Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ - 8/8/2014 ΧΩΡΙΟ

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #3178 από Μαριορή
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χτες, 8/8/2014, το ΔΣ της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών, στο Πολύδροσο, καθώς η παρουσία στο χωριό 4 από τα 7 μέλη μας έδωσε τη δυνατότητα για απαρτία και υπήρχε αυτή η κατεύθυνση και από τις προηγούμενες συνεδριάσεις μας στην Αθήνα για την περίοδο του Αυγούστου. Συμμετείχαν οι Βαγγέλης Ράπελλας, Γιώργος Τσόδουλος, Παναγιώτης Σταμάτης και Μαρία Λαμπρίδου.

ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1. Το βράδυ της Κυριακής, 10/8/2014, θα πραγματοποιηθεί στο Μεσοχώρι βραδιά λουκουμά. Θερμά ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Αναγνωστόπουλο που για μια ακόμη χρονιά δέχτηκε να μας βοηθήσει στη διοργάνωση.

2. Ανταπόκριση στα αιτήματα της νεολαίας για το χώρο του παλιού σχολείου. Αντικατάσταση σπασμένου τζαμιού (έγινε ήδη με εθελοντική εργασία του κ. Γιώργου Ράπελλα), αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, επιδιόρθωση των δύο πινγκ πονγκ, ανύψωση συρματοπλέγματος για να μη φεύγουν οι μπάλες στο λάκκο. Για το τελευταίο θα ζητηθεί η άδεια των αρμοδίων για το χώρο. Ο προϋπολογισμός των εξόδων είναι περίπου 350 ευρώ.
3. Συμμετοχή της Αδελφότητας στα έξοδα για τη διατήρηση του σάιτ του χωριού. Κόστος 120 έως 140 ευρώ. Έως 20/8 και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο τεχνικό του χώρου, κ. Ν. Ράπελλα αλλά και το Φιλοπρόοδο, αφού ο χώρος ανήκει και στους δύο συλλόγους.
4. Εξοπλισμός του ιατρείου του χωριού με απαραίτητα φάρμακα για έκτακτες ανάγκες - φορητό φαρμακείο για εκδηλώσεις σε κοντινές περιοχές. Θα εξεταστεί επίσης το ζήτημα των λειτουργικών εξόδων του ιατρείου και του περιβάλλοντος χώρου. (νερό - καθαριότητα - κοπή χόρτων)
5. Συνέχεια της συνεργασίας και με το νέο ΔΣ που θα αναδειχθεί στο Φιλοπρόοδο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος - επιδίωξη για δημιουργία εθελοντικής ομάδας εργασίας που θα αναλαμβάνει έργα στο χωριό (καθαριότητα, κοπή χόρτων, βαψίματα κλπ)
6. Συνέχεια της προσπάθειας να μεγαλώσει ο αριθμός μελών της Αδελφότητας. Ήδη αυτό το διάστημα ανανεώθηκαν αρκετές συνδρομές ή και γράφτηκαν και νέα μέλη με αποτέλεσμα από τα 34 ταμειακά εντάξει μέλη στη ΓΣ του Ιούνη να πλησιάζουμε πλέον τα 50.
7. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δραστηριότητα ζωγραφικής των παιδιών.
8. Σε αναμονή βρισκόμαστε για το θέμα της ενίσχυσης του τοιχίου στην είσοδο του χωριού. Έχουμε θέσει το ζήτημα στη Δήμαρχο Σουλίου και περιμένουμε απάντηση. Ταυτόχρονα κατόπιν πρότασης του Δήμου θα ζητήσουμε γνώμη και από γεωλόγο και συγκεκριμένα από το συγχωριανό μας επιστήμονα Γ. Τσόδουλο.
9. Η επόμενη τακτική μας συνεδρίαση θα γίνει την πρώτη Τρίτη του Σεπτέμβρη, 2/9, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια και ώρα απογευματινή (θα οριστεί σε συνεννόηση με τη Γραμματεία της Πανηπειρωτικής).
10. Ο ταμίας μας έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το λογιστή και μέλος της Αδελφότητας κ. Δ. Κωνσταντίνου για τα φορολογικά ζητήματα του σωματείου.
11. Για την επόμενη συνεδρίαση θα υπάρξει καταγραφή όλων των θεμάτων σχετικά με το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής καθώς και τη βραδιά λουκουμά, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να γίνουν οι σχετικές εκδηλώσεις με μεγαλύτερη επιτυχία. Και με τον προβληματισμό για τον ποιοτικό εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων της Αδελφότητας στο χωριό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
19
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
Χρυσάνθου και Δαρείας μαρτύρων
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com