Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2144 από Alexandros
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008 δημιουργήθηκε από Alexandros
Οι ιστορικοί δεσμοί της πολυδροσίτικης αποδημίας και της Αιγύπτου αγκαλιάζουν τις περισσότερες οικογένειες του χωριού μας. Ο κατεξοχήν προορισμός του ξενιτεμού των απόδημων συγχωριανών παλιότερα έχει ανεξίτηλα αποτυπωθεί στη συλλογική μας μνήμη. Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών, μετά από την περσινή εκδρομή στο γενέθλιο τόπο πολλών βλαχωρίτικων οικογενειών - τη Σωτήρα της Βορείου Ηπείρου- σχεδιάζει για φέτος εκδρομή στον κύριο προορισμό της βλαχωρίτικης αποδημίας. Ζητήσαμε προσφορά από το APEIROS TRAVEL στην Ηγουμενίτσα (που τακτικά διοργανώνει ανάλογες εκδρομές) προσφορά για μια τέτοια εκδρομή. Το πρόγραμμα που μας έδωσαν είναι υπό διαμόρφωση, ανάλογα με τις δικές μας επιλογές. Η σκέψη μας είναι στην περιήγηση στο Κάιρο να επισκεφθούμε τους τόπους όπου έζησαν και εργάστηκαν οι συγχωριανοί μας και η περιήγηση εκεί όπως και στο Σινά να γίνει από το Θωμά Φώτση που αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Αίγυπτο. Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδρομής ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και δυσκολότερο να μπορέσουμε 25-30 συγχωριανοί να συνοτνιστούμε για μια τέτοια εκδρομή. Χωρις αυταπάτες κοινοποιούμε την προσφορά που μας έδωσαν, ελπίζοντας να τα καταφέρουμε. Χθες αναρτήσαμε την προσφορά και στο χωριό. Να σημειώσουμε ότι η τιμή συμπεριλαμβάνει και πούλμαν από το χωριό στην Αθήνα που - αν δεν χρειαστεί- θα μειωθεί η τιμή κατά 50-60 ευρώ το άτομο. Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε σύντομα,


ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΣΙΝΑ



ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Ημέρα 1η : ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ- ΑΘΗΝΑ ? ΚΑΙΡΟ
Συγκέντρωση στο Πολύδροσο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ε.Ελευθεριος Βενιζέλος της Αθήνας και πτήση για την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : ΚΑΙΡΟ
Ξεκινάμε μετά το πρωινό μας για μία ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχίζοντας με το αρχαιολογικό μουσείο, όπου στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρύματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν. Συνεχίζουμε με τις επιβλη τικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού. Το μεσημέρι γευματίζουμε σε εστιατόριο του Καίρου και ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ πνιγμένο στα χρώματα και τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : ΚΑΙΡΟ ? ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ? ΚΑΙΡΟ
Αναχωρούμε το πρωί για την παραθαλάσια Αλεξάνδρεια. Αφήνουμε το Κάϊρο και ακολουθούμε τον ερημικό δρόμο για να καταλήξουμε στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Στην περιήγησή μας βλέπουμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το κάστρο, χτισμένο από τα ερείπια που κάποτε στέγαζαν τη περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Ελληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Καταλήγουμε, για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Το μεσημέρι γευματίζουμε σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Κάιρο Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η & 5η: ΚΑΙΡΟ ? ΣΙΝΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί οδικώς, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, για να διασχίσουμε τη πολύχρωμη έρημο του Σινά με τους μοναδικούς Βεδουίνους και να καταλήξουμε στην Αγ.Αικατερίνη. ʼφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα της μονής. Δείπνο και δανυκτέρευση. Για τους τολμηρούς, αργά το βράδυ θα γίνει η καθιερωμένη ανάβαση στο όρος του Μωυσή. Ένα οδοιπορικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας
Νωρίς το πρωί μεταφορά στη μονή της Αγίας Αικατερίνηςόπου και θα περιηγηθούμε από τους μοναχούς σεόλους τους χώρους, προκειμένου να θαυμάσουμε τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά, τη φλεγόμενη Βάτο και το πηγάδι του Μωυσή. Το μεσημέρι αναχωρούμε οδικώς για το Κάιρο. Διναυκτέρευση.




Ημέρα 6η : ΚΑΙΡΟ ? ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
Ημέρα αναχώρησης. Αφήνουμε το Κάϊρο γεμάτοι νέες εικόνες κι εμπειρίες. Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πολύδροσο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΙΡΟ-ΑΘΗΝΑ με επιστροφή.
Μεταφορά από Πολυδροσο αεροδρόμιο Πολύδροσο με τουριοστικο πούλμαν.
4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Καιρο.
1 διανυκτερευση στη Αγια Αικατερινη με ημιδιατροφή.
Ξενάγηση Καίρου με γεύμα (αρχαιολογολπ μουσείο,Πυραμίδες Σφιγγα , μουσείο παπύρου).
Ολοήμερη εκδρομή στη Αλεξάνδρεια με γεύμα( πατριαρχείο μουσείο Καβάφη βιβλιθοθηκη κήπο Μοντάζα
Εμπειρος ελληνόφωνας διπλωματούχος ξεναγός
Ολες οι μεταφορές από και πρός τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φόροι αεροδρομίων 115 ?

Τιμή κατ άτομο 785 ?


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Βίζα Αιγύπτου 23 ?
Ποτά, Φιλοδωρήματα 18 ? (πληρωτέα εκεί)
Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1) Οι τιμές είναι συνυπολογισμένες βάσει του αριθμού συμμετοχών 30 άτομα. σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχών είναι μικρότερος απ ότι έχει υπολογιστεί θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος της εκδρομής.
2) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με τους ισχύοντες σήμερα αεροπορικούς ναύλους , καθώς επίσης και με την σημερινή ισοτιμία ? και ξένων νομισμάτων. Οποιαδήποτε αύξησης των ανωτέρω θα επιβαρύνει το κόστος της εκδρομής.
3) Σας ενημερώνουμε ότι το παραπάνω αποτελούν μόνο προσφορά /πρόταση και ότι φυσικά δεν έχουμε προβεί σε καμιά κράτηση για καμιά ημερομηνία αεροπορικών θέσεων ή ξενοδοχείων.
4) Εάν υπάρχει ανάγκη διαφοροποιήσεως του κόστους μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ν βρούμε τη καλύτερη δυνατή πρόταση.
Ευχαριστούμε για τη προτίμηση που δείξατε στο γραφείο μας και για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Αναμένω απάντηση σας και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή και για το τελικό σχεδιασμό του προγράμματος.
Με εκτίμηση


Πέτρος Σκρέκος, ΑΠΕΙΡΟΣ TRAVEL
Last edit: 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2146 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008
Πότε υπολογίζετε χρονικά την εκδρομή; Είναι πολύ σημαντικό για να δηλώσουμε συμμετοχή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2147 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008
Μέσα στον Ιούλιο, με επιστροφή πριν από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Η προσπάθεια για ΄τότε γίνεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2148 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008
Είναι καλή περίοδος αυτή για την Αίγυπτο; Εννοώ ως προς τις καιρικές συνθήκες.

Συμμετοχή πού δηλώνουμε; Προσωπικά ενδιαφέρομαι πάρα πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2149 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 2008
Ο Ιούλιος έχει πολύ ζέστη για τα δικά μας δεδομένα, ο Αύγουστος λένε πως είναι χειρότερα. Πολλές εκδρομές από την Ελλάδα πάνε, παρά τη ζέστη, τέτοιους μήνες στην Αίγυπτο. Η εναλλακτική λύση θα ήταν ίσως το τέλος Ιουνίου ή οι αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε, όμως, ίσως να ήταν δυσκολότερο λόγω του προγραμματισμού των αδειών των εργαζομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να το δηλώνουν εδώ είτε τηλεφωνικά στο 2103310919 απογευματινές ώρες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
20
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου και Ιωάσαφ
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com