάζει τον αριθμό εικόνων (καρέ) που προβάλλονται κάθε δευτερόλεπτο στην οθόνη, συγκριτικά με τα συστήματα σάρωσης 50Hz. Αυτή η διαδικασία μειώνει θεαματικά το "τρεμόπαιγμα" της εικόνας, ένα συχνό πρόβλημα κατά την προβολή με χαμηλότερες συχνότητες σάρωσης, κάνοντας την εικόνα ευκρινέστερη και πιο φυσική! Αυτές οι τηλεοράσεις αναδεικνύουν τις πραγματικές δυνατότητες κάθε πηγής, από τηλεοπτικές εκπομπές έως DVD.

Παράλληλα, η τεχνολογία Intelligent Frame Creation PRO που εφαρμόζει την τεχνική 400Hz sub-field drive φέρνει μπροστά σας εξαιρετικά ομαλή και απαλή εικόνα Full HD, με εξαιρετική απόδοση και ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια σε σκηνές με έντονη κίνηση. Κάθε καρέ προβάλλεται για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα τηλεοράσεων, γεγονός που μειώνει δραστικά τα ίχνη στην οθόνη (aftereffects).

Επιπλέον, το μοντέλο της Panasonic διακρίνεται για το εξαιρετικά υψηλό contrast του. Το μεγαλύτερο contrast συνεπάγεται μεγαλύτερο βάθος στα χρώματα, πλουσιότερη και πιο ζωντανή εικόνα, και εξασφαλίζει την εμφάνιση πραγματικά μαύρου χρώματος. Στον τομέα αυτό η αντίθεση της Viera αγγίζει την εντυπωσιακή αναλογία 30.000:1 (και δυναμική αντίθεση 2.000.000:1), ενώ τα χρώματα υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερη επεξεργασία για περισσότερη πιστότητα χάρη στην τεχνολογία 3D Colour Management.

Η εικόνα είναι βελούδινη και πεντακάθαρη, περιγράφει τα χρώματα με εκπληκτική ακρίβεια και υποστηρίζει το χρωματικό πρότυπο x.v.Colour. Επιπλέον η Viera TX-P46S10E διαθέτει την ικανότητα χειρισμού σημάτων εισόδου 1080/24p. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλήρως συμβατή με πρωτότυπο κινηματογραφικό περιεχόμενο που αναπαράγεται στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ακριβώς όπως συλλαμβάνεται από την ίδια την κινηματογραφική κάμερα.

To VIERA Link σας επιτρέπει τον χειρισμό των συνδεδεμένων AV συσκευών μόνο με το χειριστήριο της VIERA τηλεόρασής σας, εφόσον τις έχετε συνδέσει με καλώδιο HDMI.
VIERA Image Viewer. Δείτε εύκολα και γρήγορα Full HD φωτογραφίες και βίντεο την στιγμή που τα τραβήξατε χάρη στην ενσωματωμένη υποδοχή SD.
Ένας ψηφιακός επεξεργαστής ήχου V-Audio Surround με ηχεία 20 Watt αναλαμβάνει την καθαρή απόδοση των διαλόγων και την πιστή αναπαραγωγή των εφφέ και της μουσικής υπόκρουσης για γνήσια κινηματογραφική ατμόσφαιρα με ρεαλιστική αίσθηση περιβάλλοντος χώρου (surround).
Η σειρά S10 διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T) τόσο για εκπομπές MPEG2 όσο και για εκπομπές MPEG4 (H.264).5. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ

Η πιο φθηνή λύση, με στοιχεία από το ΠΛΑΙΣΙΟ, ο προβολέας που έχει και η "ΑΠΕΙΡΟΣ" με πολύ καλή ποιότητα εικόνας

Epson EMP-TW700


Με τρία πάνελ LCD και θύρα HDMI αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους λάτρεις του Home Cinema.

Άμεσα διαθέσιμο - Παράδοση σε 24 ώρες

3 έτη εγγύηση αντιπροσωπείας

40 άτοκες δόσεις με όλες τις πιστωτικές κάρτες

899,00 €Περιγραφή

Με τεχνολογία 3LCD, υψηλή ανάλυση και κοντράστ, και φακό υψηλής διαχωριστικής ισχύος, ο EMP-TW700 προσφέρει εξαιρετικά καθαρές εικόνες αποτελώντας την πρώτη επιλογή για μια ασυναγώνιστη εμπειρία Home Cinema.

Η καλύτερη λύση πιστεύω ότι είναι ο PANASONIC 200 - λίγο πιο ακριβή αλλά περισσότερο ποιοτική και αξιόπιστη πιστεύω

Μπορούμε να τον βρούμε στα 1.000- 1200 + ευρώ ανάλογα που θα τον πάρουμε

Εξαιρετικός! στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στη Θεσσαλονίκη αγόρασαν γύρω στους 10 τέτοιους και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι

Τον είδα σε λειτουργία και είναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση . Προσωπικά αυτόν προτείνω / δεν χρειάζεται να πάρουμε κάτι πιο ακριβό

www.projectorcenter.gr
Projector Panasonic PT-AX200E

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Φωτεινότητα: 2000 ANSI Lumens
Ανάλυση: 1280 x 720
Τεχνολογία: LCD
Αντίθεση: 6000:1
Θόρυβος: 25 dB
Βάρος: 4.9 kg
Εγγύηση: 2 χρόνια
Αναλυτικά Χαρακτηριστικά


Αυτά για ... αρχή, ελπίζω άμεσα να στείλω και τις υπόλοιπες προτάσεις αναμένοντας τις ιδέες και τις προτάσεις όλων

Προτίμησα να στείλω με copy paste από τα σχετικά site τις προτάσεις και όχι να αναλύσω εγώ τα χαρακτηριστικά τους για να βοηθήσω την αναζήτησή τους στο διαδίκτυο και να μην κουράσω

Aπό κοντά θα παρουσιάσω αναλυτικά για ποια χαρακτηριστικά προτείνω στο κάθε είδος κάθε μοντέλο

Αυτά σαν ένα ακόμη ερέθισμα για να αναζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις όλοι μαζί, σαν πρόσκληση άλλων, διαφορετικών προτάσεων που θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε καλύτερα

Περιμένουμε, λοιπόν, είτε εδώ, είτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε στα email kαι τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ του Φ.Σ.Π.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2763 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 5:30 μμ συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ
Θέμα της συνεδρίασης η υλοποίηση του έργου της επέκτασης του ΜΟΥΣΕΙΟΥ με βάση την επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ
Αποφασίσαμε, για την καλύτερη δυνατότητα συμμετοχής και περισσότερων μελών του Δ.Σ. αλλά και όσων μελών του Συλλόγου ενδιαφέρονται, ειδικά αυτή η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Όπως όλες οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλογικών μας φορέων - Αδελφότητας και Φιλοπρόοδου- έτσι και αυτή είναι ανοικτή στα μέλη μας, σε κάθε συγχωριανό που θέλει να ενημερωθεί ή και να τοποθετηθεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, στην υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου που έχει αναλάβει ο Φιλοπρόοδος εδώ και πολλά χρόνια. Για την καλύτερη προετοιμασία της συνεδρίασης η εισήγησή μου θα κοινοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και στην ιστοσελίδα του χωριού και όπως άλλιώς κριθεί απαραίτητο για να τροφοδοτήσει το διάλογο που θα οδηγήσει στις συλλογικές μας αποφάσεις.
Ο χώρος της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί σύντομα από εδώ. Κι όπως γράφει στην ανακοίνωσή της η Αδελφότητα σήμερα, "σας περιμένουμε, όπως πάντα, όλους"! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2767 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Συνεδρίασε χθες σε πλήρη απαρτία το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. Η συνεδρίαση εκτάκτως έγινε στην Αθήνα.
Θέμα της συνεδρίασης η επέκταση του Μουσείου και η υλοποίηση της επιχορήγησης του Ο.Π.Α.Π. η συνεδρίαση αρχικά ασχολήθηκε με την αποδοχή της επιχορήγησης και των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων, μετά και τη λήψη του υπογεγραμμένου Ιδιωτικού Συμφωνητικού που συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τον Πρόεδρο του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ και το οποίο ταχυδρομήθηκε από τον ΟΠΑΠ μόλις στις 3/12. Η παραλαβή του ήταν ένα τυπικό, νομιμοποιητικό θέμα, μιας και δεν καθυστέρησε την εκταμίευση του ποσού που εδώ και ενάμιση μήνα κατατέθηκε εξολοκλήρου στο λογαριασμό του Συλλόγου.
Σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση του Προέδρου του Φ.Σ.Π. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή που θα ασχοληθεί με την υλοποίηση του έργου της επέκτασης του Μουσείου. Η πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. προβλέπει τη συμμετοχή στην επιτροπή αυτή των εξής (αλφαβητικά):

Γιώργος Διώχνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Απανταχού Πολυδροσιτών
Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών
Θεόφιλος Λαμπρίδης, εκ των πρωτεργατών στην ίδρυση και τα πρώτα χρόνια του Μουσείου
Λουκάς Μάκος, Γραμματέας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών
Θωμάς Φώτσης, εκ των πρωτεργατών της πρώτης επέκτασης του Μουσείου και της λειτουργίας του

Η επιτροπή αυτή θα μελετήσει και θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης της επέκτασης σε συνεργασία με το θεσμικό όργανο που έχει την αποφασιστική ευθύνη και είναι το Δ.Σ. του Φ.Σ.Π.
Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ορίστηκε για την Τρίτη 22/12. Το Δ.Σ. συμφώνησε οι πρώτες αγορές του εξοπλισμού του Οπτικοακουστικού Αρχείου να πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους με αφετηρία τα μηχανήματα ψηφιοποίησης (ενδεικτικά: ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακή βιντεοκάμερα, ψηφιακό κασετόφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή). Τα μηχανήματα που αφορούν την προβολή και την ακρόαση των υλικών του αρχείου (ενδεικτικά: video projector, ψηφιακό monitor, οθόνη) θα αγοραστούν σε δεύτερη φάση και, σίγουρα, πριν την καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου που είναι τα τέλη Μαρτίου. Προτάσσονται τα μηχανήματα ψηφιοποίησης για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν άμεσα στις πρώτες μεταγραφές υλικών αλλά και στις καταγραφές για τον εξοπλισμό του Αρχείου.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε την επιτροπή να μελετήσει το πως θα γίνει η χωροθέτηση του χώρου της επέκτασης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δύο νέων ενοτήτων του Μουσείου (Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Παιδεία & Γράμματα) σε χώρους αυτοτελείς και, σε ότι αφορά το πρώτο (Αρχείο) σε χώρο διαχωρισμένο από το υπόλοιπο Μουσείο (για λόγους ασφαλείας και λειτουργικότητας). Η συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και στην οποία παραβρέθηκαν πέρα από τα μέλη του Δ.Σ. και οι Θεόφιλος Λαμπρίδης, Γεώργιος Διώχνος, Νίκος Καψής, Μαίρη Λαμπρίδου, συζήτησε διεξοδικά διάφορα ζητήματα σε σχεση με την επέκταση και τη λειτουργία του Μουσείου καθώς και με την επιχορήγηση και το συνακόλουθο έργο, αναμένοντας πλέον τις εισηγήσεις της επιτροπής και την ενεργοποίησή της για την υλοποίηση του έργου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2771 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
μια εικόνα από το βιβλίο επισκεπτών του Μουσειου, μια ευχή πραγματικά επίκαιρη!
φωτ Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.167 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

adelfotita - 18/07/2022 - 13:38

"Έφυγε η Χρυσούλα Ράπελλα. .Η ταφή της θα γίνει την Τετάρτη 12 η ώρα στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων αφού διαβαστεί στην εκκλησία Μυροφόρων και Νικοδήμου 11 η ώρα (Αγίων Αναργύρων).

adelfotita - 21/06/2022 - 01:33

https://polydroso.gr/information/usefull-phones.html ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
25
Σεπτεμβρίου
2023
Ανατ.: 07.18
Δύση: 19.21
Σελήνη
10 ημερών
Ευφροσύνης οσίας, Τάττης μάρτ.
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com