Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ (2/9/2014)

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3182 από Μαριορή
Πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Αδελφότητας και συζήτησε:

1. Τον απολογισμό του καλοκαιριού
2. Τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου

Δείτε αναλυτικά στο συνημμένο τα θέματα και τις αποφάσεις που πήραμε.

Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο που μας παραχώρησε δωρεάν για τα επόμενα δέκα χρόνια η Πανηπειρωτική. (Οδός Κλεισθένους 15, Ομόνοια, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας)



Εξ αριστερών: Η Γενική Γραμματέας, κ. Κλεοπάτρα Σβανά, ο Αντιπρόεδρος. κ. Ευάγγελος Ράπελλας, ο Ταμίας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος, ο Βοηθός Ταμία, κ. Σταύρος Παπαδημητρίου.



Εξ αριστερών: Ο υπεύθυνος μελών κ. Παναγιώτης Σταμάτης, ο ταμίας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος, ο αντιπρόεδρος, κ. Ευάγγελος Ράπελλας, η πρόεδρος, κ. Μαρία Λαμπρίδου.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18.00, στον ίδιο χώρο. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και μπορεί όποιο μέλος της Αδελφότητας το επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.

Για το επόμενο διάστημα καλούμε τα μέλη μας:

1. Να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή που προγραμματίζουμε με πούλμαν στο χωριό τις μέρες του πανηγυριού του Αγίου Δημητρίου.

2. Να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα πρώτων βοηθειών που θα οργανώσουμε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

3. Να συνεισφέρουν οικονομικά για την απόκτηση απινιδωτή για το ιατρείο του χωριού μας και την αγορά απαραίτητων φαρμάκων.

4. Να μας δηλώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση για να τους αποστέλλουμε ηλεκτρονικά την αλληλογραφία και να αποφεύγονται τα δυσβάστακτα έξοδα της αποστολής με το ταχυδρομείο.

Σημειώνουμε επίσης ότι:

Στις 2 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή (ή στις 9 του ίδιου μήνα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου. Θα ακολουθήσει συνεστίαση σε ταβέρνα και παραδοσιακό γλέντι. Υπεύθυνοι εκ μέρους του ΔΣ ο αντιπρόεδρος, κ. Ευάγγελος Ράπελλας και ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης.

Σε συνεργασία με την Αδελφότητα των Πέντε Εκκλησιών (Οσδίνας) θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα ημερίδα για θέματα διατροφής. Υπεύθυνη εκ μέρους του ΔΣ η κ. Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, διατροφολόγος.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ανεβάσουμε στο χωριό και σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο θεατρική παράσταση. Οι πρόβες θα γίνουν στην Αθήνα. Καλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ. Υπεύθυνη εκ μέρους του ΔΣ της Αδελφότητας ορίστηκε η κ. Κλεοπάτρα Σβανά, σκηνοθέτης.

Οι Πολυδροσίτες εκπαιδευτικοί καλούνται να έρθουν σε επαφή με την πρόεδρο, Μαρία Λαμπρίδου, για να οργανώσουμε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά (τη χειμερινή περίοδο στην Αθήνα, τη θερινή στο Πολύδροσο).

Ο τεχνικός του σάιτ του χωριού, κ. Νίκος Ράπελλας, παρακαλείται να έρθει σε επαφή με τον αντιπρόεδρο, κ. Ευάγγελο Ράπελλα, για να του καταβληθούν τα έξοδα συντήρησης του χώρου.

Παρακαλούνται οι συγχωριανοί που ήταν υπεύθυνοι της Αδελφότητας και του Φιλοπροόδου την περίοδο που έγινε το παραχωρητήριο για το ιατρείο του χωριού να μας ενημερώσουν για τις σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν τότε.

Πολύ σημαντικό για την Αδελφότητα παραμένει και το θέμα της αύξησης των μελών. Θερμά ευχαριστούμε τους συγχωριανούς που διαμένουν στο Πολύδροσο και γράφτηκαν ή ανανέωσαν τη συνδρομή τους φέτος το καλοκαίρι. Είναι η ζωντανή απόδειξη πως η Αδελφότητα δεν αφορά μόνο τους απόδημους αλλά τους απανταχού της γης Πολυδροσίτες. Η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ. Υπεύθυνος είσπραξης συνδρομών είναι ο ταμίας μας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος.

Θερμά ευχαριστούμε το μέλος μας κ. Δημήτριο Κωνσταντίνου, λογιστή, που ανέλαβε αφιλοκερδώς να βοηθήσει την Αδελφότητα σε φορολογικά ζητήματα.

Για την ενίσχυση του τοιχίου κάτω από τον Τσούτσουρα είμαστε σε αναμονή απάντησης από το Δήμο Σουλίου. Παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή και με συγχωριανό μας γεωλόγο για να μας δώσει και εκείνος τη δική του επιστημονική εκτίμηση.

Το ΔΣ της Αδελφότητας εκτίμησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση πως πρέπει οριστικά να λυθεί το θέμα των χρημάτων της στέγης. Σκοπεύει προς τούτο να θέσει το ζήτημα στην επόμενη γενική συνέλευση. Το ποσό ανέρχεται σήμερα στα 10.188 ευρώ και έχουν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Έχει ξεκινήσει το έργο της ανύψωσης του συρματοπλέγματος στο χώρο του παλιού σχολείου του χωριού μας και μετά από αίτημα των νέων μας. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 ευρώ.

Σκοπεύουμε με αρχή το επόμενο καλοκαίρι να καθιερώσουμε μέρα μνήμης της ιστορίας του τόπου μας και ιδιαίτερα να τιμήσουμε τα θύματα και τις πράξεις αντίστασης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η γειτονική μας Οσδίνα το κάνει εδώ και πολλά χρόνια καταθέτοντας στεφάνια στο ηρώο της Μίχλας την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Καιρός να κάνουμε κάτι και εμείς. Ιδιαίτερα όταν ιδρυτής μας είναι ο Τάσος Αναγνωστόπουλος που πλήρωσε με τη ζωή του την πατριωτική του δράση. Καλούμε όσους συγχωριανούς το επιθυμούν να μας βοηθήσουν στη διοργάνωση.

Στοιχεία επικοινωνίας με την Αδελφότητα θα βρείτε εδώ:

www.polydroso.gr/plateia/news/latest-new...-7-iouniou-2014.html
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.363 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com