Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ: Ενημερωτικό Δελτίο (Γενική Συνέλευση)

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3221 από Μαριορή
Ανοίξτε παρακαλούμε το συνημμένο για να διαβάσετε το ενημερωτικό δελτίο που αποστείλαμε σήμερα στα μέλη της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών και πολλούς ακόμη συγχωριανούς.
80 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητά μέλη της Αδελφότητας, αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι του χωριού μας, του Πολυδρόσου Θεσπρωτίας

Φέτος το φθινόπωρο, ανήμερα του Αη – Δημήτρη, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητας των Απανταχού Πολυδροσιτών και με πρόταση του γιατρού Τάσου Αναγνωστόπουλου. (φωτογραφία)

Ήταν Χριστούγεννα του 1934, ημέρα Τρίτη, και ώρα 4 το απόγευμα, όταν οι παππούδες μας πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνέλευση, στην οδό Μαυρομιχάλη 54, στην Αθήνα, και έθεσαν ως ιερό σκοπό να ιδρύσουν την Αδελφότητα Βλαχωριτών Ηπείρου «Ο Άγιος Δημήτριος». Δεκαέξι άνθρωποι όλοι κι όλοι. Πιθανότατα οι ίδιοι που αναφέρονται στο καταστατικό μας ως ιδρυτικά μέλη: Ε. Αναγνωστόπουλος, Λ. Μαρτίνης, Κ. Αναγνωστόπουλος, Θ. Διώχνος, Θ. Αναγνωστόπουλος, Ε. Μαρτίνης, Αν. Αναγνωστόπουλος, Στ. Αλεξίου, Π. Μαρτίνης, Λαμ. Γάκης, Λ. Μακόπουλος, Κων. Μαρτίνης, Στ. Μακόπουλος, Γρ. Μάκος.

Δυο χρόνια αργότερα, διαβάζουμε στο βιβλίο Γενικών Συνελεύσεων, το ίδιο επί οκτώ δεκαετίες, την απόφαση αποστολής 3.702 δραχμών στη σχολική επιτροπή της κοινότητας για έργο του σχολείου! Το έργο της Αδελφότητας έχει ξεκινήσει. Με βάση τους σκοπούς του καταστατικού και το διακαή πόθο των ξενιτεμένων να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τη γενέτειρα, το πολυαγαπημένο τους Βλαχώρι. Έργο που συνεχίστηκε ανελλιπώς έως σήμερα και χάρη στη βοήθεια εκατοντάδων μελών της Αδελφότητας και φίλων του χωριού μας. Παράλληλα ενισχύθηκαν με κάθε τρόπο οι δεσμοί των απανταχού Πολυδροσιτών και με τον τόπο καταγωγής, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του, και μεταξύ τους. Μια δράση πολύπλευρη που δεν πρέπει οι σημερινοί να λησμονούμε μα αντίθετα να μας εμπνέει να τη μιμηθούμε, όσο και όπως ο καθένας μας μπορεί.

Δυστυχώς στις ημέρες μας το ενδιαφέρον για την Αδελφότητα έχει ατονήσει. Η πρόοδος, τεχνολογική και όποια άλλη, αντί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του σωματείου, φαίνεται να λειτουργεί διαλυτικά. Η αγάπη για το χωριό εξακολουθεί να υπάρχει μα βλέπουμε πλέον να εκφράζεται με νέους τρόπους. Συχνότερες επισκέψεις στο Πολύδροσο, χάρη στο γιωταχί που έχει πια ο καθένας. Ανέβασμα φωτογραφιών, βίντεο και άρθρων στο διαδίκτυο. Ενημέρωση και επικοινωνία μέσω face book και άλλα όμοια. Και; Αποτέλεσμα για το χωριό; Και γενικότερα. Για τη διατήρηση της παράδοσης και την ανάπτυξη του πολιτισμού μας; Κυρίως όμως για την ανάπτυξη της συνεργασίας και αλληλεγγύης των απανταχού της γης Πολυδροσιτών;

Είναι ενδεικτικό πως την περσινή χρονιά, το 2014, μόλις 62 μέλη ήταν οικονομικά τακτοποιημένα. Μετά βίας έγιναν οι αρχαιρεσίες και με το ζόρι βρέθηκαν άτομα για το ΔΣ. Αλλά και στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας, την Αρτοκλασία και τη συνεστίαση, ελάχιστοι. Και λες και πηγαίναμε σε μνημόσυνο, ένας συνήθως από κάθε σπίτι. Σαν τυπική υποχρέωση δηλαδή και όχι ουσιαστική συμμετοχή. Ναι, βεβαίως, υπήρξαν και τα διάφορα πένθη, μα δεν είναι δικαιολογία αυτή. Παλιότερα δηλαδή δεν υπήρχαν και πένθη; Ή μήπως μόνο στις χαρές υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε; Και μόνο αν υπάρχουν κλαρίνα και χορός;

Το ΔΣ της Αδελφότητας έχει προβληματιστεί πολύ με όλα αυτά. Δε θέλουμε ένα σωματείο που το μόνο βασικό του καθήκον θα είναι η διοργάνωση του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Που ευτυχώς εξακολουθεί να επιβιώνει και να συγκεντρώνει εκατοντάδες προσκυνητές. Πάνω από 400 πέρυσι. Φέτος, που πέφτει Κυριακή, περιμένουμε πολύ περισσότερους. Δε μας αρκεί όμως μια μέρα το χρόνο. Θέλουμε η Αδελφότητα να ζωντανέψει και να συσπειρώσει τους Πολυδροσίτες και σε γλέντια και σε έργα και σε προσφορά.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους σας. Και σας καλούμε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας. Είναι μόνο 10 ευρώ. Και δεν τα θέλουμε για να μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό μα για πλήθος δραστηριοτήτων που προγραμματίζουμε. Με βάση τους σκοπούς του καταστατικού και με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητας.


ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΟΙ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ!


Την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, οργανώνουμε εκδρομή στον Ακροκόρινθο (αρχαία Κόρινθος, μουσείο).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 το πρωί από την Αγία Βαρβάρα στα Άνω Πατήσια. Επιστροφή το βραδάκι.

Το κόστος του πούλμαν θα το καλύψουμε σε ένα σημαντικό βαθμό από το ταμείο μας. Έτσι το εισιτήριο θα είναι μόνο 4 ευρώ το άτομο. Θα πρέπει όμως να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα μέλη του ΔΣ για να ξέρουμε πόσοι θα είμαστε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μικρά παιδιά που δε θα καταλάβουν ξεχωριστό κάθισμα, δε θα πληρώσουν εισιτήριο.

Φαγητό μπορείτε να φέρετε μαζί σας (ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες οι παραδοσιακές πίτες του τόπου μας) ή και να φάμε σε ταβερνάκι της περιοχής. Απαραίτητα κρίνονται και τα cd με ηπειρώτικη μουσική!

Ελπίζουμε να κάνει καλό καιρό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδρομή θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία. Φορέστε άνετα παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα, όσοι τουλάχιστον έχετε σκοπό να σκαρφαλώσετε στην Ακροκόρινθο.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Στις 25 Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού, θα επισκεφθούμε το νέο μουσείο Ακρόπολης. Εκείνη την ημέρα η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν. Θα ακολουθήσει καφεδάκι ή και κρασάκι (ανάλογα με τα κέφια της παρέας) στην περιοχή της Πλάκας. Η ώρα συνάντησης θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες και θα ανακοινωθεί στο site του Πολυδρόσου και στην ομάδα μας στο face book. Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, τηλεφωνήστε στο 6932318259 για να σας πούμε. Σημείο συνάντησης η είσοδος του μουσείου. Ώρα 11 το πρωί.

ΘΕΑΤΡΟ


Τελευταίο δεκαήμερο Απριλίου θα ξαναπάμε θέατρο. Αυτή τη φορά θα δούμε απογευματινή παράσταση ώστε να διευκολυνθούν και όσοι μένουν μακριά. Υπεύθυνη η Κλεοπάτρα Σβανά, τηλ. 6936 209157, την οποία και ευχαριστούμε για την επιτυχημένη επίσκεψη στη Μήδεια του Μποστ, στο θέατρο Ζωγράφου. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Κλεοπάτρα.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Στις 18 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, πριν από την Κυριακή του Θωμά, θα επισκεφθούμε την ίδια την Ακρόπολη. Διαλέξαμε αυτή την ημερομηνία γιατί η είσοδος είναι δωρεάν. Τις άλλες μέρες το εισιτήριο είναι 12 ευρώ το άτομο!

Για την επίσκεψη αυτή έχουμε κλείσει και ξεναγό. Ρωτήσαμε για την αμοιβή και μας είπε ότι όποιος θέλει δίνει 2 με 2,5 ευρώ.

Όποιος πρόκειται να έρθει, ας επικοινωνήσει με το τηλέφωνο που δώσαμε πριν για καλύτερη διοργάνωση της επίσκεψης και για να ενημερωθεί για το σημείο συνάντησης και την ώρα που θα βρεθούμε. Ή ας δει στο διαδίκτυο λίγες μέρες πριν.

Φέρνουμε μαζί μας και κανένα κόκκινο αβγουλάκι να τσουγκρίσουμε! Μην ξεχάσετε να φορέσετε κατάλληλα παπούτσια για να μη γλιστρήσετε…

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΑΓΟΡΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Τέλη Μαΐου: Εθελοντική αιμοδοσία και επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος της Αδελφότητας στο Λαϊκό νοσοκομείο, κατόπιν πρότασης του αντιπροσώπου μας κ. Γιώργου Διώχνου.

Έρανος για εξοπλισμό του ιατρείου του χωριού μας με απινιδωτή και απαραίτητα για την υγεία όλων μας φάρμακα. Οι ενδιαφερόμενοι είτε για την αιμοδοσία είτε για τον έρανο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το ΔΣ.
ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το ΔΣ της Αδελφότητας ενέκρινε την επισκευή του πλέγματος που είχαμε τοποθετήσει στο παλιό σχολείο του χωριού και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καταστράφηκε. Ελπίζουμε πως χάρη στις πολύτιμες τεχνικές οδηγίες του παπα – Δημήτρη, αυτή τη φορά το πλέγμα να αντέξει περισσότερο και να διευκολύνει την ασφαλή χρήση της αυλής από τα παιδιά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

20 Ιουνίου: Παρακολούθηση της εκδήλωσης της Πανηπειρωτικής στο θέατρο Πέτρας με υπεύθυνο τον αντιπρόσωπό μας στην Πανηπειρωτική, Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου: Πιθανή εκδρομή στην Αίγινα και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης σε ανοιχτό θέατρο.

Ιούλιος: Το μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας στην Αγία Παρασκευή. Υπεύθυνος ορίστηκε και φέτος ο Βαγγέλης Ράπελλας που θα πρέπει από τώρα να έρθει σε επαφή με τους άλλους φορείς του χωριού, και ιδιαίτερα τον παπα - Δημήτρη, για την προετοιμασία. Φέτος το πανηγύρι πέφτει Κυριακή και είναι σίγουρο πως θα έχουμε περισσότερο κόσμο.

Τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου:

- Αθλητικοί αγώνες σε συνδιοργάνωση με τα γειτονικά χωριά και κατόπιν πρότασης που δεχθήκαμε από τον πρόεδρο της Αδελφότητας Πέντε Εκκλησιών (Οσδίνας), κ. Νίκο Μητσέλο.

- Συνάντηση με βουλευτές Θεσπρωτίας για τα φλέγοντα ζητήματα του χωριού μας (συγκοινωνία, Τσούτσουρας κλπ) και άλλους τοπικούς άρχοντες και φορείς.

- Εκδηλώσεις στο χωριό για τα 80 χρόνια της Αδελφότητας:

α. Εκδήλωση για την ιστορία των οικογενειών του χωριού μας κατόπιν πρότασης του αντιπροσώπου μας κ. Χρίστου Ελ. Μαρτίνη. Τιμώμενη οικογένεια φέτος οι Αναγνωστοπουλαίοι και ο γιατρός Τάσος Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της Αδελφότητας. Υπεύθυνη από το ΔΣ η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου.

β. Ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας με σκοπό την προβολή του χωριού μας και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς το Λαογραφικό Μουσείο – σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του χωριού μας και τον υπεύθυνο του Μουσείου.

Να σημειώσουμε ότι για όλα τα ανωτέρω είναι δεκτή η βοήθειά σας στη διοργάνωση και φυσικά πολύτιμη η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις. Μπορείτε να επικοινωνείτε σχετικά με τα μέλη του ΔΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, συγκλήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την συμπλήρωση της θέσης του Προέδρου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Οικονόμου.

Μετά από μυστική ψηφοφορία, Πρόεδρος εκλέχθηκε ο μοναδικός υποψήφιος Γιώργος Δόσης. Στην θέση Γενικού Γραμματέα που κατείχε μέχρι σήμερα ο νέος Πρόεδρος, εκλέχθηκε η μοναδική υποψήφια Ελευθερία Σιαμέτη και στη θέση Ειδικού Γραμματέα εκλέχθηκε ο Διονύσης Τσούτσης. Στις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, παραμένουν οι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ

Ετήσια γενική απολογιστική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, ώρα 09.00' πρωινή, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ.
2. Οικονομικός απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Έγκριση πεπραγμένων

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 5 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΦΗΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λαμπρίδου Μαρία 6932 318259 – 6994 117350
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ράπελλας Βαγγέλης 6932 585661 - 210 2611273
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σβανά Κλεοπάτρα 6936 209157 - 210 9408860
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΑΜΙΑΣ Τσόδουλος Γιώργος 6940 508043 - 210 2387403
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝAΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αναγνωστοπούλου Δήμητρα 6979 007123 - 211 1189398
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ Παπαδημητρίου Σταύρος 6972 666518 – 210 5714541
6984 490600
ΜΕΛΟΣ Σταμάτης Παναγιώτης 6936 753890 – 210 2136244

Ελεγκτική Επιτροπή: Σταμάτης Σπύρος, Διώχνος Γιώργος, Μήτσης Κώστας
Αντιπρόσωποι για την Π.Σ.Ε.: Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Διώχνος Γιώργος, Μαρτίνης Χρήστος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ


Σύμφωνα με το καταστατικό μας, ΑΡΘΡΟ 16:

«Τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλείται υποχρεωτικά μια φορά κάθε χρόνο από το Δ.Σ. Η πρόσκληση πρέπει να φτάνει στα μέλη τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνέλευσης και να φέρει τις υπογραφές του Προέδρου και του Γραμματέα. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τα μισά συν ένα των ταμιακά εντάξει μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας επαναλαμβάνεται την ίδια ώρα και μέρα στον ίδιο χώρο μετά πάροδο εβδομάδας. Τότε οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών, τα οποία δεν μπορούν να είναι λιγότερα από 12 τουλάχιστον. Τη συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης τη διευθύνει πρόεδρος εκλεγμένος από το Σώμα την ώρα εκείνη.»

Το ΔΣ λοιπόν ενημερώνει ότι η φετινή τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 και σε περίπτωση μη απαρτίας, την επόμενη Κυριακή, 17 Μαΐου 2015.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. - 2. Οικονομικός απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής - 4. Έγκριση πεπραγμένων
5. Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους στην Πανηπειρωτική - 6. Προγραμματισμός επόμενης χρονιάς – προτάσεις μελών

Θα καταβληθεί προσπάθεια η ΓΣ να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος. Ώρα 11 το πρωί. Αν για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρουμε, θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση στο site του χωριού για τον τόπο και την ώρα.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μαρία Λαμπρίδου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κλεοπάτρα Σβανά
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.124 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com