Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

  • adelfothta
  • Το Άβαταρ του/της adelfothta Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2932 από adelfothta
Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής δημιουργήθηκε από adelfothta
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ/ΝΣΗ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 67 – τ.κ. 104 34 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 82 38 859 – FAX: 210 88 29 575 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Αγαπητοί μας συγχωριανοί και συγχωριανές, αγαπητά μας παιδιά .

Σας ευχόμαστε από καρδιάς να είστε καλά στην υγεία σας, εσείς και οι οικογένειες σας και να έχετε αρκετό κουράγιο και δύναμη για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Πέρασε πολύς και δύσκολος καιρός που δεν ανταμωθήκαμε. Η αλήθεια όμως, εκείνη που είναι καλά κρυμμένη στα σεντούκια των προγόνων μας, λέει πως σας πεθυμήσαμε και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο νιώσατε κι εσείς.
‘’Πάει, μας ξέχασε κι η Αδελφότητα’’ είπαν κάποιοι, αποδεικνύοντας με αγάπη, αλλά και με απλό τρόπο, το πόσο ανάγκη έχουν οι απόδημοι Πολυδροσίτες τον συλλογικό τους φορέα, την Αδελφότητα, αλλά και που αναζητούν στις δύσκολες κυρίως στιγμές, το αποκούμπι και το μετερίζι τους αντάμα.
Απ’ ότι φάνηκε η κρίση είναι τόσο βαθειά, που κατάφερε να επηρεάσει ακόμα και Δ.Σ. της Αδελφότητας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της!! Είμαστε όμως βέβαιοι πως η ειλικρινής αυτοκριτική, περιέχει μέσα της δύναμη και ελπίδα, για μια αισιόδοξη πορεία προς το καλύτερο.
Ένα μάλιστα από τα καλύτερα, είναι ήδη πολύ κοντά μας. Σε λίγες μέρες θ’ ανταμώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο αγαπημένο μας χωριό, στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Εκεί θα είμαστε όλοι, ακόμη και όσοι αδυνατούν, θα ΄ναι κι αυτοί μαζί μας.
Ο Λευτέρης Γκιόκας, δεξιοτέχνης στα δικά μας ακούσματα στο κλαρίνο και η ζυγιά του, είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα οδηγήσει τα βήματα μας στους γνωστούς κυκλωτικούς χορούς μας, πιασμένοι χέρι το χέρι και μέσα από έναν Ηπειρώτικο σκοπό, να γλεντήσουμε όσο έχει ανάγκη η ψυχή μας για να χαρεί και να ξαποστάσει.
Κοντά στο πανηγύρι και οι διακοπές μας στο χωριό. Θα σμίξουμε πάλι στο Μεσοχώρι και εξιστορώντας ο ένας στον άλλο τις χαρές και τις λύπες μας, θα τσουγγρίσουμε ‘’στην υγειά μας’’. Ο χώρος του σχολείου θα γεμίσει πάλι με παιδικές φωνές, γέλια, μουσικές και παιγνίδια. Οι κούνιες, το μπάσκετ και το πινκ πονκ, θα έχουν και πάλι την τιμητική τους. Την τιμητική τους βέβαια θα έχουν και η ξερή, ή δηλωτή και το τάβλι, για τα ‘’μεγάλα παιδιά’’. Στο καφενείο του Σωτήρη.
Παράλληλα οι εκδρομές μεσ’ από τα όμορφα μονοπάτια στα μνημεία της φύσης του χωριού μας, στο ποτάμι , στο Βεντερίκο και την Μηλιοράχη, στο Τζογλογγο και την Ζαγορά, στον Γουμενεστάλο και στο Σέλιο αλλά και στις ακρογιαλιές, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Ηπείρου και το βράδυ πάλι πίσω στην μοναδική δροσιά του χωριού μας.
Μαζί μ’ αυτά και η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που φροντίζουν οι συλλογικοί φορείς του χωριού μας, με κορυφαία την εκδήλωση στο Μεσοχώρι,που τραγουδούν οι Πολυδροσίτες –Πολυδροσίτισες για τους Πολυδροσίτες –Πολυδροσίτισες.
Κάθε καλοκαίρι έχουμε και την ¨Λαϊκή μας Συνέλευση¨, εκεί όπου ανταμώνουμε για να σκεφτούμε, να κουβεντιάσουμε και να αποφασίσουμε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας. Από την προστασία από την πτώση βράχων του Τσουτσούρα στην είσοδο του χωριού, μέχρι την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατάργησης των δρομολογίων του ΚΤΕΛ καθώς και πολλά άλλα.
Στηρίζοντας τις ρίζες μας, τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αγωνιζόμαστε για το παρόν μας και έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Εκεί λοιπόν, στο Πολύδροσο και αυτό το καλοκαίρι , σε πείσμα των καιρών, να απολαύσουμε το πιο όμορφο, απ’ όλα μας τα καλοκαίρια!!!

Καλή Αντάμωση


Για την Αδελφότητα
Ο Πρόεδρος




Γεώργιος Διόχνος
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by adelfothta.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΤΑΚΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΤΑΚΗΣ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2933 από ΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής
Στο κείμενο δεν αναφέρεται εάν τα όργανα είναι πλήρωμένα ή ΟΧΙ ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com