Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΚΑΛΑΜΑΣ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2924 από Alexandros
ΚΑΛΑΜΑΣ δημιουργήθηκε από Alexandros
Διημερίδα με θέμα τον Καλαμά διοργάνωσε ο φορέας διαχείρισης των στενών και των εκβολών του ποταμού Καλαμά στην Ηγουμενίτσα, στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ, την Παρασκευή και το Σάββατο 24, 25 Ιουνίου 2011. Το πρόγραμμα της διημερίδας ήταν πλούσιο σε συμμετοχές και θεματολογία εισηγήσεων που συμπεριλάμβανε εισηγήσεις για το φυσικό αλλά και το ανθρωπογενές περιβάλλον. Προσκεκλημένος εισηγητής στη διημερίδα, από μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ήταν ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Θέμα της εισήγησης: "η πολιτιστική ροή του Καλαμά. οι Ηπειρώτικοι υδάτινοι πόροι ως χώροι πολιτιστικής δημιουργίας". Τις εργασίες παρακολούθησαν δύο ακόμη Πολυδροσίτες: ο Θωμάς Φώτσης που πραγματοποίησε μικρές περεμβάσεις και τις δύο ημέρες των εργασιών και ο Ανέστης Μαρτίνης που εργάζεται στο φορέα διαχείρισης. Ο Φορέας Διαχείρισης προετοιμάζει για το τέλος καλοκαιριού κύκλο εκδηλώσεων κατά μήκος του Καλαμά και εξετάζει προτάσεις για διοργάνωση εκδήλωσης και στην περιοχή του χωριού μας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2925 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: ΚΑΛΑΜΑΣ
Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Είθε την επόμενη φορά ο φορέας που τη διοργάνωσε να ενημερώσει και τους εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας που ασχολούνται με περιβαλλοντικά προγράμματα. Εκτός και δεν ενδιαφέρει το όποιο έργο του να διαχέεται και προς τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου. Έτσι θα αποφευχθούν και σχόλια όπως αυτό εδώ - που κατέκλυσε το διαδίκτυο:

www.e-leptokarya.gr/wp/?p=1482

Τρεις και ο κούκος σε διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά στην Ηγουμενίτσα

Μόνο οι ομιλητές ήταν παρόντες στην διημερίδα «Καλαμάς, κοιτίδα αξιοβίωτης ανάπτυξης και πολιτισμού ή ένας ακόμη υδάτινος πόρος;», που οργάνωσε στην Ηγουμενίτσα ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά. Σε μια άδεια αίθουσα από ακροατήριο,βρεθηκαν από πλευράς επισήμων εκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Αντιδήμρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Τζάννης, ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα. Ως έναν από τους πολλούς ποταμούς της χώρας, οι οποίοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω της τεράστιας μόλυνσης που γνωρίζουν από τα λύματα που δέχονται, επεξεργασμένα ή μη, θεωρείται ο Καλαμάς. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό πόρισμα επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος «ΕΥΕΠ»). Η ρύπανση του ποταμού οφείλεται κατά βάση στην απόρριψη αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, καθώς και τις εντατικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Επιβάρυνση όμως, όπως προκύπτει, επιφέρουν και οι παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες (αμμοληψίες και χαλικοληψίες).


Συνοδευόταν μάλιστα το σχόλιο και από αποκαλυπτική φωτογραφία με την αίθουσα των ΤΕΙ άδεια. Δίνω ενδεικτικά και ένα ακόμη λινκ, από τα πολλά που ανέβηκε η είδηση:

zitsagate.blogspot.com/2011/06/blog-post_934.html

Δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα του τόπου μας. Και το λέω πλέον με την εμπειρία του ενός χρόνου στη Θεσπρωτία. Έχοντας γνωρίσει από κοντά εξαιρετικούς ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον και φυσικά και για τον Καλαμά. Αν και υπάρχει και η πικρή εμπειρία από την αντίθετη στάση. Σχετική δημοσίευση έχω κάνει ήδη στο προσωπικό μου ιστολόγιο:

educandus.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html

από μια ακόμη εκδήλωση σε άδεια αίθουσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας... Θέμα της: Ο εθελοντισμός και το περιβάλλον.

Σε πλήρη αντίθεση με την άλλη, την αυθόρμητη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας συμβουλίου όταν συζητήθηκε το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου στην Πέρδικα. Εκεί δεν έβρισκες ούτε σκαλάκι να καθίσεις. Κι ας κράτησε η συνεδρίαση ώρες. Ακόμη και ηλικιωμένοι άνθρωποι την παρακολούθησαν ως αργά τη νύχτα. Και όρθιοι. Εις επίρρωσιν:

educandus.blogspot.com/2011/03/blog-post_24.html

Είναι το πρόσωπο του Ιανού, το πρόσωπο της Θεσπρωτίας. Μια βαθύτερη αλήθεια της κοινωνίας μας που μόνο όταν αρχίσεις να τη γνωρίζεις και κάτω από την επίπλαστη επιφάνεια αντιλαμβάνεσαι τα δυο αντίθετα ρεύματα που τη διαμορφώνουν. Και βγάζεις τότε και τα συμπεράσματα. Τι φταίει για τις άδειες αίθουσες. Ή μάλλον τις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2926 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: ΚΑΛΑΜΑΣ


ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Πριν λίγες μέρες. Θέμα ο Καλαμάς.



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Τέλη Μαρτίου. Θέμα ο αγωγός του φυσικού αερίου.
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαρία Λ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2927 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ: ΚΑΛΑΜΑΣ


Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
Τετάρτη 5 Οκτώβρη 1988.




Μιλώντας βέβαια κανείς για Καλαμά, δεν πρέπει να ξεχνά κι αυτές τις εικόνες. Κι ας πάνε πάνω από 20 χρόνια. Από τον ξεσηκωμό του θεσπρωτικού λαού για τον Καλαμά.

Οι φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο του Σαγιαδινού Μιχάλη Πασιάκου για τον Καλαμά:

labastia.blogspot.com/2008/12/blog-post_566.html

kalamas.blogspot.com/2008/12/blog-post_17.html

kalamas.blogspot.com/2008/12/1988.html

Παρόμοιες είναι και οι εικόνες που διαδραματίζονται αυτόν τον καιρό εκεί κάτω στην Πέρδικα. Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια; Τι κι αν τώρα ο αγώνας δίνεται για να μην περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από το τουριστικότερο μέρος του νομού μας; Ο απλός κόσμος της Θεσπρωτίας ξέρει να αγωνίζεται για να σώσει το περιβάλλον αυτού του τόπου.

perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/04/blog-post_8098.html



Ακόμη και πέφτοντας στην παγωμένη θάλασσα. Όπως το φετινό Πάσχα που οι Περδικιώτες ανάγκασαν την εξέδρα να αποχωρήσει...

Κι όμοιοι αγώνες έγιναν για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα, για τη χωματερή στο Καρβουνάρι. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Ριζοσπάστη, Κυριακή 7 Απρίλη 2002:

www2.rizospastis.gr/story.do?id=1212552&publDate=

Η λαϊκή κατακραυγή που εκφράστηκε απέναντι στα σχέδια της εταιρίας «ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ», για εγκατάσταση μονάδας στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, αναχαίτισε τον κίνδυνο καταστροφής της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα στη Θεσπρωτία και την Κέρκυρα, που θα είχε άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και την οικονομία της περιοχής.


Και για το Καρβουνάρι

www.nthesprotias.com/opinion.php?offset=9&back=true

Οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής Καρβουναρίου στο δήμο Παραμυθιάς που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση Αριζα - που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από οικισμούς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον - φέρνουν στο προσκήνιο ξανά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κυβέρνηση και περιφέρεια, ενώ υπάρχει πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο Παραμυθιάς και το Τοπικό Συμβούλιο για δημιουργία ΧΥΤΑ σε άλλη θέση (Φλάμουρο) σε απόσταση από οικισμούς και άλλες δραστηριότητες, αποφεύγουν να τοποθετηθούν και απαντούν με αυταρχισμό και καταστολή όταν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.


Μικρός ο νομός μας και με τεράστια προβλήματα σε πολλούς τομείς. Όμως, και είναι περίεργο, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος υπάρχει μια στάση των Θεσπρωτών που διδάσκει και αποτελεί πρότυπο. Κι απ' άκρη σ' άκρη του νομού. Ένα ακόμη παράδειγμα θα αναφέρω από τη δράση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, αλλά και από τους διάφορους συλλόγους - ίστας που φύτρωσαν το τελευταίο διάστημα σαν μανιτάρια. Με κορυφαίους τους Συβοτίστας. Που έχουν βάλει στόχο να μην αφήσουν σκουπίδι για σκουπίδι στα Σύβοτα.

Από την άλλη μεριά βεβαίως έχουμε και διάφορους κρατικούς φορείς. Όπως και τον φορέα διαχείρισης του Καλαμά. Ας ακούσουμε όμως τι είπε πρόσφατα ο ίδιος ο πρόεδρος του φορέα:

www.paramythia-online.gr/paramythia/oico...-06-06-19-22-33.html

Ο Θεόδωρος Κομνηνός, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα- Καλαμά, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, αφαιρέθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι Φορείς στη χώρας και σίγουρα αυτοί της Ηπείρου, όπως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι Φορείς αυτοί δεν είναι ενταγμένοι στον κρατικό προϋπολογισμό και λειτουργούν κυρίως με πόρους από κοινοτικά προγράμματα, κάτι που δυσκολεύει την εύρυθμη λειτουργίας τους, αφού αυτά δεν πολλές φορές δεν είναι συνεχόμενα.

Ένα ακόμα πρόβλημα, που έθιξε ο κ. Κομνηνός, είναι αυτό του προσωπικού, το οποίο δεν είναι μόνιμο και στις περισσότερες περιπτώσεις όχι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν, τόσο επιστημονικά όσο και διοικητικά.

«Αγκάθι», αποτελεί ακόμα και το γεγονός ότι ελάχιστοι Φορείς Διαχείρισης είναι ιδρυμένοι με Προεδρικά Διατάγματα, αφού οι περισσότεροι λειτουργούν ύστερα από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κάτι που τους κάνει ευάλωτους σε τυχόν καταγγελίες.«Είναι λυπηρό να γιορτάζουμε την Ημέρα του Περιβάλλοντος και οι Φορείς να μη λειτουργούν σωστά. Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα να γιορτάσω. Αν δεν ασχοληθεί σοβαρά το ΥΠΕΚΑ δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα», είπε ο κ Κομνηνός.

kanalakiprevezas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7373.html

Ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης των Στενών και Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα Θεόδωρος Κομνηνός έθεσε και αυτός με τη σειρά του τα πρόβλημα με τη στέγαση. «Έχω 16 άτομα προσωπικό που στοιβάζονται σε δύο δωματιάκια. Θα πρέπει να τους δίνω άδεια για να μπαίνουν εκ περιτροπής. Πέντε φύλακες έχουν ένα αμάξι, ενώ οι υπηρεσίες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι απευθύνονται σε κρατικό φορέα.

Δεν είμαστε ούτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση ούτε σύλλογος» είπε. Τα βασικά προβλήματα της προστατευόμενης περιοχής είναι η ρύπανση του Καλαμά και οι καταπατήσεις. Εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τον τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες συμπεριφέρονται, έδωσε ένα παράδειγμα: «Στις περιοχές των στενών του Καλαμά και του Αχέροντα υπάρχουν φόλες αρπακτικών πουλιών. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Τι να προστατέψουμε […]. Εγώ δεν έχω τίποτα να γιορτάσω. Το μόνο που συμβαίνει είναι κάποιοι να καταστρέφουν συνέχεια τα πάντα». Σε αυτό το σημείο ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την ενίσχυση των φορέων διαχείρισης. «Αν το υπουργείο δεν κάνει κάτι για τις προστατευόμενες περιοχές, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα για την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.


Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μία πιστεύει ότι οι άνωθεν ευθύνονται για τις καταστροφές του περιβάλλοντος και η άλλη πυροβολεί τις τοπικές κοινωνίες και ζητά την παρέμβαση του κράτους. Υπό ποια μορφή άραγε;

Ιδού γιατί η αίθουσα των ΤΕΙ έμεινε άδεια. Γιατί παρευρέθησαν μόνο οι ομιλητές και οι αρχές του τόπου. Και ειρήσθω εν παρόδω. Λόγω επαγγέλματος τα έχω επισκεφθεί κατ' επανάληψη τα ΤΕΙ. Άλλοτε για να δώσω κάποιες εξετάσεις, άλλοτε για ημερίδες επαγγελματικές. Σε μία απ' τις επισκέψεις μου μου έκανε εντύπωση και φωτογράφισα το εξής γκράφιτι:



Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του αμφιθεάτρου που γίνονται οι ημερίδες. Φωνάζοντας τη διαμαρτυρία της και στην προχθεσινή διημερίδα. Και την αλήθεια που ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός την αποτύπωσε ως εξής:

Δεν πρέπει να περιμένομεν μοιρολατρικώς την θεραπείαν εκ των άνω, ούτε από τους φορείς της επιστημονικής γνώσεως, ούτε από τους διοικητικούς προϊσταμένους, ούτε από τους κυβερνώντας. Εκ των κάτω το φως. Τούτο ισχύει δια πάσαν κοινωνικήν μεταρρύθμισιν και πρόοδον».

Δημήτρης Γληνός,, Εκλεκτές Σελίδες, 1925.


Εκ των κάτω το φως. Σε κάθε κοινωνική μεταρρύθμιση, σε κάθε πρόοδο.

Και σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Μαρία Λ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • MARTINACOS
  • Το Άβαταρ του/της MARTINACOS
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2930 από MARTINACOS
Απαντήθηκε από MARTINACOS στο θέμα Απ: ΚΑΛΑΜΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.154 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com