Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3261 από Μαριορή
Ανοίξτε παρακαλούμε το συνημμένο για να διαβάσετε την επιστολή της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών προς τα μέλη μας, τους συγχωριανούς και τους φίλους του χωριού μας.

Η επιστολή θα αποσταλεί και ταχυδρομικά ενώ σε όσους μας έχουν δώσει το e-mail τους θα τη στείλουμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: 2015.doc
Μέγεθος αρχείου:185 KB
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3262 από Μαριορή
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΤΑΣΕ
ΤΟ ΒΛΑΧΩΡΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Πολυδροσίτες, Πολυδροσίτισσες και φίλοι του χωριού μας,

Το καλοκαιράκι είναι κιόλας εδώ. Καιρός να ετοιμαζόμαστε για επιστροφή στη γενέτειρα οι ξενιτεμένοι. Στα χώματα των παππούδων μας, που σαν τον μυθικό Ανταίο έτσι κι εμείς αρκεί να τα πατήσουμε για να γεμίσουμε δύναμη. Να σμίξουμε μεταξύ μας, να σμίξουμε και με όσους έμειναν στο Πολύδροσο φυλάττοντας Θερμοπύλες.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (μεσημέρι)

Κεντρικό γεγονός της εκεί παρουσίας μας παραμένει και φέτος το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Πέρυσι έκλεισε μισό αιώνα ζωής και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα πανηγύρια της Θεσπρωτίας. Φέτος ειδικά που πέφτει ημέρα Κυριακή, αναμένουμε πολλούς ξενοχωρίτες να μας τιμήσουν.

Είναι όμως μια χρονιά δύσκολη για μας. Ούτε ένα ούτε δύο τα σπίτια που χτυπήθηκαν από θλιβερά γεγονότα. Μας έφυγαν πολλοί και δυστυχώς και άνθρωποι που δεν είχαν σειρά. Πρώτος ο Βου – Ρου, λίγες μέρες πριν ο Σωτήρης. Κάπως έτσι και ακυρώθηκαν τη χειμερινή περίοδο τα καθιερωμένα γλέντια της Αδελφότητας στην Αθήνα.

Το πανηγύρι όμως δεν αφορά μόνο τους Πολυδροσίτες. Και όπως και το πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου, έτσι κι αυτό πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και με όλα τα έθιμα. Το έχει ανάγκη το ίδιο το χωριό, το έχουμε κι εμείς. Και κυρίως τα παιδιά και η νεολαία μας.

Ήδη ο αντιπρόεδρος, ο Βαγγέλης Ράπελλας, βρίσκεται στο Πολύδροσο και έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες. Να κλείσει μάγειρα, να προμηθευτεί τα απαραίτητα για την προβατίνα γιαχνί, να συνεννοηθεί με τον παπα – Δημήτρη για εργασίες που πιθανόν χρειάζονται στο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Και βεβαίως να συγκεντρώσει τις εισφορές των συγχωριανών που θα γίνουν με τον καθιερωμένο τρόπο και ανάρτηση καταλόγου στο καφενείο του χωριού. Περιμένουμε από όλους να δώσουν τον οβολό τους για να καταφέρουμε και αυτή τη φορά η διοργάνωση να είναι άψογη.

Με ιδιαίτερη προσοχή επιλέξαμε και τα «όργανα», στοιχείο σημαντικό για το πανηγύρι. Και που παραδοσιακά φέρνουμε τους καλύτερους οργανοπαίχτες. Κοντά μας αυτή τη χρονιά θα είναι η κομπανία του καταξιωμένου οργανοπαίχτη Θωμά Λόλη από τη Βόρειο Ήπειρο. Συμφωνήθηκε μια λογική αμοιβή του για να μπορέσει ο κόσμος να χορέψει ελεύθερα. Λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική κρίση που μαστίζει το λαό μας.

Αν υπάρξουν αρκετές δηλώσεις συμμετοχής, η Αδελφότητα θα βάλει και πούλμαν. Αναχώρηση από την Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα, επιστροφή Δευτέρα ξημερώματα. Ενημερώστε μας παρακαλούμε έγκαιρα.

Και ξαναλέμε πως ανεξάρτητα από όσα μας βρήκαν, το πανηγύρι πρέπει να γίνει και να πετύχει. Ένας λόγος παραπάνω που φέτος πέφτει Κυριακή ενώ τα επόμενα χρόνια θα πέφτει καθημερινές. Αν η φετινή διοργάνωση δε σταθεί στο ύψος της, θα οδηγήσει στον οριστικό μαρασμό της εκδήλωσης. Κάτι που πιστεύουμε ότι δεν το θέλει κανένας μας. Γιατί εμείς περνάμε και φεύγουμε μα η ζωή πρέπει να συνεχίζεται και να συνεχίζεται κρατώντας και τις παραδόσεις. Σκοπός βασικός και για την ύπαρξη της Αδελφότητας.

Έχουμε δικαίωμα να μην πράξουμε το καθήκον μας; Και είμαστε σίγουροι πως εκείνοι που έφυγαν και μας βλέπουν από ψηλά, αυτό περιμένουν από μας. Ο Βου Ρου που ήξερε με το γέλιο να σκορπίζει το μαύρο της ψυχής μας, ο Σωτήρης που στο περσινό πανηγύρι επιτακτικά ζητούσε να κλείσουμε όργανα και για το επόμενο. Αλλά και οι πιο παλιοί. Που παρά το όποιο πένθος είχαν, πήγαιναν στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και έμπαιναν ακόμη και στο χορό. Είναι το βαθύτερο κύτταρο της φυλής μας αυτή η αντίδραση. Ας το κρατήσουμε ζωντανό!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3263 από Μαριορή


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Όπως είχαμε προαναγγείλει, με βάση και τους σκοπούς του καταστατικού μας για διοργάνωση πολιτιστικών συνεδρίων και σεμιναρίων, στις 5 Ιουλίου 2015, ετοιμάζουμε ημερίδα στο χωριό μας με θέμα «Μουσεία και Σχολεία».

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ συνδιοργανωτής δήλωσε ο Δήμος Σουλίου. Τους ευχαριστούμε όλους για την ολόθερμη στήριξη και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00: Υποδοχή στο Μεσοχώρι του χωριού με καφεδάκι και αναψυκτικά - Εγγραφές
11.00: Καλωσόρισμα - Σύντομοι Χαιρετισμοί φορέων

1. «Μουσείο ΦΣΠ (1971-2015): Προβληματισμοί και συμπεράσματα» (Θωμάς Φώτσης, υπεύθυνος του Μουσείου)
2. «Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου: Ο αποθησαυρισμός του λαϊκού βίου σε μια εποχή που η παράδοση αποτελούσε μέρος της καθημερινής ζωής» (Γρηγόρης Μαρτίνης, εκ των ιδρυτών του μουσείου, φιλόλογος)
3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΕΔΙΣΥ: «Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: στόχοι και εκπαιδευτικά προγράμματα.» (Ευαγγελία Κανταρτζή, σχολική σύμβουλος)

12.30: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΜΠΟΥΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΚΡΑΣΑΚΙ (14.00)
(ξενάγηση στο μουσείο, επίσκεψη στον Αη – Δημήτρη, προβολή ταινίας «Η Μετανάστις» από τη ΘΕΑΤΟ)

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ πανεπιστημίου Αθηνών – «Η σημασία της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών» (Μαρίζα Φουντοπούλου, διευθύντρια του μουσείου, αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος ΦΠΨ στο ίδιο πανεπιστήμιο)
5. «Το τοπικό μουσείο ως εργαλείο εκπαίδευσης για την επικοινωνία της επιστήμης και την κοινωνική συνοχή» (Κατερίνα Πλακίτση, αναπληρώτρια καθηγήτρια διδακτικής φυσικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
6. «Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά – η σημασία διάσωσης και προβολής της» (Αλέξανδρος Λαμπρίδης, σκηνοθέτης, δάσκαλος πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειαννάκης" - έφορος πολιτισμού ΠΣΕ)
7. «Η μορφωτική και εκπαιδευτική αναμόρφωση του Πολυδρόσου μέσα από τους κατοίκους του» (π. Ηλίας Μάκος, ιερέας και θεολόγος)

16.00: ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ (απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής)

Στο τέλος των εισηγήσεων θα δίνεται χρόνος για σύντομες ερωτήσεις στους εισηγητές. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου μέρους της ημερίδας. Στη λήξη της ημερίδας θα υπάρξει χρόνος και για παρεμβάσεις – τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και είμαστε σίγουροι πως πολλοί θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Σημαντικό όμως είναι για την Αδελφότητα η στήριξη και από τους συγχωριανούς. Τόσο με την παρουσία τους όσο και με τη βοήθειά τους. Παρακαλούμε όποιος έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην οργανωτική επιτροπή ή και συμμετοχής με οποιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσει μαζί μας. Η πρόσκληση απευθύνεται και στη νεολαία μας που μπορεί με τα ταλέντα της να ομορφύνει την εκδήλωση και να δείξει πως μπορεί το σχολειό του Πολυδρόσου να έκλεισε μα το χωριό μας παραμένει ζωντανό και μέσα από τα παιδιά του βλέπει αισιόδοξα το μέλλον του.

Περισσότερα για την ημερίδα – φόρμα δήλωσης συμμετοχής: pamemouseio.blogspot.gr/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3264 από Μαριορή


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική μας Συνέλευση, την Κυριακή, 17 Μαΐου 2015, σε αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Πρόεδρος ο συγχωριανός μας κ. Χρίστος Ελ. Μαρτίνης και γραμματέας η νεαρή Πολυδροσίτισσα, δεσποινίς Σωτηρία Γ. Διώχνου. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τήρηση ενός λεπτού σιγής για όσους έφυγαν από κοντά μας αυτή τη χρονιά. Τον Βασίλη Ράπελλα, τον μπαρμπα – Λία Μαρτίνη, το Σταύρο Μάκο, το Σταύρο Σταμάτη, την ανιψιά της Γεωργίας Κατή, τον Αηδόνη Φώτση. Δυστυχώς το ίδιο θα χρειαστεί να κάνουμε και του χρόνου. Αφού στη συνέχεια χάθηκαν και η κυρα – Θύμιαινα, ο γιος της Ροδούλας Α. Λαμπρίδη, ο μπαρμπα – Βασίλης Τσόδουλος και τελευταίος ο Σωτήρης Μαρτίνης… Κάνε κράτει, βρε Χάρε, πια, το παράκανες φέτος με το χωριό μας. Δεν άφησες σπίτι για σπίτι να μην το κοπανήσεις και να μην το μαυροφορέσεις…

Κατόπιν διαβάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα τόσο ο απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ όσο και ο οικονομικός απολογισμός και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Ανάμεσα στις αποφάσεις της ΓΣ είναι και η συγκέντρωση χρημάτων για αγορά απινιδωτή που θα τον δωρίσουμε στο ιατρείο του χωριού μας. Η πρόταση μάς είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι από τον συγχωριανό μας γιατρό, Νίκο Γεωργογιάννη. Πρόκειται για μηχάνημα που σώζει ζωές σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και εύκολο στη χρήση του ακόμη και από απλούς ανθρώπους, δε χρειάζεται να είναι κάποιος γιατρός για να το χρησιμοποιήσει. Ο έρανος έχει ήδη ξεκινήσει, υπολογίζουμε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 1.000 ευρώ. Στο μεταξύ είμαστε σε επικοινωνία με τη γιατρό του ιατρείου του χωριού μας για να μας υποδείξει ποιο μηχάνημα να προτιμήσουμε αλλά και να μας βοηθήσει στην εκμάθηση της χρήσης του. Παρακαλούμε όσοι καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα απόκτησης απινιδωτή, να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουμε. Μάλιστα ο Γιώργος Διώχνος δήλωσε πως θα καταβάλλει ο ίδιος το ένα δεύτερο της αξίας του μηχανήματος. Τον ευχαριστούμε θερμά και περιμένουμε και από άλλους συγχωριανούς ανάλογες κινήσεις.

Μαζί με τον απινιδωτή αναγκαίο είναι να εξοπλίσουμε το ιατρείο και με ένα φορητό φαρμακείο για εκδηλώσεις που γίνονται εκτός χωριού (πχ πανηγύρι Αγίας Παρασκευής, εκδρομή στο ποτάμι κλπ)

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Τη συνέλευση απασχόλησε και το γνωστό θέμα του Τσούτσουρα, της πτώσης βράχων, των πρόσφατων κατολισθήσεων. Η Αδελφότητα θα πρέπει να συνεχίσει την αναζήτηση λύσης με κάθε δυνατό τρόπο.

Εξετάσαμε ακόμη την κατάσταση των δρόμων του χωριού μας και μάλιστα μετά τις φετινές θεομηνίες. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα. Ιδιαιτέρως στο κέντρο του χωριού και στην πλατεία του μουσείου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Απόφαση πάρθηκε και για θέματα πυρασφάλειας του χωριού μας. Να δούμε το θέμα κατασκευής δεξαμενής νερού, αγορά πυροσβεστήρων κλπ.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη ΓΣ και η επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος, που είχαμε κάποτε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Θα χρειαστεί βεβαίως προσφορά αίματος από όσους μπορούν να γίνουν αιμοδότες. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες.

Δεκτή έγινε η πρόταση του Αλέξανδρου Λαμπρίδη για αδερφοποίηση με τη Σωτήρα της Βορείου Ηπείρου, τόπο μακρινής καταγωγής πολλών Πολυδροσιτών.


Συζητήθηκε και η αναγκαιότητα προβολής του Μουσείου του χωριού μας μέσα από ενημερωτικές πινακίδες και που σήμερα απουσιάζουν εντελώς. Αρμόδιος όμως είναι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών που έχει ιδρύσει το μουσείο.

Η συνέλευση επανέλαβε την επιθυμία της Αδελφότητας για στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού και κυρίως με τον Φιλοπρόοδο. Κοινά τα θέματα που μας απασχολούν, οι ίδιοι άνθρωποι συμμετέχουμε και στους δύο συλλόγους, κοινή θα πρέπει να είναι και η δράση μας.

Τέλος επισημάναμε ως στόχο βασικό την αύξηση των μελών της Αδελφότητας και ειδικά την εγγραφή νέων παιδιών. Έχοντας κατά νου και τη στελέχωση του ΔΣ στις εκλογές της επόμενης χρονιάς. Είμαστε βέβαιοι πως η νεολαία μας θα ανταποκριθεί θετικά και θα δεχτεί να παραλάβει τη σκυτάλη. Ως έχει το δικαίωμα αλλά και το καθήκον!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3265 από Μαριορή
ΕΑΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Τηρήθηκε όλος ο προγραμματισμός δράσεων για την άνοιξη του 2015. Εκτός από την ομαδική παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, που έγινε προαιρετικά και κατ’ ιδίαν στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ και στο έργο «KILL DEAL».

Επισκεφθήκαμε το νέο μουσείο Ακρόπολης στις 25 Μαρτίου.

Κάναμε εκδρομή στον Ακροκόρινθο, Αρχαία Κόρινθο και Λουτράκι, στις 29 Μαρτίου.



Στις 18 Απριλίου ανεβήκαμε στην Ακρόπολη και ξεναγηθήκαμε από την ξεναγό κ. Διοτίμα Λιαντίνη.

Καταβάλαμε άοκνες προσπάθειες για τη διοργάνωση της ημερίδας και πετύχαμε την υποστήριξη από πολλούς φορείς. Η ανταπόκριση ήταν μεγαλύτερη από όση ελπίζαμε και ονειρευόμασταν. Το ίδιο ισχύει και για τους εισηγητές που είναι ένας και ένας. Μένουν βέβαια πολλά πρακτικά ζητήματα να αντιμετωπιστούν και σίγουρα θα χρειαστούμε, το τονίζουμε και πάλι, τη βοήθεια όλων των συγχωριανών. Ήδη ο παπα – Δημήτρης δήλωσε πως αναλαμβάνει την υποδοχή των επισκεπτών στον Αη – Δημήτρη, ο Θωμάς Φώτσης την ξενάγηση στο Μουσείο του ΦΣΠ ενώ την αμέριστη συμπαράστασή τους δήλωσαν ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Γεώργιος Α. Μαρτίνης, και ο πρόεδρος του ΦΣΠ, κ. Αναστάσιος Μαρτίνης. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

ΘΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εκτός από τις δύο βασικές εκδηλώσεις που ήδη αναφέραμε, το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και την Ημερίδα στις 5 Ιουλίου στο Βλαχώρι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης σε συνεργασία με τους φορείς του χωριού θα οργανώσουμε και φέτος στο χωριό μας πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες, βραδιές το Μεσοχώρι, εκδρομές κλπ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του χωριού.

Ιδιαιτέρως θυμίζουμε την απόφαση για: Εκδήλωση σχετικά με την ιστορία των οικογενειών του χωριού μας κατόπιν πρότασης του αντιπροσώπου μας κ. Χρίστου Ελ. Μαρτίνη. Τιμώμενη οικογένεια φέτος οι Αναγνωστοπουλαίοι και ο γιατρός Τάσος Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της Αδελφότητας. Υπεύθυνη από το ΔΣ η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου.



ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ

(για να θυμόμαστε τους λόγους ύπαρξης της Αδελφότητας)


ΑΡΘΡΟ 2 - Σκοπός του Συλλόγου είναι:

α) Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας των απανταχού της γης Πολυδροσιτών, σε ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

β) Η κατασκευή και συντήρηση χρήσιμων για την κοινότητα έργων και η δραστηριοποίηση με κατεύθυνση την πολιτιστική άνοδο του χωριού, τη διάσωση της παράδοσης και διάδοση των ηθών και εθίμων καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

γ) Η ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας για την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ξενιτεμένων Πολυδροσιτών μελών και μη του Συλλόγου.

δ) Ανάπτυξη καλλιτεχνικής δραστηριότητας δια της δημιουργίας τμημάτων ερασιτεχνικού θεάτρου, χορωδίας, χορού (εθνικών χορών) μουσικής και εκθέσεων και λοιπών Πολιτιστικών εκδηλώσεων ως και Πολιτιστικών Συνεδρίων και Σεμιναρίων.

ε) Η οργάνωση και παρουσίαση στην Αθήνα και στο χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκδηλώσεων πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Οι παραπάνω εκδηλώσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε δηλώστε μας το e-mail σας για να σας στέλνουμε ηλεκτρονικά τις ανακοινώσεις μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.158 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com