Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2852 από ΠΠΔ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ

Ο Αϊ-Λιάς φθινοπωρινός.

Φθινοπώριασε για τα καλά και ο Οκτώβρης μας το θύμισε με ένα πολύ δυνατό πρωτοβρόχι την Τετάρτη που πέρασε. Νερό - πλημμύρα, άφησε τα σημάδια του στους χωματόδρομους , ανέβασε και τον μάστορα στις στέγες που μπάσαν με το ανεμοσούρι και έσπασε και πολλά κλαδιά , ακόμα και ολόκληρα δένδρα ξερρίζωσε στα δάση. Τα καρύδια που είχαν απομείνει από τα σκιουράκια , πελέκια και κίσσες ( έχει και η φύση τον Φ.Π.Α. της λέει ο Θωμάς ) πέσαν κατά γής και μπόλικα κάστανα για πρώτη φορά. Υγρασία πολλή, ομίχλη και πρωινό κρύο άρχισαν να γίνονται αισθητά και τα τζάκια πρωτανάψανε. Οι μανιταροσυλλέκτες , ντόπιοι , ξενοχωρίτες όσο και Ιταλιάνοι ακόμα, ξεχυθήκαν κατά την Κουρούνα και Πλαϊνή μεριά, με τον << Σπεσιαλίστα>> του είδους να είναι σε πλήρη δράση, στη συλλογή και στην γνωμοδότηση της καταλληλότητας εκάστου είδους , τρόπους μαγειρέματος , συντήρησης κ.λ.. Είναι ο καιρός του, αδιαμφισβήτητος τοις πάσι!!! ( Νικόλας)
Συνάμα και η πολιτική επικαιρότητα άρχισε να δείχνει κάποια κίνηση, οι υποψήφιοι φαίνεται να οριστικοποιήθηκαν με δυο κυρίαρχους συνδιασμούς στο χωριό μας, ο ένας με υποψήφια Δήμαρχο την οδοντίατρο Σταυρούλα Μπότση και Κοινοτικό εκπρόσωπο τον Γιώργο - , Μαρτίνη ( Πρόεδρο ) που μετά από τρεις τετραετίες επανέρχεται στο πολιτικό προκήνιο, ο άλλος υποψήφιος ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Δήμου Αχέροντος Θανάσης Παππάς, πρώην αστυνομικός, με Κοινοτικό εκπρόσωπο τον Λάζαρο. Τα πρώτα γκάλοπ ακόμη δεν δημοσιοποιήθηκαν. Υπάρχει παρουσία χωριανών και σε άλλα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η υποψηφιότητα του Δονάτου Μαρτίνη στο Δήμο Ηγουμενίτσας με τον συνδιασμό του Γ. Κάτσενου και του Ν. Μακόπουλο ( σπάνια εμφανίζεται στο χωριό ) με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών έστειλε τον μπάρμπα - Νικόλα από τη Δευτέρα , ένα προβληματάκι με την καρδιά του, επιστρέφει σήμερα Παρασκευή νικητής και σε αυτήν την περιπέτεια , μια ακόμα από τις αμέτρητες που είχε στα 90 και πλέον χρόνια της ζωής του. Επτά δεκαετίες δράσης στο Αμπελάκι, έφαγε στην κυριολεξία τα βράχια με τη "βαριά", τώρα με δυσκολία βηματίζει ως το λάκο και αγναντεύει ευτυχής τον δρόμο που μόλις τον Σεπτέμβριο τσιμεντοστρώθηκε και οριστικά εξέλειπαν εκείνες οι λακούβες που τον ταλαιπωρούσαν , αυτός να τις διορθώνει υπομονετικά με τον κασμά και το φτυάρι πολλές φορές το χρόνο και ο λάκος να χαλάει και πάλι απ' την αρχή.....
Επανήλθε την Κυριακή το βράδυ εξ Αθηνών ο Γρηγόρης Γεωργάκης και συνεχίζει τις εργασίες αναμόρφωσης στο σπίτι του , είχε αρχίσει το καλοκαίρι με τον μαστρο-Γιώργο ( Μαρτίνη), επισκευές στη στέγη, στην περίφραξη, πρόσβαση, αυλή κ.λ., δουλειά πολλή και ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μορφολογίας του εδάφους, κουράστηκε ο μάστορας που τα "έδωσε όλα" για να γίνουν όπως πρέπει τα έργα. Έφυγε όμως για Αθήνα λόγω υγείας , έκανε μάλιστα και σοβαρή επέμβαση , του ευχώμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορα επάνοδο στο χωριό πράγμα που επιθυμεί με όλη του την καρδιά .
Ο Λύκος και πάλι σε δράση!!! Τίποτε δεν κατάλαβε ο γερο - τσέλιγκας παππου-Θύμιος ( 88 +) εκεί στη ράχη στο Φειντερίκο . Θες ο αέρας, μα τα αυτιά του που δεν ακούν καλά πιά ,η τεμπελιά των τσοπανόσκυλων , ή η πονηριά του αφορεσμένου, τέσσερα γίδια τούκοψε το ζουλάπι το περασμένο Σάββατο. Τούλειψαν στο μέτρημα και την άλλη μέρα τα βρήκε ο Αντρέας κομένα στη ράχη. Αντε τώρα νάρθει ο γεωπόνος να διαπιστώσει τη ζημιά , χαρτιά - παραχαρτιά να βγει αποζημείωση από τον ΕΛΓΑ, λειψή κι αυτή , η αξία των ζώων κουτσουρουμένη και να χάνεις κατσίκια και γάλα μιας χρονιάς. Και σου λεν μετά έχει και η φύση το μερίδιο της . Τίνος ταν λεν του παππου - Θύμιου που παλεύει με το Λύκο μια ζωή! Σε όλες τις ράχες " σκιάσματα " έστεισε, χουγιάζει ολοένα, τενεκέδια έχει παντού για να βαράει, ανάβει και φωτιά σε κάνα κούφαλο, χώρια που ανάβει και τα τρία ΄κονίσματα στη διαδρομή του, έχει και φυλλάδα στη τσέπη με βίους Αγίων και τον βοηθάν πραγματικά. Λέει εκεί στο Πετράλωνο μια φορά ακουμπισμένος σε μια τούφα διάβαζε τη Άγια Φυλλάδα, βαρύνανε τα ματοτσίνορα, λαγοκοιμήθηκε μια στάλα, τι τον φώτισε άνοιξε τα μάτια τι να δει!!! Ένας λύκαρος στα πέντε μέτρα μέσα στις ασφάκες με το στόμα ανοικτό και το δόντια σα μαχαίρα έτοιιμος να επιτεθεί στα πρόβατα!!! Δόξα νάχει ο Άϊ- Θανάσης (το βίο του διάβαζε θαρρώ) , σηκώθηκε ο γερο- τσέλιγκας και έβαλε τα χουγιατά, έγινε καπνός ο Λύκος κατα τη Μπογιά, γλύτωσαν τα πρόβατα.... Αλλά τούτα τα χρόνια τα τελευταία κάτι δεν πάει καλά. Κάτι ψιλάζεται ο πάππους. Δεν σκιάζεται το ζούδιο καθόλου ! Ενας περαστικός τού είπε "τους απολάν οι οικολόγοι τους λύκους!!!". Αμ τι σόι άνθρωποι είναι κι αυτοί οι οικολόγοι, να θέλουν καλύτερα το λύκο απ' το πρόβατα και τα γίδια ; Και τι ακόμα του είπε, απολάν και φίδια!!! Θεός να βάλει το χέρι του πως κατάντησε η ανθρωπότης!!!
Συνημμένα:
Last edit: 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΠΠΔ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com