Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ...

  • nikos
  • Το Άβαταρ του/της nikos Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #1566 από nikos
ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ... δημιουργήθηκε από nikos
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Αλέξανδρος
  • Το Άβαταρ του/της Αλέξανδρος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #1567 από Αλέξανδρος
Απαντήθηκε από Αλέξανδρος στο θέμα Απ:ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ...
Μπράβο Νίκο! Να είμαστε όλοι εκεί! Το Σάββατο επιστρέφοντας από το χωριό η οσμή από την καμμένη Πάρνηθα με προϋπάντησε στα Μέγαρα. Μετά από τη φωτιά αυτή τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην Αθήνα. Δύο βαθμοί κελσίου υπολογίζεται η αύξηση της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας στο καμίνι του λεκανοπέδιου. Οι κίνδυνοι πλημμυρών παραμονεύουν στα πρωτοβρόχια. Για το οξυγόνο στη συν-νεφο-ύπολη ας μην μιλήσουμε καλύτερα...

Μετά από κάθε φωτιά η πόλη δεν είναι η ίδια. Ας μην είμαστε κι εμείς ίδιοι επιτέλους. Ας μην παρακολουθήσουμε για ακόμη μια φορά ό,τι αφορά τη ζωή μας από την τηλεόραση ή από τα καφενεία. Ας κατεβούμε στη Βουλή την Κυριακή. Ας πάνε όσοι μπορούν στο Βουτσαρά την ίδια μέρα για τον Καλαμά.

Απαλλαγμένοι από τα βαρίδια και τις παρωπίδες κοντόφθαλμων κομματικών σκοπιμοτήτων αλλά και από τον αφελή στρουθοκαμηλισμό πως ό,τι συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Έχει και παραέχει! Αν το Εθνικό Κτηματολόγιο είχε ολοκληρωθεί, αν είχαν οριστεί και προστατευτεί νομικά οι δασικές εκτάσεις, οι εμπρηστές θα αλώνιζαν το ίδιο φρενιασμένοι γύρω μας; Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η νομική υστέρηση παραμένει οπλίζοντας τα χέρια των εμπρηστών και των καταπατητών. Έβλεπα ένα σύνθημα σήμερα στη Σταδίου και το σκεφτόμουν: \"ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΤΕ!\". Ψέμματα; Ήδη πάνε να κτίσουν νέα ξενοδοχειακή μονάδα υψηλού τουρισμού στην Πάρνηθα. Πριν λίγους μήνες παραλίγο να ψηφιστεί ένα ακόμη δασοκτόνο νομοσχέδιο κι όταν αποκαλύφθηκε η μεθόδευση κορυφαίος υπουργός \"έξωθεν καλής μαρτυρίας\" πρόβαλε βέτο στην ψήφισή του. Το παιχνίδι από παλιά πάντα έτσι παιζόταν, με καλούς και κακούς, με καρότα και μαστίγια.

Όλα αυτά αφορούν την ποιότητα της ζωής μας, την προοπτική της κι ο χειρότερος στρουθοκαμηλισμός, η χειρότερη συνενοχή είναι να τα βλέπουμε απλά και να τα παρατηρούμε χωρίς να παρεμβαίνουμε, χωρίς να κάνουμε κάτι για να αλλάξουν. Ας είμαστε όλοι την Κυριακή στη Βουλή, ας είναι όσοι μπορούν την Κυριακή στο Βουτσαρά. Για τα δάση, για το ποτάμι, για το περιβάλλον και τη ζωή μας. Δεν είναι όλα για αντιπαροχή και, κυρίως, η ζωή μας.

Υ.Γ. Κι ας δούμε κάποτε πιο σοβαρά την πρόταση που ακούσαμε από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας για αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή μας. Η Αγία Μαρίνα και το 2000 δεν είναι καθόλου μακριά. Ας υπάρξει μια στοιχειώδης πυροπροστασία κι ας μην καίγονται (όπως λένε) τα δάση μας... Αν κάποιος έκανε τη διαδρομή Λαγγάβιτσα-Λάβδανη-Καστάνιανη Πωγωνίου, μια από τις ομορφότερες παραμεθόριες διαδρομές της Ηπείρου, πριν και μετά τη φωτιά του 2000 μπορεί να νιώσει και να μαρτυρήσει. Κι ας μην μιλήσουμε για τους νεκρούς εκείνης της πυρκαγιάς. Κι ας μην μιλήσουμε για καταλογισμό ευθυνών - μετά από τόσα χρόνια!- για μια φωτιά που έκαιγε στην Αλβανία μέρες πολλές πριν περάσει στην Ελλάδα. Όσο δικάστηκαν οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση της ΡΙΚΟΜΕΞ, όσο δικάστηκαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το ΣΑΜΙΝΑ, όσο δικάζονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το επαπειλούμενο περιβαλλοντικό ολοκαύτωμα στην καλδέρα της Σαντορίνης. Όσο δικάζονται οι πραγματικοί συνεργοί στη συστηματική, εγκληματική δασοκτονία τόσων χρόνων.<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Alexandros, at: 05.07.07 16:38

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δεντράκι καμένο
  • Το Άβαταρ του/της Δεντράκι καμένο
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #1617 από Δεντράκι καμένο
Απαντήθηκε από Δεντράκι καμένο στο θέμα Απ:ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ...
Την Παρασκευή 13 Ιουλίου όλοι στο Σύνταγμα. Και πάλι. Αυτή τη φορά για τη μεγάλη συναυλία με αίτημα την αναδάσωση. Να είστε όλοι εκεί!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΚΛΑΜΜΕΝΟ
  • Το Άβαταρ του/της ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΚΛΑΜΜΕΝΟ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #1619 από ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΚΛΑΜΜΕΝΟ
Απαντήθηκε από ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΚΛΑΜΜΕΝΟ στο θέμα Απ:ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ...
Αυτό το \&quot;ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ\&quot; πολύ περίεργο ακούγεται... Σε στυλ \&quot;να μαζευτούμε να πάτε\&quot;! ή \&quot;ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ\&quot; ή άστο αν δεν σου βγαίνει... Άκου \&quot; να ειστε\&quot;!!!:angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com