Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, 1/2/2007
Μόνο δύο δρομολόγια θα περνάνε πια από το χωριό.6:30 πμ και 20:00 ξεκινάνε από Γιάννενα για Ηγουμενίτσα και, αντίστοιχα, 8:30 και 16:45 από Ηγουμενίτσα για Γιάννενα!

Οι μεγάλοι αδικημένοι της απόφασης αυτής είναι τα χωριά από το Πολύδροσο ως την Καλλιθέα.Κι αυτό γιατί από τα Γιάννενα μέχρι το Ζάλογγο θα υπάρχουν δύο ακόμη δρομολόγια (5:45 πμ και 13:30) κι αυτά, όμως, μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή. Τα δρομολόγια αυτά θα έχουν στάση στο Πέταλο. Το ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ φρόντισε (ή, μάλλον, αναγκάστηκε κάτω από τις πιέσεις του Δήμαρχου Μολοσσών και του  πρώην Δημάρχου Μολοσσών και νυν Βουλευτή Ιωαννίνων) να έχει δύο τοπικά δρομολόγια ως την άκρη του Νομού του. Το ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ που να το διανοηθεί; Η απάντηση που μας έδωσαν είναι ότι ως τη Μενίνα βολεύονται με τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά. Από εκεί και πάνω είμαστε, φαίνεται, άλλος Νομός, ούτε Θεσπρωτίας ούτε Ιωαννίνων...

Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση. Πρώτα από όλα να διεκδικήσουμε να παραμείνει τουλάχιστον ένα ακόμη δρομολόγιο μεσημεριανό από τα Γιάννενα κι ένα από Ηγουμενίτσα (αν και πρέπει να διεκδικήσουμε τουλάχιστον δύο). Στα τρία δρομολόγια να προστεθούν τουλάχιστον άλλα δύο τη θερινή περίοδο που πολλοί κατεβαίνουν στη θάλασσα (ένα το πρωί 10 πμ από Γιάννενα, ένα στις 7 μ.μ από Ηγουμενίτσα). Να διεκδικήσουμε, επίσης, τα δρομολόγια που φτάνουν στο Πέταλο να κάνουν 2 χλμ ακόμη ως τα όρια των δύο Νομών (Αγία Παρασκευή) και να πραγματοποιούνται κάθε μέρα, δηλαδή και το Σαββατοκύριακο. Έτσι όσοι χωριανοί θα κατεβαίνουν το πρωί στα Γιάννενα δεν θα περιμένουν μέχρι τις 8 μμ για να επιστρέψουν αλλά το μεσημέρι θα ξεκινάνε στις 1:30 μμ. Η, άλλοι που θα έρχονται με το βραδινό λεωφορείο από Αθήνα θα φεύγουν 5:45 πμ για το χωριό κι όχι 6:30 πμ. Έπειτα να διεκδικήσουμε ένα ακόμη αυτονότητο από το ΚΤΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ να βάλει κι αυτό ως τα όρια των Νομών ένα δρομολόγιο μεσημεριανό τουλάχιστον (1:30 μ.μ. απο Ηγουμενίτσα)

Τι δηλαδή, επειδή δεν έχουμε ούτε Βουλευτή, ούτε Νομάρχη, ούτε Δήμαρχο, ούτε καν Δημοτικό Σύμβουλο από τα χωριά μας για να απαιτήσουν προσωπικά κι επιτακτικά λύση πρέπει να συμβιβαστούμε με την απομόνωση; Έχουμε κάτι σημαντικότερο, την απόφαση να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον τόπο μας. Σε αυτό τον αγώνα να συναντηθούμε με τα γειτονικά χωριά με τα ίδια προβλήματα (Πλακωτή, Οσδίνα, Πετροβίτσα κα). Οι συλλογικοί φορείς του χωριού ξεκινούν από το χορό από κοινού συλλογή υπογραφών, σαν πρώτη μορφή κινητοποίησης.

Στο μεταξύ κάντε τους να νιώσουν το βάρος των αποφάσεών τους, τηλεφωνήστε άμεσα στο ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2651026404 και στο ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2665022408, 22315, τηλεφωνήστε στα γραφεία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του τόπου μας στη Βουλή. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς ήδη κινητοποιούνται, ανάμεσά τους ο Μιχάλης Παντούλας δεσμεύθηκε αύριο το πρωί να μας τηλεφωνήσει από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων απαιτώντας λύση. Ας νιώσουν και τη δική μας φωνή να στηρίζει τον αγώνα τους, ας νιώσουν και οι άλλοι ότι ο αγώνας μας τους αφορά.

Κι εμείς ας μην αρκεστούμε στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Την προοπτική αυτή τη γνωρίζαμε χρόνια, τώρα τη ζούμε σαν πραγματικότητα. Ας δούμε άμεσα και συντονισμένα τι πρέπει να κάνουμε σαν χωριό, σαν περιοχή για να σταματήσουμε την απομόνωση και τον επερχόμενο μαρασμό. Κι αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, τον ΟΤΕ και την απαράδεκτη τηλεφωνική μας σύνδεση και τόσα άλλα προβλήματα. Έχει να κάνει και με την ανάγκη να προβάλλουμε άμεσα, τεκμηριωμένα κι αποτελεσματικά ένα όραμα ανάπτυξης για την περιοχή ορίζοντας μέτρα, δράσεις κι ενέργειες που να αντιστρέψουν την προοπτική του τόπου μας όσο υπάρχει καιρός. Κάτι τέτοιο δεν είναι πια επιλογή μας αλλά επιτακτική ανάγκη δίχως περιθώρια αναβολών, χρονοτριβών και γενικόλογων υποσχέσεων.

Ο μόνος δρόμος είναι η προσωπική μας ενεργοποίηση και ο συλλογικός μας αγώνας.

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.14
Πανσέληνος
Ελισάβετ οσίας, Σάββα του στρατηλάτου
1821
Οι Τούρκοι του Λάλα Ηλείας επιτίθενται εναντίον της Αγουλινίτσας αλλά ηττώνται.
1827
Μάχη στον Ανάλατο και καταστροφή των Ελληνικών δυνάμεων.
1897
Ήττα του Ελληνικού Στρατού στα Φάρσαλα και κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους.
1914
Ανακωχή των δυνάμεων της Αυτονόμου Ηπείρου και της Αλβανίας.
1941
Αρχίζει η επιβίβαση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος στα πλοία και η αποχώρησή του προς Κρήτη και Αίγυπτο.
1944
Μαρτυρικός θάνατος 318 κάτοικων της Κοινότητας Πύργων Κοζάνης από τα γερμανικά στρατεύματα.
1956
Πυρκαγιές σε Ελληνικά καταστήματα στην Λευκωσία από Τούρκους.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com