Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2895 από Μαρία Λ
Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα! δημιουργήθηκε από Μαρία Λ
Νέα καταδίκη των ορεινών χωριών Θεσπρωτίας σε απομόνωση και μαρασμό!

αναδημοσίευση από
educandus.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html

Το πρόβλημα μου το ανέφεραν προχτές στο χωριό. Μας έκοψαν το πρωινό λεωφορείο! Μας άφησαν μόνο το μεσημεριανό!

Για το θέμα έγραψα και χτες. Αλλά με επιφύλαξη. Μέχρι να διασταυρώσω την είδηση.

Σήμερα πρωί πρωί πήρα τηλέφωνο. Στα ΚΤΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. 26650 22309

Ρωτάω λοιπόν: Για Πολύδροσο Θεσπρωτίας τι ώρα έχει λεωφορείο αύριο το πρωί;

- Δεν έχει! Μόνο το μεσημέρι...

Ξαναρωτάω: Και πώς θα πάνε οι άνθρωποι που δεν έχουν αμάξι σε γιατρό, σε τράπεζα, να ψωνίσουν, να ταξιδέψουν;

- Πάρτε σας παρακαλώ στο 26650 22315...

Πήρα. Και μου έδωσαν τον αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ να μιλήσω. Και μου εξήγησε ο άνθρωπος πώς έχει το ζήτημα. Όπως έχει η τσέπη όλων μας, κύριοι και κυρίες...

Δε βγαίνουν οικονομικά. Επιδότηση; Από πουθενά. Ήδη ετοιμάζονται και για απεργία...

Το χειρότερο όμως που μου είπε είναι ότι δεν κόπηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο:

Κόπηκαν τελείως τα δρομολόγια από Γιάννενα!

Ούτε πρωί ούτε και μεσημέρι έχει πια λεωφορείο για την Ηγουμενίτσα από τον παλιό εθνικό δρόμο.

Βαρέστε λοιπόν τις καμπάνες! Να το γιορτάσουμε! Σβήστηκε από το χάρτη η περιοχή μας!

Να το ακούσουν κι από την άλλη μεριά των συνόρων και να τρίβουν τα χέρια τους!

Με το ζόρι, μου είπε ο αντιπρόεδρος των ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, κράτησα και το μεσημεριανό... Με σύνδεση μόνο με Ηγουμενίτσα. Δηλαδή πάει το λεωφορείο από την Ηγουμενίτσα ως το Πολύδροσο και γυρίζει πάλι πίσω...

Εγώ τι να του ειπώ; Κι εγώ σε μέρα απεργίας είμαι σήμερα. Ακριβώς γιατί δε βγαίνουμε οικονομικά και στο δικό μου κλάδο. Κι ακριβώς γιατί η ανάπτυξη που μας τάζουν ανάπτυξη δεν είναι.

Για ποιον είναι η ανάπτυξη λοιπόν; Για ποιον μας έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις και μας έχουν ταράξει στην ακρίβεια;

Και για ποιον τουρισμό μας μιλάνε πως θα αναπτύξουν στο νομό μας; Και σύνδεση της παραλιακής ζώνης με την ορεινή;

Να προσθέσω εδώ ότι μέχρι πρότινος υπήρχε για τα χωριά αυτά, από Μενίνα και πάνω, ένα τοπικό λεωφορείο σύνδεσης με την Παραμυθιά, την έδρα δηλαδή του καλλικρατικού δήμου και πρώην καποδιστριακού, που ανήκουν... Πήρα λοιπόν κι εκεί τηλέφωνο. Στο ΚΤΕΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ. 2666022311. Το σημειώνω για να διασταυρώσει την είδηση και όποιος άλλος ενδιαφερόμενο.

- Μπα, μόνο παλιά ήταν αυτό το λεωφορείο, με ενημέρωσαν. Τώρα τέτοιο δρομολόγιο δεν υπάρχει! Και να ξέρετε ότι αυτό το θέμα με το κόψιμο των δρομολογίων από Γιάννενα, συμφώνησε και η Νομαρχία. Δεν μπορούν μόνα τους τα ΚΤΕΛ να κόβουν δρομολόγια.

- Θέλετε να πείτε η περιφέρεια...

- Μπα, η περιφέρεια δεν ασχολείται. Υπάρχει ο αντιπεριφερειάρχης.

- Ο κ. Πιτούλης;

- Ναι, ο κ. Πιτούλης.

- Και συμφώνησε κι ο κ. Πιτούλης να κοπεί το δρομολόγιο;;;;;;;;

Μάλιστα... Η απόφαση λοιπόν για την πλήρη απομόνωση της ορεινής Θεσπρωτίας δεν πάρθηκε μόνο από τα ΚΤΕΛ. Για να ξέρουμε δηλαδή. Και να μην τα βάζουμε με εκείνους που δε φταίνε...

Διότι τα ΚΤΕΛ είναι Α.Ε. Ιδιωτική δηλαδή. Κι από τη στιγμή που είναι ασύμφορο οικονομικά ένα δρομολόγιο φυσικά και θα το ζητήσουν να διακοπεί. Τι κάνουν όμως οι αρμόδιοι όταν προκύψει τέτοιο ζήτημα; Δίνουν απλά την έγκρισή τους; Δεν εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις; Πχ επιδότηση της γραμμής που θα κρατήσει ζωντανή μια ολόκληρη παραμεθόριο περιοχή;

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αναδείξαμε την απαράδεκτη πρόταση που δημοσίευσε μια θεσπρωτική εφημερίδα, η ΤΟΛΜΗ. Να μεταφερθούν οι παράτυποι μετανάστες της Ηγουμενίτσας στο άδειο στρατόπεδο της Βροσίνας. Στο πρώτο δηλαδή χωριό των Ιωαννίνων πάνω στον παλιό εθνικό δρόμο μετά τα σύνορα του νομού Θεσπρωτίας. Και κεφαλοχώρι πλέον για όλα τα γύρω χωριά... Γράψαμε και γκρινιάξαμε για το παράλογο αυτής της πρότασης. Αφού με τους μετανάστες τα έχουν βρει μπαστούνια ακόμη και η αστυνομική και λιμενική δύναμη κοτζάμ Ηγουμενίτσας. Πώς θα τους πάνε εκεί πάνω που δεν υπάρχει καν αστυνομικός σταθμός;

Και εμφανίστηκε λοιπόν ένας ανώνυμος και άφησε σχόλιο στην ανάρτηση. Όπου ευγενέστατα μας αποκαλούσε σκατόβλαχους!!! Ναι, σκατόβλαχους!

_______________________________________

educandus.blogspot.com/2011/03/blog-post_23.html

"Ανώνυμος είπε... ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ.ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΕΥΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ"ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΗΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ή 100 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ?ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ: "Αλλά και των γειτονικών μικρών χωριών που κατεβαίνουν συχνά στη Βροσίνα για τα ψώνια τους; " ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ: "Να προσθέσουμε εδώ ότι η Βροσίνα από τη μέρα που ολοκληρώθηκε η Εγνατία έχει κυριολεκτικά ρημάξει. Ενώ έσφυζε από κίνηση και ζωή τώρα η εγκατάλειψη σου ματώνει την καρδιά."ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Ή ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΤΕ............ 23 Μαρτίου 2011 3:52 π.μ.

Ανώνυμος είπε... ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ

Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΛΑΚΩΤΗΣ!!!!! 23 Μαρτίου 2011 3:53 π.μ. "

__________________________________________________

Παρατήρηση πρώτη: Δε νομίζω ότι ένας κάτοικος Πλακωτής θα έγραφε τέτοιο εμετικό σχόλιο. Γιατί η Πλακωτή είναι γειτονικό χωριό και στο ίδιο καζάνι βράζει. Και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει. Προφανώς το "κάτοικος Πλακωτής" στην υπογραφή κάλυψε απλώς την ανωνυμία του θρασύδειλου σχολιαστή. Που βιάστηκε να υποθέσει ότι δε θα δημοσιεύσουμε τα σχόλιά του...

Εμείς και τα δημοσιεύσαμε στο χώρο που τα άφησε και τα αναδημοσιεύουμε για να πάρει την απάντηση στις ηλιθιότητες που έγραψε. Πως εμείς φταίμε που ερημώθηκαν τα χωριά μας. Πως εμείς φταίμε που δεν μπορούμε να κατοικήσουμε πια εκεί. Και που η τωρινή απόφαση των ΚΤΕΛ και του αντιπεριφερειάρχη θα αναγκάσει και τους λιγοστούς κατοίκους των χωριών μας να μετοικήσουν σε αστικά κέντρα.

Να σημειώσω όμως και για τους σκατόβλαχους... Πως τα συγκεκριμένα χωριά δεν έχουν ούτε για δείγμα βλάχους. Κακώς τον πληροφόρησαν τον ανώνυμο υβριστή. Που εκτός από βλάχους πρόσθεσε και τη βρισιά. Οι βλάχοι, απ' όσο γνωρίζω ως Θεσπρωτή, κατοικούν στη Θεσπρωτία αλλά σε περιοχές πιο κοντά στη θάλασσα. Πχ στο Σμέρτο Φιλιατών. Ή και στην ίδια την Ηγουμενίτσα... Πχ οι οικογένειες των Πιτουλαίων, των Κωτσαίων κλπ. Και σαφώς δεν είναι σκατόβλαχοι αλλά ένα αξιοπρεπέστατο τμήμα του λαού της Θεσπρωτίας και με σημαντική συμβολή στη ζωή του τόπου.

Όχι κάτοικος Πλακωτής λοιπόν, ούτε Θεσπρωτός δεν μπορεί να είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τον όρο σκατόβλαχοι! Και σίγουρα όχι άνθρωπος που αγαπά και τη Θεσπρωτία και την Ηγουμενίτσα (που τάχα μου πάει να τη σώσει!!! ) Γιατί αν αγαπούσε την Ηγουμενίτσα θα ήξερε πως ένας βλάχος, ένας Πιτούλης, ξεσήκωσε τον κόσμο να αντισταθεί κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Εμείς λοιπόν, μπορεί να μην είμαστε βλάχοι, αλλά τους τιμούμε τους βλάχους συμπατριώτες μας και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να βγάλουμε τον τόπο μας, τη Θεσπρωτία, από τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Όλοι μαζί και από κάθε χωριό και από κάθε πόλη. Είτε είναι στα βουνά επάνω, είτε κάτω στη θάλασσα. Γι' αυτό και σταθήκαμε αλληλέγγυοι στο αίτημα της Πέρδικας και υποστηρίξαμε να μην περάσει από κει ο αγωγός του φυσικού αερίου. Γιατί όλοι μαζί οι Θεσπρωτοί, σαν μια γροθιά, πρέπει να υποστηρίζουν τον τόπο. Και εκείνοι που κατοικούν εδώ, κι εκείνοι που έχουν μεταναστεύσει για αλλού. Αυτό τουλάχιστον βρήκαμε και ως παράδοση από τους παλαιότερους.

Και από όλους τους Θεσπρωτούς ζητάμε τώρα υποστήριξη. Στη νέα καταδικαστική απόφαση σε απομόνωση και μαρασμό των ορεινών χωριών μας. Γιατί μια τέτοια απόφαση δεν πλήττει μόνο αυτά τα χωριά. Πλήττει ολόκληρη τη Θεσπρωτία. Και σε καιρούς που δεν επιτρέπουν στο ελάχιστο κάτι τέτοιο. Σε καιρούς που τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν ακόμη και εθνικούς κινδύνους.

Ας το δουν λοιπόν το θέμα όλοι. Και κάτοικοι και μετανάστες Θεσπρωτοί αλλά κυρίως οι αρμόδιοι. Και της περιφέρειας Ηπείρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τα κεντρικά κάτω στην Αθήνα. Δεν επιτρέπεται να κοπεί συγκοινωνιακά όλη αυτή η παραμεθόρια γωνιά της Ελλάδας. Και μάλιστα μια ανάσα από την τουριστική περίοδο. Και μάλιστα σε καιρούς που είναι ζητούμενο η ανάπτυξη!

Πρέπει να υπάρξει επιδότηση. Και να κρατηθεί το δρομολόγιο. Που θα ενώνει τα Γιάννενα με την Ηγουμενίτσα μέσω του παλιού εθνικού δρόμου. Και για όσους κατοικούν εδώ και για όσους επισκέπτονται τον τόπο. Να μπορούν να γνωρίζουν και την άγνωστη Θεσπρωτία. Και όχι μόνο τα Σύβοτα και την Πέρδικα. Η Θεσπρωτία δεν είναι μόνο η Ηγουμενίτσα και τα Σύβοτα και η Πέρδικα...

Ιδιαίτερα ελπίζουμε στην υποστήριξη της δημάρχου μας. Της κ. Σταυρούλας Μπραΐμη - Μπότση. Που ήδη έχει φανεί δυναμική σε θέματα υποστήριξης της ανάπτυξης του Δήμου Σουλίου αντιδρώντας στο κλείσιμο του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο δυναμικά θα αντιδράσει και τώρα που κλείνει ο δρόμος των μετακινήσεων των κατοίκων των μικρών ορεινών χωριών του Δήμου προς τα αστικά κέντρα. Και τουλάχιστον να επαναφέρει το τοπικό λεωφορείο που ήταν ανάσα ζωής για τους γέροντες κατοίκους.

Να προσθέσουμε ότι αν δεν μπορούν τα ΚΤΕΛ, ας χρηματοδοτήσει ο Δήμος την αγορά λεωφορείου και να προσλάβει οδηγό. Να βρει και ένας άνθρωπος δουλειά...

Ας δουν και το θέμα της μεταφοράς μαθητών στο σχολικό κέντρο της Νεράιδας. Να συμπεριλάβει δηλαδή και την παράμετρο αυτή. Ώστε και τα πιτσιρίκια να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στην ίδια κατεύθυνση θα παρακαλέσουμε και την Πανηπειρωτική να ενεργοποιηθεί και όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων μας, αδερφότητες, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ. Να μην αφήσουμε την ορεινή Θεσπρωτία να σβήσει.

Λύσεις μπορούν να βρεθούν. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Υπάρχει; Θέληση;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2897 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!
Πίσω από την απόφαση των ΚΤΕΛ για περικοπή των δρομολογίων φαίνεται να υπάρχουν πολλά.

Από ανθρώπους εργάζονται στα ΚΤΕΛ πληροφορήθηκα πως μένουν απλήρωτα τα έξοδα για τα μαθητικά δρομολόγια για δύο περίπου χρόνια. Μου αναφέρανε ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ και τις πιέσεις να δεχτούν μείωση του ποσού αν θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους. Στην αρχή λέει τους προτείνανε 35% μείωση. Και τα ΚΤΕΛ ετοιμάζονταν για απεργία.

Τελικά μέσα από διαπραγματεύσεις η μείωση περιορίστηκε στο 5% και η απεργία ανεστάλη.

Αναρωτιέμαι αν και η περικοπή δρομολογίων προς τα χωριά μας αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας...

Για το θέμα έχω ενημερώσει και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που έχει συστήσει η δική μας Δήμαρχος. Μην επαναπαυόμαστε όμως. Κανείς δε θα λύσει το πρόβλημα αν δεν κάνουμε κάτι μόνοι μας.

Ως παράδειγμα θα αναφέρω τη στάση που κρατάνε οι κάτοικοι της Πέρδικας για τον αγωγό φυσικού αερίου. Παρακολούθησα τις προάλλες μια πολύωρη συνεδρίαση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και έμεινα έκπληκτη από την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων από την Πέρδικα μέχρι και τα μεσάνυχτα που έληξε η συνεδρίαση. Ώσπου αναγκάστηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδεχτεί και να ψηφίσει το αίτημα των κατοίκων.

Εμείς βεβαίως δεν είμαστε Πέρδικα. Αλλά ίσως έχει νόημα έστω και λίγοι να επισκεφθούμε τη Δήμαρχο. Δεν μπορεί να το αφήσουμε έτσι αυτό το ζήτημα.

Στο μεταξύ πληροφορήθηκα ότι ο Δήμος βάζει κάποιο λεωφορείο για Παραμυθιά τις Παρασκευές. Αληθεύει αυτό; Και ισχύει για όλες τις Παρασκευές; Όχι πως είναι λύση, αλλά μπρος στο τίποτα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2898 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!

Οδηγώντας στον έρημο δρόμο Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας.

Απομεσήμερο Πέμπτης, 7/4/20011

Στροφές Πετροβίτσας λίγο πριν τη διασταύρωση προς μονή Παγανιών

Μια διαδρομή που δε θα μπορούν πια να χαίρονται και να γνωρίζουν οι επισκέπτες της Ηπείρου. Υποχρεωτικά θα ακολουθούν την Εγνατία και μόνο. Την Εγνατία που περνά μακριά από τα χωριά και μέσα από τούνελ. Διότι αυτό - λένε - σημαίνει ανάπτυξη...
Last edit: 12 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Μαρία Λ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2899 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2900 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2901 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: Κόπηκαν τα δρομολόγια από Γιάννενα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.165 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com