Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΑΗ

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3327 από Μαριορή
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΑΗ!

Αθήνα, 5/4/2017
Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Πολυδροσιτών Σουλίου Ηπείρου, εύχεται από καρδιάς σε όλους και όλες σας: «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ»! Όσοι και όσες ταξιδέψετε στο χωριό είναι βέβαιο ότι θα περάσετε καλύτερα. Σας ζηλεύουμε ενεργητικά και θα περιμένουμε τα νέα από το πολυαγαπημένο χωριό μας και τους ευγενείς κατοίκους του.

Μέσα στο Μάιο η Αδελφότητα Πολυδροσιτών θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στην Πάρνηθα (Βίλια). Ημέρα Κυριακή, 7 του μηνός. Με πούλμαν που θα διαθέσει η Αδελφότητα. Σημείο εκκίνησης Αγία Βαρβάρα, τέρμα Πατησίων. Επικοινωνήστε έγκαιρα με τα μέλη του ΔΣ για να δηλώσετε θέσεις και να σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσουμε*.

Ελπίζουμε στη συμμετοχή σας για να συνεορτάσουμε την Πασχαλιά της Φύσης! Θα φάμε το μεσημεριανό μας απολαμβάνοντας τις ολοζώντανες ομορφιές της ορεινής φύσης και θα κουβεντιάσουμε τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για την αναζωογόνηση του Σωματείου μας, που η εμπειρία της διαδρομής των χρόνων που πέρασαν πιστοποιεί την ανάγκη ύπαρξής του.

Σ’ αυτή την εκδρομή θέλουμε κοντά μας τις γενεές όλων των Πολυδροσιτών, κυρίως όμως θέλουμε τις ηλικίες από 18 – 50 ετών για να ιχνηλατήσουμε και να προσδιορίσουμε την παραπέρα πορεία και διαδρομή του Σωματείου μας.

Χρειαζόμαστε την ορμή και τη ζωντάνια της νιότης σας. Χρειαζόμαστε τις καινούργιες γνώσεις σας που εμείς δε διαθέτουμε. Χρειαζόμαστε την εμπειρία και την ωριμότητά σας που ξεκινά από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τη δικιά μας αφετηρία.

Θέλουμε να παντρέψουμε τις εμπειρίες όλων. Θέλουμε και επιζητούμε την ενεργοποίησή σας. Θέλουμε όλοι μαζί να ξαναμπούμε στην πρωτοπορία της αγνής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να καταστήσουμε την άδολη και αμόλυντη αυτοδιοίκηση των ξενιτεμένων της πατρίδας μας «ΒΗΜΑ» ΠΡΟΟΔΟΥ & ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΩΝ. Βήμα αναβάπτισης των ανθρώπων μας στις αρετές των προγόνων μας έτσι όπως μας τις παρέδωσαν, λάγαρες και καθαρές σαν τα γάργαρα τρεχούμενα νερά του τόπου μας.

Στην εκδρομή προβληματισμού και συσπείρωσης που θα γίνει στις 7 Μαΐου 2017, θα τα πούμε όλα. Θα κουβεντιάσουμε στην πορεία. Θα ξανακουβεντιάσουμε στο γεύμα και στον καφέ.

Θα αναβαπτίσουμε τις αναγκαίες επαφές μας με την ποιότητα και την ανθρωπιά που εκπέμπουμε. Θα γονιμοποιήσουμε τις αδιαφιλονίκητες αρετές μας, με το νου και την καρδιά μας. Με τα κορυφαία των συναισθημάτων μας. Και όλα αυτά να τα παντρέψουμε με την εποχή μας. Τα καινούργια ρεύματα που μας απειλούν με αδρανοποίηση, τα πολεμούμε με την προσήλωση στην παράδοση και τη διατήρηση των ηθών του τόπου μας που κουβαλάμε μέσα μας.

Έχουμε να κάνουμε δουλειά. Έχουμε όνειρα. Έχουμε χρέη.
Η πρωτοπορία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος των ξενιτεμένων της πατρίδας μας, μας περιμένει.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ανάσταση στις καρδιές και το πνεύμα των μελών της Αδελφότητάς μας!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών
_____
* Τηλέφωνα επικοινωνίας: Χρήστος Ελ. Μαρτίνης, Πρόεδρος, 6930 474888 -Αντιπρόεδρος: Κλ. Σβανά: 6936 209157, Γ.Γραμματέας: Μ. Λαμπρίδου 6932318259, Ταμίας: Γ. Τσόδουλος 6940 508043
Ταχ. Δ/νση: Μ. Λαμπρίδου, Φιλιππουπόλεως 18 – 17123 Ν. ΣΜΥΡΝΗ - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: 2017.doc
Μέγεθος αρχείου:39 KB
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #3329 από Μαριορή
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδρομή της Αδελφότητας ματαιώνεται για τεχνικούς λόγους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
19
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
Χρυσάνθου και Δαρείας μαρτύρων
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com